Uydu görüntüleri Gazze'de yıkımın boyutunu ortaya koyuyor

Dünya 12.10.2023 - 06:49, Güncelleme: 12.10.2023 - 06:49
 

Uydu görüntüleri Gazze'de yıkımın boyutunu ortaya koyuyor

KOCAELİ HABERİ
BBC, uydu görüntüleri aracılığıyla Gazze'de yıkımın boyutunu ortaya koydu. BBC Verify (BBC’nin doğrulama servisi), İsrail'in günlerdir Gazze'yi hedef alan saldırıları sonucu oluşan yıkımın boyutunu anlamaya çalışıyor. Saldırılardan en çok etkilenen bölgelerden biri, Gazze'nin kuzeyindeki yerleşim bölgesi Rimal gibi görünüyor. Bu uydu görüntülerinin de gösterdiği gibi, 9-10 Ekim tarihleri arasında bölgedeki birçok bina yıkıldı. Ayakta kalan binalar ve yolların görünümü gibi görsel ipuçları, konumu doğrulamak için eski uydu görüntüleriyle eşleştirildi. İsrail ordusu, belirli bölgelerin "terör örgütünün tanksavar gücündeki görevliler tarafından" kullanıldığı için hedef alındığını söyledi. Öncesi/ Sonrası - Kaynak: Google, Maxar
KOCAELİ HABERİ

BBC, uydu görüntüleri aracılığıyla Gazze'de yıkımın boyutunu ortaya koydu. BBC Verify (BBC’nin doğrulama servisi), İsrail'in günlerdir Gazze'yi hedef alan saldırıları sonucu oluşan yıkımın boyutunu anlamaya çalışıyor.

Saldırılardan en çok etkilenen bölgelerden biri, Gazze'nin kuzeyindeki yerleşim bölgesi Rimal gibi görünüyor. Bu uydu görüntülerinin de gösterdiği gibi, 9-10 Ekim tarihleri arasında bölgedeki birçok bina yıkıldı.

Ayakta kalan binalar ve yolların görünümü gibi görsel ipuçları, konumu doğrulamak için eski uydu görüntüleriyle eşleştirildi. İsrail ordusu, belirli bölgelerin "terör örgütünün tanksavar gücündeki görevliler tarafından" kullanıldığı için hedef alındığını söyledi.
Öncesi/ Sonrası - Kaynak: Google, Maxar

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.