CENGİZ YUCAK
Köşe Yazarı
CENGİZ YUCAK
 

MAHMUT CİVELEK FARKI

Ak Parti Kocaeli İl Başkanı iken Ocak 2015’de koltuğunu il başkan yardımcısı Şemsettin Ceyhan'a bırakarak, 2015 genel seçimleri için AK Parti'den milletvekili aday adayı olan Mahmut Civelek o seçimlerde aday gösterilmemişti.. Niçin? Kendisinden önceki il başkanı Zeki Aygün’ün milletvekilli adayı olması için arkasında kapı gibi duran Mahmut Civelek’in arkasında kendisinden sonra gelen il başkanı Şemsettin Ceyhan kapı gibi durmamıştı da ondan.. Niçin durmamıştı Şemsettin Ceyhan, Civelek’in arkasında? Bakan Fikri Işık ile Başkan Karaosmanoğlu durmamasını istemişti.. Daha sonra ne oldu? 2018 genel seçimlerinde de Şemsettin Ceyhan’dan sonra gelen il başkanı Abdullah Eryarsoy'da Şemsettin Ceyhan’ın arkasında durmamıştı.. Çalma kapıyı, çalarlar kapını misali.. Neyse 2015’den 2021’e 6 yıl derken, gündemimiz yine Mahmut Civelek.. Evet yanlış okumadınız; ne Şemsettin Ceyhan ne de Abdullah Eryarsoy.. Ak Parti Kocaeli’nin gündemi yine Mahmut Civelek.. Gündem niçin Mahmut Civelek? Biraz kendi yüzünden biraz da benim yüzümden.. Mahmut Civelek seçimlerin simge rengi olan lacivert takım elbiseyi giyerek Gebze’de siyasi saha çalışmasına gelince, ben de “Mahmut Civelek lacileri çekip sahaya çıktı” diye manşeti patlatıp, haberin altını da güçlü donelerle doldurunca, Kocaeli siyaset ve medya kamuoyu anında çaktı manzarayı.. Ve on günden beri Kocaeli siyaset kulisleri ve medyası Mahmut Civelek ile yatıp kalkıyor.. Kimileri “2023 genel seçimlerinden önce il başkanı olacak” iddiasında bulunurken, kimileri milletvekili ve kimileri de İzmit Belediye Başkan adayı olacak değerlendirmesinde bulunuyorlar.. Hangisi doğru? Her üç ihtimalde doğru olabilir.. Niçin? Mahmut Civelek’de o kapasite ve enerji var da onun için.. Baksanıza ondan sonra il başkanı olan Şemsettin Ceyhan ve Abdullah Eryarsoy’un esamesi bile okunmazken, Mahmut Civelek gündemden hiç düşmüyor.. Adı bile hem siyaset kulislerini hem medyayı hem de Ak Partilileri hareketlendirmeye yetiyor.. Peki ilk ben nasıl çaktım bu manzarayı? Övünmek gibi olmasın da; 2001'den beri Ak Parti Kocaeli hem uzmanlık hem de ihtisas alanım olur biraz.. Ve son sözüm Kılıçdaroğlu'nun güncel deyimi ile yine Mahmut Civelek'e gitsin; "Ak Parti Kocaeli için geliyor gelmekte olan.."
Ekleme Tarihi: 30 Kasım 2021 - Salı

MAHMUT CİVELEK FARKI

Ak Parti Kocaeli İl Başkanı iken Ocak 2015’de koltuğunu il başkan yardımcısı Şemsettin Ceyhan'a bırakarak, 2015 genel seçimleri için AK Parti'den milletvekili aday adayı olan Mahmut Civelek o seçimlerde aday gösterilmemişti..

Niçin?

Kendisinden önceki il başkanı Zeki Aygün’ün milletvekilli adayı olması için arkasında kapı gibi duran Mahmut Civelek’in arkasında kendisinden sonra gelen il başkanı Şemsettin Ceyhan kapı gibi durmamıştı da ondan..

Niçin durmamıştı Şemsettin Ceyhan, Civelek’in arkasında?

Bakan Fikri Işık ile Başkan Karaosmanoğlu durmamasını istemişti..

Daha sonra ne oldu?

2018 genel seçimlerinde de Şemsettin Ceyhan’dan sonra gelen il başkanı Abdullah Eryarsoy'da Şemsettin Ceyhan’ın arkasında durmamıştı..
Çalma kapıyı, çalarlar kapını misali..

Neyse 2015’den 2021’e 6 yıl derken, gündemimiz yine Mahmut Civelek..
Evet yanlış okumadınız; ne Şemsettin Ceyhan ne de Abdullah Eryarsoy..
Ak Parti Kocaeli’nin gündemi yine Mahmut Civelek..

Gündem niçin Mahmut Civelek?
Biraz kendi yüzünden biraz da benim yüzümden..

Mahmut Civelek seçimlerin simge rengi olan lacivert takım elbiseyi giyerek Gebze’de siyasi saha çalışmasına gelince, ben de “Mahmut Civelek lacileri çekip sahaya çıktı” diye manşeti patlatıp, haberin altını da güçlü donelerle doldurunca, Kocaeli siyaset ve medya kamuoyu anında çaktı manzarayı..
Ve on günden beri Kocaeli siyaset kulisleri ve medyası Mahmut Civelek ile yatıp kalkıyor..
Kimileri “2023 genel seçimlerinden önce il başkanı olacak” iddiasında bulunurken, kimileri milletvekili ve kimileri de İzmit Belediye Başkan adayı olacak değerlendirmesinde bulunuyorlar..

Hangisi doğru?
Her üç ihtimalde doğru olabilir..

Niçin?
Mahmut Civelek’de o kapasite ve enerji var da onun için..

Baksanıza ondan sonra il başkanı olan Şemsettin Ceyhan ve Abdullah Eryarsoy’un esamesi bile okunmazken, Mahmut Civelek gündemden hiç düşmüyor..
Adı bile hem siyaset kulislerini hem medyayı hem de Ak Partilileri hareketlendirmeye yetiyor..

Peki ilk ben nasıl çaktım bu manzarayı?
Övünmek gibi olmasın da; 2001'den beri Ak Parti Kocaeli hem uzmanlık hem de ihtisas alanım olur biraz..

Ve son sözüm Kılıçdaroğlu'nun güncel deyimi ile yine Mahmut Civelek'e gitsin;
"Ak Parti Kocaeli için geliyor gelmekte olan.."

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.