WhatsApp çığır açıcı yeni özelliğini duyurdu

Güncel 12.07.2024 - 16:46, Güncelleme: 12.07.2024 - 16:46
 

WhatsApp çığır açıcı yeni özelliğini duyurdu

kocaeli haberi
Sesli mesaj dinlemekten nefret edenler için WhatsApp çığır açıcı yeni özelliğini duyurdu Dünya çapında yaygın olarak kullanılan WhatsApp, en popüler mesajlaşma uygulaması olarak ön plana çıkmaya devam ediyor. WhatsApp, sesli mesajları metne dönüştürme özelliğini tanıttı. Bu yenilik, sesli mesajları yazılı olarak okuyabilmenizi sağlayacak. İşte detaylar… Shiftdelete'den Yakup Kaan Orman'ın haberine göre; özellikle engelli kullanıcıları ve sesli mesaj dinleme zahmetine katlanmak istemeyenleri hedef alan bu özellik sayesinde gönderilen sesli mesajları metne çevirmek mümkün olacak. WhatsApp 2.24.15.5 Beta güncellemesi ile bu yeni özelliği kullanıcılarına sundu. Şimdilik belirli ülkelerde kullanılabilen bu özellik ile birlikte kullanıcılar, gelen ve giden sesli mesajlar için transkripsiyon özelliğini etkinleştirebiliyor. Ancak bu özelliğin kullanılabilmesi için kullanıcıların ek bir uygulama paketi indirmesi gerekiyor. Devamında kullanıcı gizliliğinin ihlal edilmemesi amacıyla bu paket cihaz üzerinde kuruluyor. Yeni özellik işitme engelli kullanıcılar ve yoğun gürültülü ortamlarda sesli mesajları dinleyemeyen kullanıcılar için atılan mesajı bir metne dönüştürecek. Tamamen uygulama içerisinde gerçekleşen bu dönüşüm sayesinde kullanıcılar rahatlıkla sesli mesajlara cevap verebilecek. Şimdilik İngilizce, İspanyolca, Portekizce (Brezilya), Rusça ve Hintçe dillerini kapsayan özelliğin yakın zamanda Türkçe’yi de kapsamına alması bekleniyor. İlerleyen süreçlerde çeviri özelliğinin de entegre edilmesi beklenilenler arasında.
kocaeli haberi

Sesli mesaj dinlemekten nefret edenler için WhatsApp çığır açıcı yeni özelliğini duyurdu

Dünya çapında yaygın olarak kullanılan WhatsApp, en popüler mesajlaşma uygulaması olarak ön plana çıkmaya devam ediyor. WhatsApp, sesli mesajları metne dönüştürme özelliğini tanıttı. Bu yenilik, sesli mesajları yazılı olarak okuyabilmenizi sağlayacak. İşte detaylar…

Shiftdelete'den Yakup Kaan Orman'ın haberine göre; özellikle engelli kullanıcıları ve sesli mesaj dinleme zahmetine katlanmak istemeyenleri hedef alan bu özellik sayesinde gönderilen sesli mesajları metne çevirmek mümkün olacak.

WhatsApp 2.24.15.5 Beta güncellemesi ile bu yeni özelliği kullanıcılarına sundu. Şimdilik belirli ülkelerde kullanılabilen bu özellik ile birlikte kullanıcılar, gelen ve giden sesli mesajlar için transkripsiyon özelliğini etkinleştirebiliyor. Ancak bu özelliğin kullanılabilmesi için kullanıcıların ek bir uygulama paketi indirmesi gerekiyor. Devamında kullanıcı gizliliğinin ihlal edilmemesi amacıyla bu paket cihaz üzerinde kuruluyor.

Yeni özellik işitme engelli kullanıcılar ve yoğun gürültülü ortamlarda sesli mesajları dinleyemeyen kullanıcılar için atılan mesajı bir metne dönüştürecek. Tamamen uygulama içerisinde gerçekleşen bu dönüşüm sayesinde kullanıcılar rahatlıkla sesli mesajlara cevap verebilecek.

Şimdilik İngilizce, İspanyolca, Portekizce (Brezilya), Rusça ve Hintçe dillerini kapsayan özelliğin yakın zamanda Türkçe’yi de kapsamına alması bekleniyor. İlerleyen süreçlerde çeviri özelliğinin de entegre edilmesi beklenilenler arasında.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.