Yeni dolandırıcılık yönteminde Cumhurbaşkanlığı forsu kullanılıyor!
Yeni dolandırıcılık yönteminde Cumhurbaşkanlığı forsu kullanılıyor!
KOCAELİ HABERİ
Dolandırıcılarının yeni yöntemi binlerce vatandaşı mağdur ediyor. İçişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'nin (CİMER) adı ile Cumhurbaşkanlığı forsunu kullanan dolandırıcılar, sosyal medya hesaplarından kredi kartı aidat iadesi başlığı altında bir ödeme alacaklarını belirten paylaşımla vatandaşı dolandırıyor.
İnternet dolandırıcılığı vakaları her gün artıyor. Vatandaşlar yeni bir yöntemle karşı karşıya. Dolandırıcılar, İçişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezinin (CİMER) adını ve Cumhurbaşkanlığı forsunu kullanarak sosyal medya hesaplarından kredi kartı aidat iadesi alacaklarını söyleyerek kişiyi bankaların isimlerinin bulunduğu internet sayfasına yönlendiriyor.
TUZAĞA NASIL DÜŞÜRÜYORLAR?
Kişi, kredi kart iadesi istediği bankanın ismine tıkladığında e-devlet sistemine giriş yapması gerektiğini görüyor.
E-devlet sitesi gerçeğine çok benziyor. Bu yüzden birçok vatandaş “online aidat sistemi” başlığı altında T.C. kimlik numarası, kart bilgisi ve kredi kartına ait CVV kodu bilgilerini giriyor.
E-DEVLETTE BÖYLE BİR UYGULAMA YOK
Bilgileri giren vatandaşlar dolandırıcıların tuzağına düşüyor ve hesaplarından binlerce lira para çekiliyor.
Dolandırıcılar e-devlet sistemi gibi göstermeye çalışsalar da aslında e-devlet uygulamasında kart iade sistemi diye bir uygulama bulunmuyor.
Dolandırıcılar bu sefer Cumhurbaşkanlığı Forsu, İçişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) ismini ve logosunu kullanarak vatandaşı tuzağa düşürmeye çalışıyor.
Fors, logo ve ismi gören vatandaş güvenilir olduğunu düşünerek dolandırıcıların tuzağına düşebiliyor.
UZMANLAR UYARIYOR
Uzmanlar devletin resmi kamu ve kuruluşlarının sitelerinde yer alan adresler haricinde hiçbir siteye güvenilmemesi ve bu mesajlar üzerinden gelen linklere asla tıklanmaması uyarısında bulundu.
UZANTIYA DİKKAT!
Ayrıca uzmanlar tarafından, paylaşılan linklerin uzantılarına dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.