İŞTE KOCAELİ'NİN O KÖYÜNDEN ÖRNEK BİR ETKİNLİK

Güncel 22.07.2024 - 12:30, Güncelleme: 22.07.2024 - 12:30
 

İŞTE KOCAELİ'NİN O KÖYÜNDEN ÖRNEK BİR ETKİNLİK

KOCAELİ HABERİ
Katçalı Köyünde Mezarlık Mevlidi bu yılda yoğun katılımla gerçekleşti. Kocaeli Kandıra İlçesi Katçalı Köyünde geleneksel hale getirilen mevlid programı, her yıl olduğu gibi bu yılda Köy Mezarlığı’nda yoğun bir katılımla yapıldı. Programda 800 kişiye et döner, pilav, aşure ve ayran ikram edildi. HER YIL DÜZENLENİYOR Kültürel süreklilik bağlamında birçok örf ve adetlerin yaşatıldığı Kandıra İlçesi Katçalı köyünde, her yıl muharrem ayında geleneksel olarak düzenlenen mezarlık mevlidi bu yılda yine yoğun bir katılımla gerçekleşti. Katçalı köyü sakinleri tarafından, ahirete irtihal etmiş yakınları için organize edilen program, öğlen namazına müteakiben başlayarak, ikindi vaktine kadar devam etti. Birbirinden değerli hocaların, okuduğu Kur-an tilaveti ile ziyafet çeken katılımcılar, program sonrası kabir ziyareti gerçekleştirdi. Köy mezarlığında gerçekleştirilen mevlid programında 800 kişilik et döner, pilav, aşure ve ayran ikram edildi.  Köylüler ve davetliler bu yılki Mezarlık Mevlidi programından da çok menun kaldılar ve emeği geçenlere teşekkür ettiler..
KOCAELİ HABERİ

Katçalı Köyünde Mezarlık Mevlidi bu yılda yoğun katılımla gerçekleşti. Kocaeli Kandıra İlçesi Katçalı Köyünde geleneksel hale getirilen mevlid programı, her yıl olduğu gibi bu yılda Köy Mezarlığı’nda yoğun bir katılımla yapıldı. Programda 800 kişiye et döner, pilav, aşure ve ayran ikram edildi.

HER YIL DÜZENLENİYOR

Kültürel süreklilik bağlamında birçok örf ve adetlerin yaşatıldığı Kandıra İlçesi Katçalı köyünde, her yıl muharrem ayında geleneksel olarak düzenlenen mezarlık mevlidi bu yılda yine yoğun bir katılımla gerçekleşti. Katçalı köyü sakinleri tarafından, ahirete irtihal etmiş yakınları için organize edilen program, öğlen namazına müteakiben başlayarak, ikindi vaktine kadar devam etti. Birbirinden değerli hocaların, okuduğu Kur-an tilaveti ile ziyafet çeken katılımcılar, program sonrası kabir ziyareti gerçekleştirdi. Köy mezarlığında gerçekleştirilen mevlid programında 800 kişilik et döner, pilav, aşure ve ayran ikram edildi. 

Köylüler ve davetliler bu yılki Mezarlık Mevlidi programından da çok menun kaldılar ve emeği geçenlere teşekkür ettiler..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.