Kırım Türkleri Gebze'den ses yükseltti; Daima bekleyeceğim balam!

İlçeler 07.10.2024 - 05:39, Güncelleme: 07.10.2024 - 05:52
 

Kırım Türkleri Gebze'den ses yükseltti; Daima bekleyeceğim balam!

KOCAELİ HABERİ
Kırım Türkleri Derneği Gebze Şubesi tarafından düzenlenen 18 Mayıs 1944 Kırım Sürgününün 80, Kırım'ın Rusya tarafından işgalinin 10. yılında, Kırım'da tutuklanıp Rusya hapishanelerinde sürgüne gönderilenlerin analarını vu durumlarını anlatan "Daima bekleyeceğim balam!" adlı fotoğraf sergisi ve konferansı, Gebze Ticaret Odası meclsi salonunda gerçekleştirildi. Konferansa Kırım Tatar Meclsi Başkanı Nariman Celal, Emel Kırım Vakfı başkanı Zafer Karatay, Ukrayna İnsan Hakları Merkezi proje yöneticsi Victoria Nesterenko, ve Kırım İnsan Hakları Komisyonu üyesi Elvin Kadirov konuşmacı olarak katılım sağladılar..  Kırım Türkleri Derneği Gebze Şubesinin bu anlamlı "Daima bekleyeceğim balam" fotoğraf sergisi ve konferans etkinliğine katılım sağlayan başta Gebze Belediye başkanı Zinnur Büyükgöz ve GTO Başkanı Abdurrahman Aslantaş olmak üzere çok sayıda duyarlı vatandaşlar, Rusya tarafından hapishanelerde esir tutulan yüzlerce Kırım Tatarının sesini duyurmak ve tutsakların annelerinin özlemini, endişelerini ve hapishanedeki tutsakların acısının fotoğraflarını gördüler, birbirinden değerli konuşmacıların ağızlarından dinlediler. Bu anlamlı programdan dolayı Kırım Türkleri Derneği Gebze Şubesi başkanı Nermin Ekim ve yönetim kurulu üyelerini tebrik ettiler..
KOCAELİ HABERİ

Kırım Türkleri Derneği Gebze Şubesi tarafından düzenlenen 18 Mayıs 1944 Kırım Sürgününün 80, Kırım'ın Rusya tarafından işgalinin 10. yılında, Kırım'da tutuklanıp Rusya hapishanelerinde sürgüne gönderilenlerin analarını vu durumlarını anlatan "Daima bekleyeceğim balam!" adlı fotoğraf sergisi ve konferansı, Gebze Ticaret Odası meclsi salonunda gerçekleştirildi.

Konferansa Kırım Tatar Meclsi Başkanı Nariman Celal, Emel Kırım Vakfı başkanı Zafer Karatay, Ukrayna İnsan Hakları Merkezi proje yöneticsi Victoria Nesterenko, ve Kırım İnsan Hakları Komisyonu üyesi Elvin Kadirov konuşmacı olarak katılım sağladılar.. 

Kırım Türkleri Derneği Gebze Şubesinin bu anlamlı "Daima bekleyeceğim balam" fotoğraf sergisi ve konferans etkinliğine katılım sağlayan başta Gebze Belediye başkanı Zinnur Büyükgöz ve GTO Başkanı Abdurrahman Aslantaş olmak üzere çok sayıda duyarlı vatandaşlar, Rusya tarafından hapishanelerde esir tutulan yüzlerce Kırım Tatarının sesini duyurmak ve tutsakların annelerinin özlemini, endişelerini ve hapishanedeki tutsakların acısının fotoğraflarını gördüler, birbirinden değerli konuşmacıların ağızlarından dinlediler. Bu anlamlı programdan dolayı Kırım Türkleri Derneği Gebze Şubesi başkanı Nermin Ekim ve yönetim kurulu üyelerini tebrik ettiler..
5 kişi ve yazı sanatı olabilir

Bir 10 kişi ve yazı görseli olabilir

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.