RAMAZAN ÖMEROĞLU'NUN SİYASİ KADERİNİ CEMİL YAMAN MI ETKİLEDİ?

Siyaset 21.04.2024 - 14:47, Güncelleme: 21.04.2024 - 15:07
 

RAMAZAN ÖMEROĞLU'NUN SİYASİ KADERİNİ CEMİL YAMAN MI ETKİLEDİ?

KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak
2019 yerel seçimlerinde Ak Parti Dilovası Belediye başkan adayı Hamza Şayir yüzde 51 oy oranı ile 13 bin 570 kişinin oyunu alarak belediye başkanı seçilirken, 2024 yerel seçimlerinde aday gösterilen Ramazan Ömeroğlu ise yüzde 32 oy oranı ile 8 bin 472 kişinin oyunu alarak başkan seçilebildi. Yani bu rakamlara göre Ak Parti Dilovası'nda yüzde 19 oy kaybetmiş oldu.. Seçimlerden sonra Dilovası siyaset kulislerinde yapılan yorumlara göre "Ak Parti Kocaeli'nin Dilovalı milletvekili Cemil Yaman, Ramazan Ömeroğlu'nun siyasi kaderine etki etti" deniliyor.. Bu iddiayı dile getirenler yorumlarına "2020 tarihinde Ali Babacan'ın liderliğinde kurulan DEVA Partisi, Kocaeli'de Adem Koç'un başkanlığında örgütlenirken, DEVA Partisi Dilovası kurucu ilçe başkanlığına Ramazan Ömeroğlu'nun ismi konuşuluyordu. Lakin Cemil Yaman o zaman hemen devreye girip, Ramazan Ömeroğlu'nu DEVA Partisine katılmaması için ikna etti ve 2024 yerel seçimlerinde de onun Dilovası Belediye başkan adayı gösterilmesi için en büyük desteği verdi." şeklinde gerekçe sunuyorlar.. Eğer bu iddialar doğruysa, Cemil Yaman Ağrı'dan hemşerisi ve yakın dostu Ramazan Ömeroğlu'nun siyasi kaderini resmen etkilemiş oloyor.. Atalarımız boşuna "Arkadaşını iyi seç, arkadaş çok önemli. Arkadaş insanı rezil de eder, vezir de" dememiş.
KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak

2019 yerel seçimlerinde Ak Parti Dilovası Belediye başkan adayı Hamza Şayir yüzde 51 oy oranı ile 13 bin 570 kişinin oyunu alarak belediye başkanı seçilirken, 2024 yerel seçimlerinde aday gösterilen Ramazan Ömeroğlu ise yüzde 32 oy oranı ile 8 bin 472 kişinin oyunu alarak başkan seçilebildi. Yani bu rakamlara göre Ak Parti Dilovası'nda yüzde 19 oy kaybetmiş oldu..

Seçimlerden sonra Dilovası siyaset kulislerinde yapılan yorumlara göre "Ak Parti Kocaeli'nin Dilovalı milletvekili Cemil Yaman, Ramazan Ömeroğlu'nun siyasi kaderine etki etti" deniliyor..

Bu iddiayı dile getirenler yorumlarına "2020 tarihinde Ali Babacan'ın liderliğinde kurulan DEVA Partisi, Kocaeli'de Adem Koç'un başkanlığında örgütlenirken, DEVA Partisi Dilovası kurucu ilçe başkanlığına Ramazan Ömeroğlu'nun ismi konuşuluyordu. Lakin Cemil Yaman o zaman hemen devreye girip, Ramazan Ömeroğlu'nu DEVA Partisine katılmaması için ikna etti ve 2024 yerel seçimlerinde de onun Dilovası Belediye başkan adayı gösterilmesi için en büyük desteği verdi." şeklinde gerekçe sunuyorlar..

Eğer bu iddialar doğruysa, Cemil Yaman Ağrı'dan hemşerisi ve yakın dostu Ramazan Ömeroğlu'nun siyasi kaderini resmen etkilemiş oloyor..

Atalarımız boşuna "Arkadaşını iyi seç, arkadaş çok önemli. Arkadaş insanı rezil de eder, vezir de" dememiş.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.