YUSUF KAPLAN LAİKLERDEN ÖZÜR DİLEDİ AMA YALNIZ KALDI

Siyaset 02.07.2022 - 03:10, Güncelleme: 02.07.2022 - 03:10
 

YUSUF KAPLAN LAİKLERDEN ÖZÜR DİLEDİ AMA YALNIZ KALDI

KOCAELİ HABERİ
Katıldığı televizyon programında laikliği savunanlar için 'beyinsiz, salak' gibi ifadeler kullanan Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan 'maksadını aştığını' söyleyerek özür diledi. İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, Akit'in televizyon kanalında konuk olduğu 'Kürsü' isimli programda, 'Cemaat-tarikat', 'sekülerizm' ve 'laiklik' tartışmalarına ilişkin konuşurken laiklik için "Hegel söylemiş, sekülerizmin, laikliğin bir barbarlık biçimi olduğunu söylüyor ve buna karşı direnme kaynağının İslam medeniyeti olduğunu söylüyor" ifadelerini kullandı. Kaplan, "İslami semiyolojik düzen olmasaydı Fener Rum Patrikhanesi İstanbul'un İslami kimliğini dümdüz edecekti, bunu anlamıyor insanlar. Salak millet. Laiklerin kafası basmıyor. Beyinsiz adamlar. Beyin özürlü, beyin özrü olmasa laik olmaz zaten. Beyin sorunu var ortada" ifadelerini kullandı. Kaplan, tepkilerin ardından kişisel sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: "Türkiye’deki laiklik uygulamasının milletin burnundan getirdiğini, başörtüsü örneğinde olduğu gibi zulme dönüştüğünü söyledim, zorba laiklik anlayışını eleştirdim. Kimseyi aşağılayacak biri değilim. Canlı yayında söylediğim sözler maksadını aşmış. Özür dilerim." ÖZÜR DİLEDİ AMA YALNIZ KALDI Yusuf Kaplan bu gece yarısı twitter sayfasından yaptığı sitemkar paylaşımında ise şu ifadeler yer verdi; "Düşmanın zaferi, dostun sessizliğidir. Hakikat adamının kimsesizliği… Yapayalnız kalışı… ortada öyle… yüreği kan ağlayarak… * Hamdolsun ki, Allah (cc) var!  O Yâr! "
KOCAELİ HABERİ

Katıldığı televizyon programında laikliği savunanlar için 'beyinsiz, salak' gibi ifadeler kullanan Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan 'maksadını aştığını' söyleyerek özür diledi.

İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, Akit'in televizyon kanalında konuk olduğu 'Kürsü' isimli programda, 'Cemaat-tarikat', 'sekülerizm' ve 'laiklik' tartışmalarına ilişkin konuşurken laiklik için "Hegel söylemiş, sekülerizmin, laikliğin bir barbarlık biçimi olduğunu söylüyor ve buna karşı direnme kaynağının İslam medeniyeti olduğunu söylüyor" ifadelerini kullandı.

Kaplan, "İslami semiyolojik düzen olmasaydı Fener Rum Patrikhanesi İstanbul'un İslami kimliğini dümdüz edecekti, bunu anlamıyor insanlar. Salak millet. Laiklerin kafası basmıyor. Beyinsiz adamlar. Beyin özürlü, beyin özrü olmasa laik olmaz zaten. Beyin sorunu var ortada" ifadelerini kullandı.

Kaplan, tepkilerin ardından kişisel sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Türkiye’deki laiklik uygulamasının milletin burnundan getirdiğini, başörtüsü örneğinde olduğu gibi zulme dönüştüğünü söyledim, zorba laiklik anlayışını eleştirdim. Kimseyi aşağılayacak biri değilim. Canlı yayında söylediğim sözler maksadını aşmış. Özür dilerim."

ÖZÜR DİLEDİ AMA YALNIZ KALDI

Yusuf Kaplan bu gece yarısı twitter sayfasından yaptığı sitemkar paylaşımında ise şu ifadeler yer verdi;

"Düşmanın zaferi, dostun sessizliğidir. Hakikat adamının kimsesizliği… Yapayalnız kalışı… ortada öyle… yüreği kan ağlayarak… * Hamdolsun ki, Allah (cc) var!  O Yâr! "

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.