Sarıgül'den adaylık ve İmamoğlu açıklaması!

Siyaset 24.06.2023 - 04:14, Güncelleme: 24.06.2023 - 04:14
 

Sarıgül'den adaylık ve İmamoğlu açıklaması!

KOCAELİ HABERİ
CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, katıldığı canlı yayında 31 Mart 2024 tarihinde yapılması beklenen yerel seçimler hakkında Millet İttifakı ile birlikte gidilmesi gerektiğini söyledi. CHP içinde 'değişim' çağırısını ilk dillendiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ise İstanbul'a yeniden aday olmasını tercih ettiğini ifade etti. Habertürk'te Hülya Hökenek ve Faruk Aksoy'un sorularını yanıtlayan CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, "Sayın İmamoğlu benim emek verdiğim arkadaşımdır. Bugün büyükşehir adayı olsun, İstanbul İl Başkanı Canan hanımla çıkar canla başla çıkarız. Şu an CHP'de genel başkan tartışmasını doğru bulmuyorum. Kurultaya 1 ay 15 gün kala çıkıp adaylıklar açıklanabilir. Bu açıklamalar, tartışmalar televizyonlar üzerinden yapılmaz" dedi. "İmamoğlu'nun aday olmasını tercih ederim" Benim önerim şudur; bir belediye başkanımız, bunu sayın İmamoğlu gibi algılamayın, Türkiye'de hangi partiye mensup olursa olsun bütün belediye başkanları, birinci dönem partiyle, vaad ederek, hayal satarak seçilir, ikinci dönem yaptığı proje ile seçilir hele hele üçüncü dönem seçilirse yaptığı işlerde vatandaşlarından takdir görüyordur. Sayın İmamoğlu ya da bir başka belediye başkanı arkadaşıma 'beklesin, beklemesin' demem. Kesinlikle önümüzdeki yerel seçimlerde İBB'ye aday olmasını arzu ederim. Kesinlikle seçim zamanı çalışırım. Şu anda kurultay kararı alındı. Süreç devam ediyor. Sayın İmamoğlu benim emek verdiğim arkadaşımdır. Bugün büyükşehir adayı olsun, İstanbul İl Başkanı Canan hanımla çıkar canla başla çıkarız.  "İstanbul'u mutlaka alacağız" CHP kişilere bağlı bir kurum değil. Son derece köklü 100 yıllık bir çınar. Erzincan'da Mustafa Sarıgül mü kazandı? Ben katkı sunmuş olabilirim. İsimler ne kadar önemli olursa olsun bir siyasi parti olmadan olmaz. İstanbul'da mutlaka kazanacağız. İstanbul'da belediye başkanı olmadığımız ilçelerde adaylarımızı bulup açıklamamız lazım. Yerel seçimlerde de ittifaklarla beraber olmak lazım. Sayın Kılıçdaroğlu nezaketi, zerafeti ile bir şey söylememiş olabilir. Ama 6'lı masadaki arkadaşlarımızın az talepleri alıp, daha başka zor yerlerden aday çıkarabilirlerdi. Popüler isimleri de vardı. Oralardan çıkabilirlerdi."
KOCAELİ HABERİ

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, katıldığı canlı yayında 31 Mart 2024 tarihinde yapılması beklenen yerel seçimler hakkında Millet İttifakı ile birlikte gidilmesi gerektiğini söyledi. CHP içinde 'değişim' çağırısını ilk dillendiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ise İstanbul'a yeniden aday olmasını tercih ettiğini ifade etti.

Habertürk'te Hülya Hökenek ve Faruk Aksoy'un sorularını yanıtlayan CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, "Sayın İmamoğlu benim emek verdiğim arkadaşımdır. Bugün büyükşehir adayı olsun, İstanbul İl Başkanı Canan hanımla çıkar canla başla çıkarız. Şu an CHP'de genel başkan tartışmasını doğru bulmuyorum. Kurultaya 1 ay 15 gün kala çıkıp adaylıklar açıklanabilir. Bu açıklamalar, tartışmalar televizyonlar üzerinden yapılmaz" dedi.

"İmamoğlu'nun aday olmasını tercih ederim"

Benim önerim şudur; bir belediye başkanımız, bunu sayın İmamoğlu gibi algılamayın, Türkiye'de hangi partiye mensup olursa olsun bütün belediye başkanları, birinci dönem partiyle, vaad ederek, hayal satarak seçilir, ikinci dönem yaptığı proje ile seçilir hele hele üçüncü dönem seçilirse yaptığı işlerde vatandaşlarından takdir görüyordur. Sayın İmamoğlu ya da bir başka belediye başkanı arkadaşıma 'beklesin, beklemesin' demem. Kesinlikle önümüzdeki yerel seçimlerde İBB'ye aday olmasını arzu ederim. Kesinlikle seçim zamanı çalışırım. Şu anda kurultay kararı alındı. Süreç devam ediyor. Sayın İmamoğlu benim emek verdiğim arkadaşımdır. Bugün büyükşehir adayı olsun, İstanbul İl Başkanı Canan hanımla çıkar canla başla çıkarız. 

"İstanbul'u mutlaka alacağız"

CHP kişilere bağlı bir kurum değil. Son derece köklü 100 yıllık bir çınar. Erzincan'da Mustafa Sarıgül mü kazandı? Ben katkı sunmuş olabilirim. İsimler ne kadar önemli olursa olsun bir siyasi parti olmadan olmaz. İstanbul'da mutlaka kazanacağız. İstanbul'da belediye başkanı olmadığımız ilçelerde adaylarımızı bulup açıklamamız lazım. Yerel seçimlerde de ittifaklarla beraber olmak lazım. Sayın Kılıçdaroğlu nezaketi, zerafeti ile bir şey söylememiş olabilir. Ama 6'lı masadaki arkadaşlarımızın az talepleri alıp, daha başka zor yerlerden aday çıkarabilirlerdi. Popüler isimleri de vardı. Oralardan çıkabilirlerdi."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.