Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan kamuda tasarruf açıklaması

Siyaset 17.04.2024 - 10:30, Güncelleme: 17.04.2024 - 10:40
 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan kamuda tasarruf açıklaması

KOCAELİ HABERİ
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan kamuda tasarruf mesajı: Yüksek gelirli ülkeler ligine geçiş eşiğindeyiz Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bundan sonraki Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantılarının çoğunun gündeminin yapısal dönüşümler başta olmak üzere, kamuda verimliliği artırma ve tasarruf konuları olacağını duyurdu. Türkiye'nin üst orta gelir grubunda bir ülke olduğunu belirten Cevdet Yılmaz, "Yüksek gelirli ülkeler ligine geçiş eşiğindeyiz" mesajını verdi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bakanlar toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Cevdet Yılmaz, kamuda tasarruf yasasının yolda olduğunu ileri sürdü. Yılmaz, bundan sonraki EKK toplantılarının çoğunun gündeminin yapısal dönüşümler başta olmak üzere, kamuda verimliliği arttırma, tasarruf, daha etkili önceliklendirme konuları ile ilgili olacağını belirtti. 'KAMUDA TASARRUF DÜZENLEMESİ Ekonomi programına dair önemli mesajlar veren Yılmaz'ın açıklamalarındaki kamuda tasarruf açıklaması şöyle: Epeyce bir mesafe alındı. Mehmet Bey'in yurt dışı programı var, bu dönüşünde ilgili diğer kurumlarımızla birlikte bir araya gelip sonuçlandıracağız. Yasaya ihtiyaç duyulan konular olduğu gibi ihtiyaç duyulmadan yapılacaklar da var. Konusuna göre, yani genelgeyle yapılacak iş var, idari kararla yapılacak iş var. Uygulamayla olacak işler var. Yasayla olan kısımlar da olabilir tabii."
KOCAELİ HABERİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan kamuda tasarruf mesajı: Yüksek gelirli ülkeler ligine geçiş eşiğindeyiz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bundan sonraki Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantılarının çoğunun gündeminin yapısal dönüşümler başta olmak üzere, kamuda verimliliği artırma ve tasarruf konuları olacağını duyurdu. Türkiye'nin üst orta gelir grubunda bir ülke olduğunu belirten Cevdet Yılmaz, "Yüksek gelirli ülkeler ligine geçiş eşiğindeyiz" mesajını verdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bakanlar toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Cevdet Yılmaz, kamuda tasarruf yasasının yolda olduğunu ileri sürdü. Yılmaz, bundan sonraki EKK toplantılarının çoğunun gündeminin yapısal dönüşümler başta olmak üzere, kamuda verimliliği arttırma, tasarruf, daha etkili önceliklendirme konuları ile ilgili olacağını belirtti.

'KAMUDA TASARRUF DÜZENLEMESİ
Ekonomi programına dair önemli mesajlar veren Yılmaz'ın açıklamalarındaki kamuda tasarruf açıklaması şöyle:
Epeyce bir mesafe alındı. Mehmet Bey'in yurt dışı programı var, bu dönüşünde ilgili diğer kurumlarımızla birlikte bir araya gelip sonuçlandıracağız. Yasaya ihtiyaç duyulan konular olduğu gibi ihtiyaç duyulmadan yapılacaklar da var. Konusuna göre, yani genelgeyle yapılacak iş var, idari kararla yapılacak iş var. Uygulamayla olacak işler var. Yasayla olan kısımlar da olabilir tabii."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.