KOCAELİ VE GEBZE BİRBİRİNDEN HEP KOPUK

Gündem 14.08.2024 - 07:29, Güncelleme: 14.08.2024 - 07:57
 

KOCAELİ VE GEBZE BİRBİRİNDEN HEP KOPUK

KOCAELİ HABERİ
2005’e kadar Kocaeli’nin 12  ilçesinden en büyük olanı Gebze idi. 2005’de Ak Parti iktidarı tarafından alalacele çıkarlıarak yürürlüğe konulan Büyükşehir belediyelerinin sınırlarını genişletme kanunu ile Darıca, Çayırova ve Dilovası beldelerinin ilçe yapılarak, Gebze’den kopartmalarına rağmen halen en büyük ilçe Gebze.. Nüfus ve seçmen sayısı ile büyük olan Gebze.. İçlerinde devasa fabrikaların faaliyette bulunduğu koca koca organize sanayi bölgelerini de bünyesinde bulunduran büyük üretim potansiyeli ile de Türkiye’nin en büyük ilçeleri arasında sayılan Gebze.. Devlete en fazla vergi ödeyen ilçe olan Gebze. Lakin her nedense Gebze geçmişten bugüne bağlı olduğu il Kocaeli’den hep kopuk.. Dün de kopuk bugün de kopuk.. Kocaeli ile aralarında adeta doku ve kan uyuşmazlığı varmışcasına kopuk.. Büyükşehir Belediye başkanı Tahir Büyükakın'da artık bu kopukluğun iyice farkına varmış olacak ki; Büyükşehir belediye başkan vekiliği görevi için birisi Berna Abiş İzmit yakası ve diğeri Hasan Soba Gebze bölgesinden sorumlu olmak üzere iki kişiyi atadı.. Kocaeli ile Gebze’nin ne siyasetçileri ile ticaretçileri birbirlerinden hazzederler, ne de bürokratları ile gazetecileri.. Kocaeli’de fırtına kopar, Gebze’de yaprak kımıldamaz.. Gebze’de gök gürler, Kocaeli sağırlara yatar.. İşte size Kocaeli ile Gebze Bölgesininin birbirinden kopuk iki farklı dünya olduğunun en son ispatı; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kandıra‘ya kurulmak istenen çöp tesislerine, Kocaeli yakasında tepki büyüyor ama Gebze bölgesinin umurunda bile değil.. Aynı şekilde Gebze Tavşanlı Köyü taş ocaklarına özel şirketler tarafından yapılmak istenen atık döküm depolama ve geri dönüşüm sistemleri de onların umurunda  ve gündemlerinde değil.. Evet doğu ve batı olmak üzere iki yakası ve her iki yakada yaşayan insanları ile birbirinden kopuk bir kent Kocaeli.. Çözüm? Çözüm belli; Gebze ya il olacak ya da il olacak.. Hem Kocaeli hem de Gebze birbirlerinden kurtulacak..
KOCAELİ HABERİ

2005’e kadar Kocaeli’nin 12  ilçesinden en büyük olanı Gebze idi. 2005’de Ak Parti iktidarı tarafından alalacele çıkarlıarak yürürlüğe konulan Büyükşehir belediyelerinin sınırlarını genişletme kanunu ile Darıca, Çayırova ve Dilovası beldelerinin ilçe yapılarak, Gebze’den kopartmalarına rağmen halen en büyük ilçe Gebze..

Nüfus ve seçmen sayısı ile büyük olan Gebze..
İçlerinde devasa fabrikaların faaliyette bulunduğu koca koca organize sanayi bölgelerini de bünyesinde bulunduran büyük üretim potansiyeli ile de Türkiye’nin en büyük ilçeleri arasında sayılan Gebze..
Devlete en fazla vergi ödeyen ilçe olan Gebze.

Lakin her nedense Gebze geçmişten bugüne bağlı olduğu il Kocaeli’den hep kopuk..
Dün de kopuk bugün de kopuk..
Kocaeli ile aralarında adeta doku ve kan uyuşmazlığı varmışcasına kopuk..
Büyükşehir Belediye başkanı Tahir Büyükakın'da artık bu kopukluğun iyice farkına varmış olacak ki; Büyükşehir belediye başkan vekiliği görevi için birisi Berna Abiş İzmit yakası ve diğeri Hasan Soba Gebze bölgesinden sorumlu olmak üzere iki kişiyi atadı..

Kocaeli ile Gebze’nin ne siyasetçileri ile ticaretçileri birbirlerinden hazzederler, ne de bürokratları ile gazetecileri..
Kocaeli’de fırtına kopar, Gebze’de yaprak kımıldamaz..
Gebze’de gök gürler, Kocaeli sağırlara yatar..

İşte size Kocaeli ile Gebze Bölgesininin birbirinden kopuk iki farklı dünya olduğunun en son ispatı;
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kandıra‘ya kurulmak istenen çöp tesislerine, Kocaeli yakasında tepki büyüyor ama Gebze bölgesinin umurunda bile değil..

Aynı şekilde Gebze Tavşanlı Köyü taş ocaklarına özel şirketler tarafından yapılmak istenen atık döküm depolama ve geri dönüşüm sistemleri de onların umurunda  ve gündemlerinde değil..

Evet doğu ve batı olmak üzere iki yakası ve her iki yakada yaşayan insanları ile birbirinden kopuk bir kent Kocaeli..

Çözüm?
Çözüm belli;
Gebze ya il olacak ya da il olacak..
Hem Kocaeli hem de Gebze birbirlerinden kurtulacak..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Dr. İsmail Demir GEBZE
(14.08.2024 10:22 - #1276)
Gebzeliler sahip çıkmadıkça birşey olmaz. Herkes seçim yatırımı peşinde. Arada Gebze il olmalı çıkışlarıyla il olunmaz.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.