BÜYÜKAKIN ÇAYIROVA'YA EL ATTI AMA!?

Siyaset 03.08.2024 - 05:50, Güncelleme: 03.08.2024 - 05:50
 

BÜYÜKAKIN ÇAYIROVA'YA EL ATTI AMA!?

KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak
31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Ak Partinin Kocaeli'de en çok oy kaybettiği ilçelerden birisi de Çayırova oldu ve Ak Partinin adayı olan mevcut belediye başkanı Bünyamin Çiftçi, İYİ Partinin adayı olan önceki dönem belediye başkanı Şevki Demirci'nin karşısında ecel terler dökerken, CHP'nin son iki haftada seçime asılması sayesinde ancak iki bin oy farkı ile seçimi kazanabildi.. Peki niye böyle oldu? Çünkü işler iyi gitmiyordu.. Çayırova'da hem belediye çalışmaları iyi gitmiyordu hem de Ak Partinin ilçe siyaseti.. Durum böyle olunca da çok sayıda Ak Partili dahi Bünyamin Çiftçi'ye ne oy verdi ne de verdirdi.. Çayırova Belediyesinin şu anda kamuoyundaki algısı şu; -Yedi yıldır bitmeyen ve müteahhidi zor durumda olduğu için akıbeti belli olmayan Çayırova Kent meydanı inşaatı.. -Beş yıl önce sadece hafriyati alınan ve halen ne zaman biteceği belli olmayan Devlet Hastanesi inşaatı.. -On yıldır tamamlanamayan ve metruk duruma düşen Kentpark.. Ak Parti Çayırova siyaset kulislerinde ise Ekim 2024'de yapılması beklenen ilçe kongresinde, Genel Merkezin dayatacağı bir ilçe başkanının karşısına, alternatif ilçe başkan adayı ve rakip liste çıkarılacağı konuşuluyor ve bununla ilgili toplantıların da başladığı görülüyor. Durum böyle olunca Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Çayırova Belediyesine ve Ak Parti çayırova siyasetine el atmak durumunda kaldı gibi gözüküyor.. Ve Başkan Büyükakın uzunca bir aradan sonra dün KBB Başkan vekili Hasan Soba ve KBB Gebze Bölge Koordinatörü İbrahim Pehlivan ile birlikte Çayırova'ya giderek, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi ile Ak Parti İlçe Başkanı Erhan Sarıdede'yi yanına aldı ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.. Bakalım Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ın Çayırova'ya el atmış olması, Çayırova'nın yarım kalmış hizmetlerinin tamamlanmasına yetecek mi ve de Ak Parti'yi Çayırova'da o eski güçlü dönemlerine geri götürebilecek mi? 
KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Ak Partinin Kocaeli'de en çok oy kaybettiği ilçelerden birisi de Çayırova oldu ve Ak Partinin adayı olan mevcut belediye başkanı Bünyamin Çiftçi, İYİ Partinin adayı olan önceki dönem belediye başkanı Şevki Demirci'nin karşısında ecel terler dökerken, CHP'nin son iki haftada seçime asılması sayesinde ancak iki bin oy farkı ile seçimi kazanabildi..

Peki niye böyle oldu?
Çünkü işler iyi gitmiyordu..
Çayırova'da hem belediye çalışmaları iyi gitmiyordu hem de Ak Partinin ilçe siyaseti..
Durum böyle olunca da çok sayıda Ak Partili dahi Bünyamin Çiftçi'ye ne oy verdi ne de verdirdi..

Çayırova Belediyesinin şu anda kamuoyundaki algısı şu;
-Yedi yıldır bitmeyen ve müteahhidi zor durumda olduğu için akıbeti belli olmayan Çayırova Kent meydanı inşaatı..
-Beş yıl önce sadece hafriyati alınan ve halen ne zaman biteceği belli olmayan Devlet Hastanesi inşaatı..
-On yıldır tamamlanamayan ve metruk duruma düşen Kentpark..

Ak Parti Çayırova siyaset kulislerinde ise Ekim 2024'de yapılması beklenen ilçe kongresinde, Genel Merkezin dayatacağı bir ilçe başkanının karşısına, alternatif ilçe başkan adayı ve rakip liste çıkarılacağı konuşuluyor ve bununla ilgili toplantıların da başladığı görülüyor.

Durum böyle olunca Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Çayırova Belediyesine ve Ak Parti çayırova siyasetine el atmak durumunda kaldı gibi gözüküyor..

Ve Başkan Büyükakın uzunca bir aradan sonra dün KBB Başkan vekili Hasan Soba ve KBB Gebze Bölge Koordinatörü İbrahim Pehlivan ile birlikte Çayırova'ya giderek, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi ile Ak Parti İlçe Başkanı Erhan Sarıdede'yi yanına aldı ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi..

Bakalım Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ın Çayırova'ya el atmış olması, Çayırova'nın yarım kalmış hizmetlerinin tamamlanmasına yetecek mi ve de Ak Parti'yi Çayırova'da o eski güçlü dönemlerine geri götürebilecek mi? 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.