AK PARTİ KOCAELİ VE GEBZE BÖLGESİNDE NE OLUR?

Siyaset 05.05.2024 - 17:20, Güncelleme: 05.05.2024 - 17:29
 

AK PARTİ KOCAELİ VE GEBZE BÖLGESİNDE NE OLUR?

KOCAELİ HABERİ
Ak Parti genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında geçtiğimiz günlerde yapılan Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında yerel seçim sonuçları ve atılacak adımlar detaylı bir şekilde değerlendirildi. Toplantıdan, olağan kongre için çalışmaların başlatılması kararı çıktı. MYK toplantısında yerel seçim sonuçları ve atılacak adımlar detaylı bir şekilde ele alındı. Erdoğan'ın konuşmasında partide değişim yapılacağına yönelik mesaj verdiği, sonuçlarının derinlemesine bir şekilde incelenmesi gerektiğini ve özeleştiriye ihtiyaç olduğunu söylediği ve MYK toplantısında olağan kongre için hazırlıkların başlatılması talimatını verildiği öğrenildi.. KONGRELER SONBAHARDA Belde, ilçe ve il kongrelerinin tamamlanmasıyla eylül veya ekim gibi büyük kongreye gidilmesi hedefleniyor. İl ve ilçe kongrelerinde seçimde başarısız olan il yönetimlerinin değişmesi ve büyük kongrede de partinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyelerinin değişeceğinin işaretleri verildi.. AK PARTİ KOCAELİ’DE NE OLUR? Ak Parti Kocaeli’de 3 ilçede seçim kaybetmesine rağmen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve 9 ilçede seçim kazandığı için 31 Mart 2024 seçim yenilgilerini az hasarlı olarak atlatan iller arasında değerlendiriliyor ve bundan dolayı Ak Parti Kocvaeli il başkanı Şahin Talus’un kongrede tek aday gösterilmesine yüksek ihtimal veriliyor.. AK PARTİ GEBZE BÖLGESİNDE NE OLUR? Öte taraftan Ak Parti’nin Kocaeli’de seçim kaybettiği İzmit, Derince ve Karamürsel’de ilçe başkanlarının değiştirilmesine kesin gözüyle bakılırken, diğer ilçelerde ise oy kayıplarına ve teşkilat tabanında gelen seslere kulak verileceği konuşuluyor.. Ak Parti Gebze Bölgesini oluşturan Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası’nda seçimler kaybedilmediği için ayrı bir kapsamda değerlendiriliyor.. Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya ve Darıca İlçe Başkanı Köksal Şakar’ın tekrar aday gösterilmesi bekleniyor.. Dilovası ilçe başkanı İlhan Yıldırım için “Ya ilçe başkanlığına devam eder ya da İl Yönetim Kuruluna alınarak İcra Kurulunda görev verilir” yorumları yapılıyor.. Ak Parti Çayırova ilçe başkanı Erhan Sarıdede için durum net belli değil. Ak Parti Çayırova’da her ne kadar seçim kazanmış olsa dahi oy kaybı çok yüksek ve hem de partinin ileri gelenleri ile parti tabanında büyük bir kopukluk ve dağınıklık gözleniyor.. Erhan Sarıdede’ye Teşkilatı ve partiyi toparlayabilmesi için şans verilebilir, ilçe başkanı değişimine de gidilebilir..
KOCAELİ HABERİ

Ak Parti genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında geçtiğimiz günlerde yapılan Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında yerel seçim sonuçları ve atılacak adımlar detaylı bir şekilde değerlendirildi. Toplantıdan, olağan kongre için çalışmaların başlatılması kararı çıktı.

MYK toplantısında yerel seçim sonuçları ve atılacak adımlar detaylı bir şekilde ele alındı. Erdoğan'ın konuşmasında partide değişim yapılacağına yönelik mesaj verdiği, sonuçlarının derinlemesine bir şekilde incelenmesi gerektiğini ve özeleştiriye ihtiyaç olduğunu söylediği ve MYK toplantısında olağan kongre için hazırlıkların başlatılması talimatını verildiği öğrenildi..

KONGRELER SONBAHARDA

Belde, ilçe ve il kongrelerinin tamamlanmasıyla eylül veya ekim gibi büyük kongreye gidilmesi hedefleniyor. İl ve ilçe kongrelerinde seçimde başarısız olan il yönetimlerinin değişmesi ve büyük kongrede de partinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyelerinin değişeceğinin işaretleri verildi..

AK PARTİ KOCAELİ’DE NE OLUR?

Ak Parti Kocaeli’de 3 ilçede seçim kaybetmesine rağmen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve 9 ilçede seçim kazandığı için 31 Mart 2024 seçim yenilgilerini az hasarlı olarak atlatan iller arasında değerlendiriliyor ve bundan dolayı Ak Parti Kocvaeli il başkanı Şahin Talus’un kongrede tek aday gösterilmesine yüksek ihtimal veriliyor..

AK PARTİ GEBZE BÖLGESİNDE NE OLUR?

Öte taraftan Ak Parti’nin Kocaeli’de seçim kaybettiği İzmit, Derince ve Karamürsel’de ilçe başkanlarının değiştirilmesine kesin gözüyle bakılırken, diğer ilçelerde ise oy kayıplarına ve teşkilat tabanında gelen seslere kulak verileceği konuşuluyor..

Ak Parti Gebze Bölgesini oluşturan Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası’nda seçimler kaybedilmediği için ayrı bir kapsamda değerlendiriliyor..

Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya ve Darıca İlçe Başkanı Köksal Şakar’ın tekrar aday gösterilmesi bekleniyor..

Dilovası ilçe başkanı İlhan Yıldırım için “Ya ilçe başkanlığına devam eder ya da İl Yönetim Kuruluna alınarak İcra Kurulunda görev verilir” yorumları yapılıyor..

Ak Parti Çayırova ilçe başkanı Erhan Sarıdede için durum net belli değil. Ak Parti Çayırova’da her ne kadar seçim kazanmış olsa dahi oy kaybı çok yüksek ve hem de partinin ileri gelenleri ile parti tabanında büyük bir kopukluk ve dağınıklık gözleniyor..

Erhan Sarıdede’ye Teşkilatı ve partiyi toparlayabilmesi için şans verilebilir, ilçe başkanı değişimine de gidilebilir..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Gebze vatandasi
(06.05.2024 15:32 - #1246)
Yere secimlede basarisiz olan ilce baskanlarinda gebze cayirova hizmetlerinden dolayi teekkue ederler dilovasi ve darica devam eder
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.