BERNA ABİŞ VE HASAN SOBA'NIN KESİŞEN SİYASİ ÇİZGİSİ

Siyaset 20.04.2024 - 12:26, Güncelleme: 20.04.2024 - 12:26
 

BERNA ABİŞ VE HASAN SOBA'NIN KESİŞEN SİYASİ ÇİZGİSİ

KOCAELİ HABERİ
31 Mart 2024'de Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığına tekrar seçilen Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın tensipleriyle, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliği görevine Berna Abiş ve Hasan Soba getirildiler. Bu atama kararından sonra aralarında Ak Parti Kocaeli milletvekilleri, belediye başkanları, il ve ilçe başkanları ile yönetim kurulu üyeleri ve belediye meclis üyelerinin de olduğu binlerce kişi sosyal medyadan mesajı yayınlayarak, Hasan Soba ve Berna Abiş'in yeni görevlerinde muvaffakiyetler dilediler.. Siyaset kulisleri ise gün boyunca Hasan Soba ve Berna Abiş'in bu göreve hangi aşamadan sonra geldiklerini ve bundan sonraki süreçte nereye varabileckelerini konuştu.. İŞTE BUGÜNE GELİNEN O SÜREÇ 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Berna Abiş, Gölcük Belediye Meclis üyesi ve Hasan Soba'da Gebze Belediye Meclis üyesi seçiliyorlar ve ikisi de listede ilk beşte yer aldıkları için direk olarak Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclis üyesi de oluyorlar.. 14 Mayıs 2023 genel seçimleri için Hasan Soba ve Berna Abiş belediye meclis üyeliği görevlerinden istifa ederek, Ak Parti Kocaeli Milletvekili aday adaıı oluyorlar. Ak Parti genel Merkezi, Berna Abiş'i 10 ve Hasan Sobayı'da 11. inci sıradan Ak Parti Kocaeli milletvekili adayı gösteriyor. Lakin Ak Parti Kocaeli'de ancak 6 milletvekili çıkarabildiği için her ikisi de seçilemiyor.. 31 Mart 2024 yerel seçimleri için Berna Abiş, Gölcük Belediye Meclis üyeliği ve Hasan Soba'da Gebze Belediye Meclis üyeliği için tekrar aday adaylık başvurusunda bulunuyor. Ve her ikisi de yine ilk 5'de aday gösterildiği için hem ilçe hem de Büyükşehir Belediye Meclsi üyesi seçiliyorlar.. 19 Mart 2024 tarihinde toplanan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığına tekrar seçien Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın tensipleriyle, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliği görevine Berna Abiş ve Hasan Soba getirildiler. Ve tabi ki bundan sonrası ise yaşayarak görülebilecek..
KOCAELİ HABERİ

31 Mart 2024'de Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığına tekrar seçilen Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın tensipleriyle, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliği görevine Berna Abiş ve Hasan Soba getirildiler.

Bu atama kararından sonra aralarında Ak Parti Kocaeli milletvekilleri, belediye başkanları, il ve ilçe başkanları ile yönetim kurulu üyeleri ve belediye meclis üyelerinin de olduğu binlerce kişi sosyal medyadan mesajı yayınlayarak, Hasan Soba ve Berna Abiş'in yeni görevlerinde muvaffakiyetler dilediler..

Siyaset kulisleri ise gün boyunca Hasan Soba ve Berna Abiş'in bu göreve hangi aşamadan sonra geldiklerini ve bundan sonraki süreçte nereye varabileckelerini konuştu..

İŞTE BUGÜNE GELİNEN O SÜREÇ
31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Berna Abiş, Gölcük Belediye Meclis üyesi ve Hasan Soba'da Gebze Belediye Meclis üyesi seçiliyorlar ve ikisi de listede ilk beşte yer aldıkları için direk olarak Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclis üyesi de oluyorlar..

14 Mayıs 2023 genel seçimleri için Hasan Soba ve Berna Abiş belediye meclis üyeliği görevlerinden istifa ederek, Ak Parti Kocaeli Milletvekili aday adaıı oluyorlar. Ak Parti genel Merkezi, Berna Abiş'i 10 ve Hasan Sobayı'da 11. inci sıradan Ak Parti Kocaeli milletvekili adayı gösteriyor. Lakin Ak Parti Kocaeli'de ancak 6 milletvekili çıkarabildiği için her ikisi de seçilemiyor..

31 Mart 2024 yerel seçimleri için Berna Abiş, Gölcük Belediye Meclis üyeliği ve Hasan Soba'da Gebze Belediye Meclis üyeliği için tekrar aday adaylık başvurusunda bulunuyor. Ve her ikisi de yine ilk 5'de aday gösterildiği için hem ilçe hem de Büyükşehir Belediye Meclsi üyesi seçiliyorlar..

19 Mart 2024 tarihinde toplanan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığına tekrar seçien Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın tensipleriyle, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliği görevine Berna Abiş ve Hasan Soba getirildiler.

Ve tabi ki bundan sonrası ise yaşayarak görülebilecek..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.