KOCAELİ VALİLİĞİNDEN RÜZGAR VE FIRTINA DUYURUSU

Güncel 01.12.2021 - 07:27, Güncelleme: 01.12.2021 - 07:30
 

KOCAELİ VALİLİĞİNDEN RÜZGAR VE FIRTINA DUYURUSU

KOCAELİ HABERİ
Şiddetli Rüzgar ve Fırtına Sonrası Meydana Gelen Olaylarla İlgili Basın Duyurusu Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar dikkate alınmak suretiyle Valiliğimizin Koordinasyonunda, Büyükşehir Belediyesi ve kurum kuruluşlar arasında gerekli koordinasyon sağlanarak gerekli tedbirler zaman kaybetmeden alınmıştır. Bugün Akşam 20:00-21:00 saatlerinden itibaren fırtına (Lodos) etkisini kaybederek parçalı çok bulutlu, aralıklı olarak Sağanak yağmur şeklinde devam edeceği değerlendirilmektedir. Kocaeli’nde gerçekleşen en yüksek rüzgâr Kandıra Kefken’de 95,4 km/s, 41,76 km/s ile en düşük rüzgâr hızı da Kartepe Kayak Merkezi’nde tespit edilmiştir. 01 Aralık 2021 günü ilimiz genelinde en yüksek sıcaklık 12 derece, rüzgarında güneybatı yönlerden ortalama 20 km/s Mak. 40 km/s şeklinde olacağı beklenmektedir. Şiddetli rüzgâr ve fırtına nedeniyle 30.11.2021 Saat 22:15 itibariyle ilimiz genelinde 151 çatı uçması ve çatıda tehlike arz eden durum, 40 ağaç devrilmesi, 2 direk devrilmesi, 1 baca yıkılması, 7 tabela düşmesi, 1 iskele kalıbı çökmesi, 45 tehlike arz eden durum, 13 su taşkını, 2 minare yıkılması, 54 Sera ve 10 araç hasarı, bir işletmeye ait duvar çökmesi, 3 İş yeri camı kırılması, 1 Minare hasarı, 1 iş yeri müştemilatı zararı ve 1 insan kurtarma olmak üzere toplam 333 olay meydana gelmiştir. Bu olaylarda 8 vatandaşımız yaralanmış olup, Derince ilçemizde 1 ve Gebze ilçemizde de 1 olmak üzere toplam 2 vatandaşımız çatıdan düşmek suretiyle vefat etmiştir. Kamu kurumlarından İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 9 okulda çatı, tavan vb. hasar, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü hizmet binası çatısı ile İl Meteoroloji Müdürlüğüne bağlı Cengiz Topel Hava Meydanında faaliyet gösteren hizmet binasının çatısında hasar meydana gelmiştir. Ayrıca İl genelinde etkili olan fırtınada batan 26 tekneden 9 tanesi karaya çıkarılmış, 7 tekne tamamen batmış, 10 tekne de yarı batık durumdadır. İl genelinde 13 trafoda elektrik kesintisi yaşanmış olup SEDAŞ tarafından gerekli müdahaleler yapılmaktadır. Valiliğimizin koordinasyonunda devletimizin tüm kurum ve kuruluşları 7/24 esasına göre hizmet etmeye devam etmektedir. Hasar tespit çalışmaları Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, zarar tespit çalışmaları da İl Defterdarlığı tarafından kurulan ekiplerce yapılmaktadır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur. KOCAELİ VALİLİĞİ
KOCAELİ HABERİ

Şiddetli Rüzgar ve Fırtına Sonrası Meydana Gelen Olaylarla İlgili Basın Duyurusu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar dikkate alınmak suretiyle Valiliğimizin Koordinasyonunda, Büyükşehir Belediyesi ve kurum kuruluşlar arasında gerekli koordinasyon sağlanarak gerekli tedbirler zaman kaybetmeden alınmıştır.

Bugün Akşam 20:00-21:00 saatlerinden itibaren fırtına (Lodos) etkisini kaybederek parçalı çok bulutlu, aralıklı olarak Sağanak yağmur şeklinde devam edeceği değerlendirilmektedir.

Kocaeli’nde gerçekleşen en yüksek rüzgâr Kandıra Kefken’de 95,4 km/s, 41,76 km/s ile en düşük rüzgâr hızı da Kartepe Kayak Merkezi’nde tespit edilmiştir.

01 Aralık 2021 günü ilimiz genelinde en yüksek sıcaklık 12 derece, rüzgarında güneybatı yönlerden ortalama 20 km/s Mak. 40 km/s şeklinde olacağı beklenmektedir.

Şiddetli rüzgâr ve fırtına nedeniyle 30.11.2021 Saat 22:15 itibariyle ilimiz genelinde 151 çatı uçması ve çatıda tehlike arz eden durum, 40 ağaç devrilmesi, 2 direk devrilmesi, 1 baca yıkılması, 7 tabela düşmesi, 1 iskele kalıbı çökmesi, 45 tehlike arz eden durum, 13 su taşkını, 2 minare yıkılması, 54 Sera ve 10 araç hasarı, bir işletmeye ait duvar çökmesi, 3 İş yeri camı kırılması, 1 Minare hasarı, 1 iş yeri müştemilatı zararı ve 1 insan kurtarma olmak üzere toplam 333 olay meydana gelmiştir. Bu olaylarda 8 vatandaşımız yaralanmış olup, Derince ilçemizde 1 ve Gebze ilçemizde de 1 olmak üzere toplam 2 vatandaşımız çatıdan düşmek suretiyle vefat etmiştir.

Kamu kurumlarından İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 9 okulda çatı, tavan vb. hasar, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü hizmet binası çatısı ile İl Meteoroloji Müdürlüğüne bağlı Cengiz Topel Hava Meydanında faaliyet gösteren hizmet binasının çatısında hasar meydana gelmiştir.

Ayrıca İl genelinde etkili olan fırtınada batan 26 tekneden 9 tanesi karaya çıkarılmış, 7 tekne tamamen batmış, 10 tekne de yarı batık durumdadır. İl genelinde 13 trafoda elektrik kesintisi yaşanmış olup SEDAŞ tarafından gerekli müdahaleler yapılmaktadır.

Valiliğimizin koordinasyonunda devletimizin tüm kurum ve kuruluşları 7/24 esasına göre hizmet etmeye devam etmektedir. Hasar tespit çalışmaları Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, zarar tespit çalışmaları da İl Defterdarlığı tarafından kurulan ekiplerce yapılmaktadır.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.
KOCAELİ VALİLİĞİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.