Milyonlarca Emekliyi Sevindirecek Kulis Eski Bakandan Geldi: Erdoğan'ın Açıklayacağı Tarihi Paylaştı

Güncel 17.07.2024 - 14:56, Güncelleme: 17.07.2024 - 14:56
 

Milyonlarca Emekliyi Sevindirecek Kulis Eski Bakandan Geldi: Erdoğan'ın Açıklayacağı Tarihi Paylaştı

KOCAELİ HABERİ
Ak Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, emekli maaşının 12 bin 500 TL'ye yükseldiğini açıklamasının ardından emeklilere refah payının verilip verilmeyeceği merak konusu oldu. Eski Bakandan konuya ilişkin flaş bir iddia geldi.  Aylardır gündemden düşmeyen Temmuz ayında emekliye yapğılacak olan zam oranı dün netlik kazandı. Ak Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, düzenlediği basın toplanıtısı ile emeklilerin 10 bin TL olan maaşlarına yüzde 25 zam yapılarak 12 bin 500 TL'ye yükseltildiğini açıkladı. Vergi reform paketine ek olarak Meclis'e sunulan yasa tasarısısından 3 milyon 703 bin 778 emekli faydalanacak.Açıklanan zam oranı ile en düşük emekli aylığında kök maaş sorunu çözüme kavuşurken, emekliye refah payının verilip verilmeyeceği merak konusu oldu. ERDOĞAN AÇIKLAYACAK DİYEREK TARİH VERDİ Emekliye refah payı tartışmaları devam ederken, Eski Devlet Bakanı Dr. Masum Türker'den flaş bir iddia geldi. TV100'e değerlendirmelerde bulunan Masum Türker, Ak Parti'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emeklilere refah payını vereceğini öne sürerek 22 ve 23 Temmuz tarihlerini işaret etti. Söz konusu tarihlerde Erdoğan’ın emekli maaşlarına ek zam açıklaması yapacağını öne süren Türker, "Refah payını söyleyecek" diye konuştu. ÖDEMELER YAPILACAĞI TARİH Yapılan düzenleme ile temmuz ayında maaşlarına zam almaya hak kazanan emekliler, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için 17’sinden itibaren başlaması ve SGK aylıklarının 10 bin liraya göre hesaplanıp işlemlerin tamamlanmadığı için temmuz ayında zamlar ücretlere yansımayacak. Yapılacak olan düzenlemelerin tamalanmasının arıdndan artış oranları, ağustos ayının ilk haftası itibarıyla temmuz ayındaki farklarla beraber ücretlere yansıtalacak.
KOCAELİ HABERİ

Ak Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, emekli maaşının 12 bin 500 TL'ye yükseldiğini açıklamasının ardından emeklilere refah payının verilip verilmeyeceği merak konusu oldu. Eski Bakandan konuya ilişkin flaş bir iddia geldi. 

Aylardır gündemden düşmeyen Temmuz ayında emekliye yapğılacak olan zam oranı dün netlik kazandı. Ak Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, düzenlediği basın toplanıtısı ile emeklilerin 10 bin TL olan maaşlarına yüzde 25 zam yapılarak 12 bin 500 TL'ye yükseltildiğini açıkladı.

Vergi reform paketine ek olarak Meclis'e sunulan yasa tasarısısından 3 milyon 703 bin 778 emekli faydalanacak.Açıklanan zam oranı ile en düşük emekli aylığında kök maaş sorunu çözüme kavuşurken, emekliye refah payının verilip verilmeyeceği merak konusu oldu.

ERDOĞAN AÇIKLAYACAK DİYEREK TARİH VERDİ
Emekliye refah payı tartışmaları devam ederken, Eski Devlet Bakanı Dr. Masum Türker'den flaş bir iddia geldi.

TV100'e değerlendirmelerde bulunan Masum Türker, Ak Parti'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emeklilere refah payını vereceğini öne sürerek 22 ve 23 Temmuz tarihlerini işaret etti. Söz konusu tarihlerde Erdoğan’ın emekli maaşlarına ek zam açıklaması yapacağını öne süren Türker, "Refah payını söyleyecek" diye konuştu.

ÖDEMELER YAPILACAĞI TARİH
Yapılan düzenleme ile temmuz ayında maaşlarına zam almaya hak kazanan emekliler, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için 17’sinden itibaren başlaması ve SGK aylıklarının 10 bin liraya göre hesaplanıp işlemlerin tamamlanmadığı için temmuz ayında zamlar ücretlere yansımayacak.

Yapılacak olan düzenlemelerin tamalanmasının arıdndan artış oranları, ağustos ayının ilk haftası itibarıyla temmuz ayındaki farklarla beraber ücretlere yansıtalacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.