AK PARTİ KOCAELİ SİYASETİNDE İLHAN YILDIRIM ŞANSI

Siyaset 24.06.2023 - 05:40, Güncelleme: 24.06.2023 - 05:40
 

AK PARTİ KOCAELİ SİYASETİNDE İLHAN YILDIRIM ŞANSI

KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak
1997-2001 Fazilet Partisi Gebze İlçe Gençlik Başkan Yardımcılığı ile aktif siyasete atılan İlhan Yıldırım, daha sonra sırasıyla 2002-2006 AK Parti Dilovası Belde Başkan Yardımcılığı, 2006-2008 AK Parti Gebze İlçe Başkan Yardımcılığı, 2008-2014 AK Parti Dilovası İlçe Kurucu Başkanlığı,  2015-2018 AK Parti İl Disiplin Kurulu Üyeliği, 2018- 2020 AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.. İlhan Yıldırım Kocaeli siyaset tarihinde bir ilki gerçekleştirerek, 2014 yılında bıraktığı AK Parti Dilovası İlçe başkanlığı koltuğuna, 6 yıl aradan sonra 2020 yılında tekrar ilçe başkanı seçilerek oturdu ve halen bu görevine devam ediyor.. İlhan Yıldırım'ın ilçe başkanı seçildiğinde,  geçmişte kendi ilçe yönetim kurulu üyeliğini yapmış olan Ardahanlı hemşerisi Hamza Şayir'de 2019 yerel seçimlerinde, Dilovası Belediye Başkanı seçilmişti ve İlhan Yıldırım hemşersi ile birlikte uyumlu bir dönem geçirdi.. 2023 genel seçimleri Ak Parti Kocaeli milletvekili aday listesinde, 10'na yakın Ak Parti İlçe Teşkilatı listeye tek bir siyasetçi dahi sokamazken, Kocaeli'nin nüfus ve seçmen saysı açısından en küçük ilçesi olan Dilovası'ndan ise Cemil Yaman ve Gülay Artut olmak üzere 2 isim milletvekili adayı olarak yer aldı.. Dahası İlhan Yıldırım'ın Kars'tan hemşerisi olan Veysel Tipioğlu'da, Ak Parti Kocaeli milletvekili seçildi.. Milletvekili Veysel Tipioğlu dün geldiği Dilovası'nda İlhan Yıldırım'ı da parti teşkilatındaki makamında ziyaret etti ve Yıldırım'da bu ziyareti sosyal medyadan "İlçe Başkanlığımıza ziyarette bulunan, Kocaeli Milletvekilimiz, TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Veysel Tipioğlu'na ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum." sözleri ile paylaştı.. Şimdi Kocaeli siyaset kulisilerinde, İlhan Yıldırım'ın 2024 yerel seçimlerinde Dilovası Belediye Başkanlığına aday olmak arzusunda olduğu konuşuluyor. Bakalım bugüne kadar siyasetteki şansı hep yaver giden İlhan Yıldırım'ın bu şansı, bir kez daha yaver gidecek mi?
KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak

1997-2001 Fazilet Partisi Gebze İlçe Gençlik Başkan Yardımcılığı ile aktif siyasete atılan İlhan Yıldırım, daha sonra sırasıyla 2002-2006 AK Parti Dilovası Belde Başkan Yardımcılığı, 2006-2008 AK Parti Gebze İlçe Başkan Yardımcılığı, 2008-2014 AK Parti Dilovası İlçe Kurucu Başkanlığı,  2015-2018 AK Parti İl Disiplin Kurulu Üyeliği, 2018- 2020 AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı..

İlhan Yıldırım Kocaeli siyaset tarihinde bir ilki gerçekleştirerek, 2014 yılında bıraktığı AK Parti Dilovası İlçe başkanlığı koltuğuna, 6 yıl aradan sonra 2020 yılında tekrar ilçe başkanı seçilerek oturdu ve halen bu görevine devam ediyor..

İlhan Yıldırım'ın ilçe başkanı seçildiğinde,  geçmişte kendi ilçe yönetim kurulu üyeliğini yapmış olan Ardahanlı hemşerisi Hamza Şayir'de 2019 yerel seçimlerinde, Dilovası Belediye Başkanı seçilmişti ve İlhan Yıldırım hemşersi ile birlikte uyumlu bir dönem geçirdi..

2023 genel seçimleri Ak Parti Kocaeli milletvekili aday listesinde, 10'na yakın Ak Parti İlçe Teşkilatı listeye tek bir siyasetçi dahi sokamazken, Kocaeli'nin nüfus ve seçmen saysı açısından en küçük ilçesi olan Dilovası'ndan ise Cemil Yaman ve Gülay Artut olmak üzere 2 isim milletvekili adayı olarak yer aldı..

Dahası İlhan Yıldırım'ın Kars'tan hemşerisi olan Veysel Tipioğlu'da, Ak Parti Kocaeli milletvekili seçildi..

Milletvekili Veysel Tipioğlu dün geldiği Dilovası'nda İlhan Yıldırım'ı da parti teşkilatındaki makamında ziyaret etti ve Yıldırım'da bu ziyareti sosyal medyadan "İlçe Başkanlığımıza ziyarette bulunan, Kocaeli Milletvekilimiz, TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Veysel Tipioğlu'na ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum." sözleri ile paylaştı..

Şimdi Kocaeli siyaset kulisilerinde, İlhan Yıldırım'ın 2024 yerel seçimlerinde Dilovası Belediye Başkanlığına aday olmak arzusunda olduğu konuşuluyor. Bakalım bugüne kadar siyasetteki şansı hep yaver giden İlhan Yıldırım'ın bu şansı, bir kez daha yaver gidecek mi?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.