Gebze Gazi Evi törenle açılmıştı

Siyaset 18.11.2021 - 12:01, Güncelleme: 18.11.2021 - 12:10
 

Gebze Gazi Evi törenle açılmıştı

KOCAELİ HABERİ
"Hafıza-i beşer nisyan ile maluldür" diye düşünerek kentin siyasi ve hizmet tarihini merak edenlere ışık tutmak için Kocaeli ile ilgili son 10 yıllık haber arşivimizi taramaya devam ediyoruz. Aşağıdaki haberin tarihi 2 Haziran 2011. Haberde yer alan protokol isimlerden; Bakan Nihat Ergün artık Ak Partili değil, DEVA Partisinin Teşkilat Başkanı Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, emekli siyasetçi ve TC Etik Kurulu üyesi Ak Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, vekil olmadı halen şansını zorluyor GTO Başkanı Nail Çiler, halen Başkanlığına devam ediyor  Gebze Gazi Evi törenle açıldı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen ve Gebze Eskihisar’da bulunan Yağhane (Tarihi Değirmen) düzenlenen törenle açıldı. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’ün de katıldığı törene Kocaeli Vali Yardımcısı Mustafa Ünlü, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kaymakamlar, belediye başkanları, Türkiye Harp Malulleri, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Taner Uran, Gebze Şubesi Başkanı Önder Kılınçarslan, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı. GAZİ EVİ OLARAK KULLANILMASI HERKESİ MUTLU ETTİ Programda konuşan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Yağhane olarak adlandırılan tarihi mekânın gazi ve şehit aileleri için ayrılmasının herkesi mutlu eden bir hadise olduğunu vurguladı. Bakan Ergün, “Bu binanın gazi evi olarak kullanılması, şehit aileleri ve gazilerimize vermemiz gereken önemi bize hatırlattığı için çok önemli. Ayrıca tarihi yapılarımızı içinde yaşayarak korumamız gerektiğini hatırlattığı için ayrı bir öneme sahip. Tarihi mekânlar kendi haline bırakılırsa harabeye dönüyor. Birçok eserimizi bu şekilde kaybettik” dedi. TARİHİ MEKÂNLARI KORUMALIYIZ Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise Gebze’de çok sayıda tarihi yapının olduğunu hatırlatarak, “Bunları korumamız gerekiyor. Yağhane olarak da adlandırılan bu bina da korumamız gereken değerlerimizden biridir. Biz bu binayı kamulaştırdık ve şehit aileleri ile gazilerimizin hizmetine sunduk. Çevre düzenlemesini de yapacağız. Şehit aileleri ve gazilerimizin dernekleri Gebze’de kira veriyordu. Onların kapı kapı dolaşarak para istemelerine gönlümüz razı olmadı. Burası şehit aileleri ve gazilerimizin evi olacak” diye konuştu
KOCAELİ HABERİ

"Hafıza-i beşer nisyan ile maluldür" diye düşünerek kentin siyasi ve hizmet tarihini merak edenlere ışık tutmak için Kocaeli ile ilgili son 10 yıllık haber arşivimizi taramaya devam ediyoruz.

Aşağıdaki haberin tarihi 2 Haziran 2011. Haberde yer alan protokol isimlerden;

Bakan Nihat Ergün artık Ak Partili değil, DEVA Partisinin Teşkilat Başkanı
Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, emekli siyasetçi ve TC Etik Kurulu üyesi
Ak Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, vekil olmadı halen şansını zorluyor
GTO Başkanı Nail Çiler, halen Başkanlığına devam ediyor 

Gebze Gazi Evi törenle açıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen ve Gebze Eskihisar’da bulunan Yağhane (Tarihi Değirmen) düzenlenen törenle açıldı. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’ün de katıldığı törene Kocaeli Vali Yardımcısı Mustafa Ünlü, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kaymakamlar, belediye başkanları, Türkiye Harp Malulleri, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Taner Uran, Gebze Şubesi Başkanı Önder Kılınçarslan, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

GAZİ EVİ OLARAK KULLANILMASI HERKESİ MUTLU ETTİ

Programda konuşan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Yağhane olarak adlandırılan tarihi mekânın gazi ve şehit aileleri için ayrılmasının herkesi mutlu eden bir hadise olduğunu vurguladı. Bakan Ergün, “Bu binanın gazi evi olarak kullanılması, şehit aileleri ve gazilerimize vermemiz gereken önemi bize hatırlattığı için çok önemli. Ayrıca tarihi yapılarımızı içinde yaşayarak korumamız gerektiğini hatırlattığı için ayrı bir öneme sahip. Tarihi mekânlar kendi haline bırakılırsa harabeye dönüyor. Birçok eserimizi bu şekilde kaybettik” dedi.

TARİHİ MEKÂNLARI KORUMALIYIZ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise Gebze’de çok sayıda tarihi yapının olduğunu hatırlatarak, “Bunları korumamız gerekiyor. Yağhane olarak da adlandırılan bu bina da korumamız gereken değerlerimizden biridir. Biz bu binayı kamulaştırdık ve şehit aileleri ile gazilerimizin hizmetine sunduk. Çevre düzenlemesini de yapacağız. Şehit aileleri ve gazilerimizin dernekleri Gebze’de kira veriyordu. Onların kapı kapı dolaşarak para istemelerine gönlümüz razı olmadı. Burası şehit aileleri ve gazilerimizin evi olacak” diye konuştu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.