ERDOĞAN BİDEN GÖRÜŞMESİ İPTAL Mİ OLDU?

Siyaset 24.04.2024 - 03:55, Güncelleme: 24.04.2024 - 03:55
 

ERDOĞAN BİDEN GÖRÜŞMESİ İPTAL Mİ OLDU?

KOCAELİ HABERİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD gezisi iptal edildi mi? Rusen Pres'de yer alan haber göre ABD'de iptale dair bir durum söz konusu değildir. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başkan Joe Biden ile 9 Mayıs'ta Beyaz Saray'da yapılması planlanan görüşmeye dair ABD'li diplomatların Ankara'da hazırlıkları devam ediyor. ABD tarafının da görüşmeye dair hazırlıkları devam ediyor. Görüşmenin tarihi ve zamanına dair tüm inisiyatif Türkiye tarafında bulunuyor. Al Monitör'den Amberin Zaman'ın haberine göre ise Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başkan Joe Biden ile 9 Mayıs'ta Beyaz Saray'da yapılması planlanan görüşmeyi, yönetimin İsrail politikası nedeniyle iptal ettiği yönündeki iddialar Türk medyasında dolaşmaya devam ederken, ne Biden yönetimi ne de Türk hükümeti resmi olarak yalanlıyor. bu da bunların doğruluğu konusunda daha fazla spekülasyona yol açıyor. Ancak Erdoğan'ın uzun zamandır aradığı Beyaz Saray ziyareti hakkında yakın bilgisi olan kaynaklar, bunun gerçekleşeceğini Al-Monitor'a bildirdi. Kaynaklar, dün itibarıyla Beyaz Saray'ın Ankara ile kesin takvimi henüz onaylamadığını da ekledi. Konuyla ilgili sorulan bir ABD sözcüsü, Türk medyasına şunları söyledi: “Şu anda Beyaz Saray ziyareti konusunda yapacağım bir açıklama yok. Üst düzey katılım planlarımızda herhangi bir değişiklik olmadığını her fırsatta doğrulayabilirim. Türk yetkililerin seyahatleriyle ilgili sorularınız için sizi [Türkiye] hükümetine havale ediyorum.” Arka planda Al-Monitor'a konuşan üst düzey bir ABD'li diplomat, "Devlet ziyaretinin geç duyurulması alışılmadık bir durum değil" dedi. Diplomat, "Üst düzey ziyaretler genellikle bir hafta öncesine kadar duyurulmuyor, özellikle de üst düzey bir ABD yetkilisinin yabancı bir ülkeye gitmesi söz konusu olduğunda" dedi.
KOCAELİ HABERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD gezisi iptal edildi mi? Rusen Pres'de yer alan haber göre ABD'de iptale dair bir durum söz konusu değildir. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başkan Joe Biden ile 9 Mayıs'ta Beyaz Saray'da yapılması planlanan görüşmeye dair ABD'li diplomatların Ankara'da hazırlıkları devam ediyor. ABD tarafının da görüşmeye dair hazırlıkları devam ediyor. Görüşmenin tarihi ve zamanına dair tüm inisiyatif Türkiye tarafında bulunuyor.

Al Monitör'den Amberin Zaman'ın haberine göre ise Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başkan Joe Biden ile 9 Mayıs'ta Beyaz Saray'da yapılması planlanan görüşmeyi, yönetimin İsrail politikası nedeniyle iptal ettiği yönündeki iddialar Türk medyasında dolaşmaya devam ederken, ne Biden yönetimi ne de Türk hükümeti resmi olarak yalanlıyor. bu da bunların doğruluğu konusunda daha fazla spekülasyona yol açıyor. Ancak Erdoğan'ın uzun zamandır aradığı Beyaz Saray ziyareti hakkında yakın bilgisi olan kaynaklar, bunun gerçekleşeceğini Al-Monitor'a bildirdi. Kaynaklar, dün itibarıyla Beyaz Saray'ın Ankara ile kesin takvimi henüz onaylamadığını da ekledi.

Konuyla ilgili sorulan bir ABD sözcüsü, Türk medyasına şunları söyledi: “Şu anda Beyaz Saray ziyareti konusunda yapacağım bir açıklama yok. Üst düzey katılım planlarımızda herhangi bir değişiklik olmadığını her fırsatta doğrulayabilirim. Türk yetkililerin seyahatleriyle ilgili sorularınız için sizi [Türkiye] hükümetine havale ediyorum.”

Arka planda Al-Monitor'a konuşan üst düzey bir ABD'li diplomat, "Devlet ziyaretinin geç duyurulması alışılmadık bir durum değil" dedi. Diplomat, "Üst düzey ziyaretler genellikle bir hafta öncesine kadar duyurulmuyor, özellikle de üst düzey bir ABD yetkilisinin yabancı bir ülkeye gitmesi söz konusu olduğunda" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.