CENGİZ YUCAK
Köşe Yazarı
CENGİZ YUCAK
 

SONUNDA OLDU ON LİRA DOLAR

Bazı anlar vardır ki; meramı yazmakta sözler kifayetsiz kalır ve dizeler dökülüverir dudaklardan.. Ve bir bakmışsınız o dizeler mısaraya, şiire, şarkıya ve türküye dönüşüvermiş.. Zaten aşıklığın da, halk ozanlığının da sırrı işte tam da burada gizli değil midir.. SONUNDA OLDU ON LİRA DOLAR Bak sonunda on lira oldu dolar.. Ucuza satanlar saç baş yolar.. Zulalayanlar göbek atar.. olmayanlar battıkça batar.. Reis kurmaylarına fırça üstüne fırça atar Hazineyi Merkez Bankasını birbirine katar Gelen zamlar cebi cayır cayır yakar.. Artık mutfakta bu tencere çok zor kaynar.. Yandaş makarayı yine başa sarar.. Dış güçler teranesi içleri bayar.. Vatandaşda gözler muhalefete kayar.. Onların dedikleri de beyinleri yorar.. AŞIK CENGİZİ
Ekleme Tarihi: 13 Kasım 2021 - Cumartesi

SONUNDA OLDU ON LİRA DOLAR

Bazı anlar vardır ki; meramı yazmakta sözler kifayetsiz kalır ve dizeler dökülüverir dudaklardan.. Ve bir bakmışsınız o dizeler mısaraya, şiire, şarkıya ve türküye dönüşüvermiş.. Zaten aşıklığın da, halk ozanlığının da sırrı işte tam da burada gizli değil midir..

SONUNDA OLDU ON LİRA DOLAR

Bak sonunda on lira oldu dolar..
Ucuza satanlar saç baş yolar..
Zulalayanlar göbek atar..
olmayanlar battıkça batar..

Reis kurmaylarına fırça üstüne fırça atar
Hazineyi Merkez Bankasını birbirine katar
Gelen zamlar cebi cayır cayır yakar..
Artık mutfakta bu tencere çok zor kaynar..

Yandaş makarayı yine başa sarar..
Dış güçler teranesi içleri bayar..
Vatandaşda gözler muhalefete kayar..
Onların dedikleri de beyinleri yorar..

AŞIK CENGİZİ

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.