CENGİZ YUCAK
Köşe Yazarı
CENGİZ YUCAK
 

SIĞINACAK LİMAN

Korkaklığından, ürkekliğinden, beceriksizliğinden ya da kişinin kendisine güven eksikliğinden mi desem yoksa avantacılığından, beleşçiliğinden, asalakçılığından ve kolaya kaçmacılığından dolayı mı desem; Genelde sığınacak bir liman arayışı hep vardır.. Sığınacak güvenli bir liman.. Neler aranır o limanda? Aş, iş, ekmeğin yanı sıra güven ve huzur.. Yani doyma, korunma, kollanma.. Bu liman, kişinin erişebildiğine bağlıdır; Bazen bir insan, Bazen bir kurum, Bazen bir parti, Bazen bir vakıf, Bazen bir dernek; Bazen bir cemaat, Bazen de bir çete v.s. Zorda olanın, darda kalanın ve çare bulamayanın liman arayışına eyvallah.. Lakin beleşe ve kolaycılığa kaçan ile alışkanlık ve asalaklık haline getireninkine eyvallah değil.. Gireceksin birilerinin kanatlarının altına; Ekmek elden su gölden Gel keyfim gel Ver Allahım ver.. İşte bu olmaz Taşıma su ile o çark dönmez.. İşin gerçeğinde ise; Kişi için en güvenilir liman yine kendisidir.. Kişinin vazgeçilmezi ise vatanı ve devletidir..
Ekleme Tarihi: 20 Kasım 2021 - Cumartesi

SIĞINACAK LİMAN

Korkaklığından, ürkekliğinden, beceriksizliğinden ya da kişinin kendisine güven eksikliğinden mi desem yoksa avantacılığından, beleşçiliğinden, asalakçılığından ve kolaya kaçmacılığından dolayı mı desem;

Genelde sığınacak bir liman arayışı hep vardır..
Sığınacak güvenli bir liman..

Neler aranır o limanda?
Aş, iş, ekmeğin yanı sıra güven ve huzur..
Yani doyma, korunma, kollanma..

Bu liman, kişinin erişebildiğine bağlıdır;
Bazen bir insan,
Bazen bir kurum,
Bazen bir parti,
Bazen bir vakıf,
Bazen bir dernek;
Bazen bir cemaat,
Bazen de bir çete v.s.

Zorda olanın, darda kalanın ve çare bulamayanın liman arayışına eyvallah..
Lakin beleşe ve kolaycılığa kaçan ile alışkanlık ve asalaklık haline getireninkine eyvallah değil..

Gireceksin birilerinin kanatlarının altına;
Ekmek elden su gölden
Gel keyfim gel
Ver Allahım ver..

İşte bu olmaz
Taşıma su ile o çark dönmez..

İşin gerçeğinde ise;
Kişi için en güvenilir liman yine kendisidir..
Kişinin vazgeçilmezi ise vatanı ve devletidir..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.