ÖZGÜR ÖZEL ''İMAMOĞLU'NA YASAK'' KARŞISINDA NE YAPACAKLARINI AÇIKLADI

Siyaset 03.10.2024 - 07:37, Güncelleme: 03.10.2024 - 07:37
 

ÖZGÜR ÖZEL ''İMAMOĞLU'NA YASAK'' KARŞISINDA NE YAPACAKLARINI AÇIKLADI

KOCAELİ HABERİ
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TV 100 canlı yayınında Kübra Par'ın sorularını yanıtladı. Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak kararı hakkında konuşan Özgür Özel "Bence siyasi yasak istinafta onanacak ama Yargıtay aşaması kalacak" dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, Yüksek Seçim Kurulu üyelerine "ahmak" diyerek hakaret ettiği suçlamasıyla verilen siyasi yasak kararının onanması durumunda ne yapacakları sorulan Özel, "Bir yol haritamız var. Toplantılar yapıldı, birkaç kez Ekrem Bey'le de bir araya geldik. Böyle bir şey olduğunda kademe kademe, gün gün ne yapacağımız konuştuk" yanıtını verdi.  İstinaf mahkemesinin kararı onayacağını düşündüğünü dile getiren Özel, "Ama Yargıtay aşaması kalacak. 'Acaba Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak gelecek mi, cumhurbaşkanı adayı olabilecek mi, olmazsa kim olacak' tartışmasının içinde bizi tutmaya çalışan bir akıl var. Bu oyuna gelmeyelim" şeklinde konuştu.  İMAMOĞLU'NA SİYASİ YASAK: BİZİ BU TARTIŞMANIN İÇİNDE TUTMAYA ÇALIŞAN BİR AKIL VAR İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği suçlamasıyla verilen siyasi yasak kararının onanması durumunda yol haritalarının ne olacağı sorulan Özel, "Bir yol haritamız var. Toplantılar yapıldı, birkaç kez Ekrem Bey'le de bir araya geldik. Böyle bir şey olduğunda kademe kademe, gün gün ne yapacağımızı konuştuk, orada genel bir mutabakatımız var. Ama bunu şimdiden açıklamak doğru bir şey olmaz. Bu cezayı normalleştirmememiz lazım. Onun için de sanki karar verilmiş de okunması bekleniyormuş... Öyle bir kararın alınmaması lazım. Alındığı takdirde Yargıtay aşaması var" şeklinde konuştu.  CHP'nin bir tartışma içinde tutulmak istendiğini belirten Özel, "Davayla ilgili kanaatim şu: Bence siyasi yasak istinafta onanacak ama Yargıtay aşaması kalacak. 'Acaba Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak gelecek mi, cumhurbaşkanı adayı olabilecek mi, olmazsa kim olacak' tartışmasının içinde bizi tutmaya çalışan bir akıl var. Bu oyuna gelmeyelim" dedi. Özgür Özel, dava nedeniyle İmamoğlu'nun erkenden cumhurbaşkanı adayı ilan edileceği iddiasını ise yalanladı.   
KOCAELİ HABERİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TV 100 canlı yayınında Kübra Par'ın sorularını yanıtladı. Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak kararı hakkında konuşan Özgür Özel "Bence siyasi yasak istinafta onanacak ama Yargıtay aşaması kalacak" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, Yüksek Seçim Kurulu üyelerine "ahmak" diyerek hakaret ettiği suçlamasıyla verilen siyasi yasak kararının onanması durumunda ne yapacakları sorulan Özel, "Bir yol haritamız var. Toplantılar yapıldı, birkaç kez Ekrem Bey'le de bir araya geldik. Böyle bir şey olduğunda kademe kademe, gün gün ne yapacağımız konuştuk" yanıtını verdi. 

İstinaf mahkemesinin kararı onayacağını düşündüğünü dile getiren Özel, "Ama Yargıtay aşaması kalacak. 'Acaba Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak gelecek mi, cumhurbaşkanı adayı olabilecek mi, olmazsa kim olacak' tartışmasının içinde bizi tutmaya çalışan bir akıl var. Bu oyuna gelmeyelim" şeklinde konuştu. 

İMAMOĞLU'NA SİYASİ YASAK: BİZİ BU TARTIŞMANIN İÇİNDE TUTMAYA ÇALIŞAN BİR AKIL VAR
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği suçlamasıyla verilen siyasi yasak kararının onanması durumunda yol haritalarının ne olacağı sorulan Özel, "Bir yol haritamız var. Toplantılar yapıldı, birkaç kez Ekrem Bey'le de bir araya geldik. Böyle bir şey olduğunda kademe kademe, gün gün ne yapacağımızı konuştuk, orada genel bir mutabakatımız var. Ama bunu şimdiden açıklamak doğru bir şey olmaz. Bu cezayı normalleştirmememiz lazım. Onun için de sanki karar verilmiş de okunması bekleniyormuş... Öyle bir kararın alınmaması lazım. Alındığı takdirde Yargıtay aşaması var" şeklinde konuştu. 

CHP'nin bir tartışma içinde tutulmak istendiğini belirten Özel, "Davayla ilgili kanaatim şu: Bence siyasi yasak istinafta onanacak ama Yargıtay aşaması kalacak. 'Acaba Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak gelecek mi, cumhurbaşkanı adayı olabilecek mi, olmazsa kim olacak' tartışmasının içinde bizi tutmaya çalışan bir akıl var. Bu oyuna gelmeyelim" dedi.

Özgür Özel, dava nedeniyle İmamoğlu'nun erkenden cumhurbaşkanı adayı ilan edileceği iddiasını ise yalanladı. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.