CENGİZ YUCAK
Köşe Yazarı
CENGİZ YUCAK
 

DOLAR BENİ NASIL KİTLEDİ?

Ofiste geçen yıl elektrik ile ısınmıştık, bu yıl elektrik fiyatlarındaki zam korkutunca "biraz daha tasarruflu olur" düşüncesi ile doğalgaz kullanmaya karar verdik.. Kararımızı hemen uygulamak için geçtiğimiz Perşembe günü doğalgaz kombisi satan bir iş yerine gittik. 20 kw kombi, montaj, proje, fleks vs dahil 5.750 TL’ye kredi kartına 9 taksitte el sıkıştık.. Aynı gün PALGAZ’a gidip 890 TL abonelik bedeli yatırdım.. Tabi ki kredi kartına 4 taksitte.. Cuma günü Kombici bana telefon açıp “Dolar 10 TL oldu, kombilere zam gelecekmiş, hemen ödeme yapmanız lazım” dedi.. Koştura koştura kredi kartımdan 9 taksite cırt cırt yaptırmaya gittim. Kombici yerinde yoktu. Telefonla aradım, şantiyedeymiş.. Bir saat sonra gelip ofiste yerinde keşif yaptıktan sonra “size IBAN numarası vereceğim bana 5.750 TL nakit olarak EFT gönderin” dedi.. -Yahu biz sizinle daha dün kredi kartına 9 taksit diye anlaşmadık mı? -Dolar 10 TL oldu kombiye zam geldi. -Eeee kartı dün çekseydik, bugün bu zammı isteyecek miydin? -Siz de çektirseydiniz hemen.. -Siz çekelim demediniz ki, tamam Cengiz bey siz gidin PALGAZ’a abonelik bedeli yatırın gelin gerisi bizde dediniz. -Ne bileyim Doların 10 TL’yi geçeceğini.. -Senin bu esnaflık anlayışın bana göre değil. Kalsın istemez.. -Tamam siz bilirsiniz.. Çok sinirlenmiştim ama doğalgaza geçiş niyetimizi bozmamak için hemen internetten fiyat araştırmasına girdim ve hepsi bilmem nerede alışveriş siteleri vs derken 4.250 TL’ye aynı kombiden buldum. Kombiyi almadan montaj ve proje işini yapacak kişiyi bulayım dedim. Aranan kişiyi buldum ve 1.250 TL’ye anlaştık.. İyi 5.500 TL'ye halledecektik işi.. Geri döndüm internetten baktığım 4.250 TL’lık kombiyi almaya;  “aaaaaaa o da ne 4.950 TL olmuş” Hayda.. Ne ararsın çayda.. 24 saat içinde oldum mu Atilla mayda.. Yine vazcaymak zorunda kaldık.. Dün yeniden niyetlendik ama aynı kombiye her şey dahil nakit 6.400 TL teklifiyle karşılaştık.. Perşembe Dolar 9.70 iken 5.750 TL kredi kartına 9 taksit olan kombi Pazartesi günü 6.400 TL tamamı nakite döndü.. Alamadım.. Çünkü Dolar beni kitledi.. Kulakları çınlasın Maliye ve Hazine eski Bakanımız Berat beyin; hani demişti ya tv’da Ahmet hakan’a “Dolar ile mi maaş alıyorsun” diye.. Dolar ile maaş almıyoruz ama sanki Amerika’nın bir eyaletiymişiz gibi Doların fiyati yükseldikçe, bizde de anında her şeye zam geliyor.. Neyse..
Ekleme Tarihi: 16 Kasım 2021 - Salı

DOLAR BENİ NASIL KİTLEDİ?

Ofiste geçen yıl elektrik ile ısınmıştık, bu yıl elektrik fiyatlarındaki zam korkutunca "biraz daha tasarruflu olur" düşüncesi ile doğalgaz kullanmaya karar verdik..

Kararımızı hemen uygulamak için geçtiğimiz Perşembe günü doğalgaz kombisi satan bir iş yerine gittik. 20 kw kombi, montaj, proje, fleks vs dahil 5.750 TL’ye kredi kartına 9 taksitte el sıkıştık..

Aynı gün PALGAZ’a gidip 890 TL abonelik bedeli yatırdım..
Tabi ki kredi kartına 4 taksitte..

Cuma günü Kombici bana telefon açıp “Dolar 10 TL oldu, kombilere zam gelecekmiş, hemen ödeme yapmanız lazım” dedi..
Koştura koştura kredi kartımdan 9 taksite cırt cırt yaptırmaya gittim. Kombici yerinde yoktu.
Telefonla aradım, şantiyedeymiş..
Bir saat sonra gelip ofiste yerinde keşif yaptıktan sonra “size IBAN numarası vereceğim bana 5.750 TL nakit olarak EFT gönderin” dedi..

-Yahu biz sizinle daha dün kredi kartına 9 taksit diye anlaşmadık mı?
-Dolar 10 TL oldu kombiye zam geldi.
-Eeee kartı dün çekseydik, bugün bu zammı isteyecek miydin?
-Siz de çektirseydiniz hemen..
-Siz çekelim demediniz ki, tamam Cengiz bey siz gidin PALGAZ’a abonelik bedeli yatırın gelin gerisi bizde dediniz.
-Ne bileyim Doların 10 TL’yi geçeceğini..
-Senin bu esnaflık anlayışın bana göre değil. Kalsın istemez..
-Tamam siz bilirsiniz..

Çok sinirlenmiştim ama doğalgaza geçiş niyetimizi bozmamak için hemen internetten fiyat araştırmasına girdim ve hepsi bilmem nerede alışveriş siteleri vs derken 4.250 TL’ye aynı kombiden buldum. Kombiyi almadan montaj ve proje işini yapacak kişiyi bulayım dedim.
Aranan kişiyi buldum ve 1.250 TL’ye anlaştık..
İyi 5.500 TL'ye halledecektik işi..

Geri döndüm internetten baktığım 4.250 TL’lık kombiyi almaya;
 “aaaaaaa o da ne 4.950 TL olmuş”

Hayda..
Ne ararsın çayda..
24 saat içinde oldum mu Atilla mayda..

Yine vazcaymak zorunda kaldık..
Dün yeniden niyetlendik ama aynı kombiye her şey dahil nakit 6.400 TL teklifiyle karşılaştık..

Perşembe Dolar 9.70 iken 5.750 TL kredi kartına 9 taksit olan kombi
Pazartesi günü 6.400 TL tamamı nakite döndü..

Alamadım..
Çünkü Dolar beni kitledi..

Kulakları çınlasın Maliye ve Hazine eski Bakanımız Berat beyin; hani demişti ya tv’da Ahmet hakan’a “Dolar ile mi maaş alıyorsun” diye..
Dolar ile maaş almıyoruz ama sanki Amerika’nın bir eyaletiymişiz gibi Doların fiyati yükseldikçe, bizde de anında her şeye zam geliyor..

Neyse..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.