RUSYA'DA SİLAHLI İSYAN ÇAĞRISI

Dünya 24.06.2023 - 09:41, Güncelleme: 24.06.2023 - 09:41
 

RUSYA'DA SİLAHLI İSYAN ÇAĞRISI

KOCAELİ HABERİ
Rus paralı özel güvenlik şirketi Wagner'in kurucusu Yevgeny Prigojin'in, Rusya Savunma Bakanlığı'na yönelik "silahlı ayaklanma" çağrıları, Kremlin'e yönelik "darbe girişimi" olduğu söylentilerini gündeme getirdi. Moskova'da güvenlik önlemleri artırılırken, Rus devlet kurumlarından peş peşe açıklamalar geldi. Rus paralı özel güvenlik şirketi Wagner'in kurucusu Yevgeny Prigojin'in, Rusya Savunma Bakanlığı'na yönelik silahlı ayaklanma çağrıları Kremlin'i harekete geçirdi. Moskova'da güvenlik önlemleri artırıldı. Prigojin, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'yu hedef alarak, "Şoygu korkakça Rostov'dan kaçtı, bir kadın gibi kaçtı, bu yaratık durdurulacak. Savaşçılarımızın ve on binlerce Rus askerini yok edilmesine neden olanlar (Rusya askeri yöneticileri)  cezalandırılacak, kimsenin karşılık vermeye kalkmaması gerek" dedi. Prigojin, şöyle devam etti: "Savaş, bir avuç yaratığın zafer kazanması ve kendilerini öne çıkartması, Rusya’nın ne kadar güçlü bir ordusu olduğunu göstermesi ve böylece Şoygu’nun Mareşal Yıldızı alması için gerekliydi. Savaş, Rusya'yı yöneten oligarklar için gerekliydi. Medvedçuk’u Ukrayna Devlet Başkanı olarak atamak için savaşa ihtiyaç vardı. Zelenski müzakereye hazırdı. Tek yapılması gereken Olimpos'tan inip Zelenski ile konuşmaktı. 60 adet Leopard tankının imha edildiği tamamen yalan. Sadece 2 Leopard ve birkaç Bradley imha ettik. Rus ordusu Zaporijya ve Herson yönünde geri çekiliyor. Ukrayna ordusu Rus ordusunu püskürttü. Ukrayna 8 yıl boyunca Donbas'ı bombalamadı, sadece Rus mevzileriyle ateş teatisinde bulundu. Tüm bu yıllar boyunca Donbas, özellikle de başkanın yönetimindeki çalışanlar tarafından çalındı. Ukrayna NATO ile Rusya'ya saldırma niyetinde değildi, Rusya Savunma Bakanlığı halkı ve başkanı kandırıyor." KREMLİN'DEN "TEDBİR" AÇIKLAMASI Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Prigojin etrafında gelişen durumdan haberdar olduğunu söyledi. Peskov, "Başkan Putin, Prigojin ile ilgili tüm gelişmeler hakkında bilgilendirildi. Gerekli tedbirler alınıyor" dedi.
KOCAELİ HABERİ

Rus paralı özel güvenlik şirketi Wagner'in kurucusu Yevgeny Prigojin'in, Rusya Savunma Bakanlığı'na yönelik "silahlı ayaklanma" çağrıları, Kremlin'e yönelik "darbe girişimi" olduğu söylentilerini gündeme getirdi. Moskova'da güvenlik önlemleri artırılırken, Rus devlet kurumlarından peş peşe açıklamalar geldi.

Rus paralı özel güvenlik şirketi Wagner'in kurucusu Yevgeny Prigojin'in, Rusya Savunma Bakanlığı'na yönelik silahlı ayaklanma çağrıları Kremlin'i harekete geçirdi. Moskova'da güvenlik önlemleri artırıldı.

Prigojin, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'yu hedef alarak, "Şoygu korkakça Rostov'dan kaçtı, bir kadın gibi kaçtı, bu yaratık durdurulacak. Savaşçılarımızın ve on binlerce Rus askerini yok edilmesine neden olanlar (Rusya askeri yöneticileri)  cezalandırılacak, kimsenin karşılık vermeye kalkmaması gerek" dedi.

Prigojin, şöyle devam etti:

"Savaş, bir avuç yaratığın zafer kazanması ve kendilerini öne çıkartması, Rusya’nın ne kadar güçlü bir ordusu olduğunu göstermesi ve böylece Şoygu’nun Mareşal Yıldızı alması için gerekliydi. Savaş, Rusya'yı yöneten oligarklar için gerekliydi. Medvedçuk’u Ukrayna Devlet Başkanı olarak atamak için savaşa ihtiyaç vardı. Zelenski müzakereye hazırdı. Tek yapılması gereken Olimpos'tan inip Zelenski ile konuşmaktı. 60 adet Leopard tankının imha edildiği tamamen yalan. Sadece 2 Leopard ve birkaç Bradley imha ettik. Rus ordusu Zaporijya ve Herson yönünde geri çekiliyor. Ukrayna ordusu Rus ordusunu püskürttü. Ukrayna 8 yıl boyunca Donbas'ı bombalamadı, sadece Rus mevzileriyle ateş teatisinde bulundu. Tüm bu yıllar boyunca Donbas, özellikle de başkanın yönetimindeki çalışanlar tarafından çalındı. Ukrayna NATO ile Rusya'ya saldırma niyetinde değildi, Rusya Savunma Bakanlığı halkı ve başkanı kandırıyor."

KREMLİN'DEN "TEDBİR" AÇIKLAMASI

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Prigojin etrafında gelişen durumdan haberdar olduğunu söyledi.

Peskov, "Başkan Putin, Prigojin ile ilgili tüm gelişmeler hakkında bilgilendirildi. Gerekli tedbirler alınıyor" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.