CENGİZ YUCAK
Köşe Yazarı
CENGİZ YUCAK
 

Frankenstein'ın canavarı

Frankenstein'ın canavarı, Mary Shelley'nin Frankenstein ya da Modern Prometheus romanında ortaya çıkan yapay insan karakteridir.. Cenevreli tıp öğrencisi Dr. Victor Frankenstein tarafından, çeşitli cesetlerden toplanmış parçalardan bir araya getirilerek ve dikilerek, Ingolstadt'ta oluşturulmuştur. Daha sonraları yaratıcısının adıyla "Frankenstein" olarak bilinir olmuştur. Çirkin görünüşüne rağmen aslında iyi kalpli olmasına da rağmen yalnızlığa itilmiş ve terk edilmiştir. Yüreği katılaşıp zalimleşen Canavar, kendisinden korkup onu terk eden ve ona yaşam arkadaşı bir "gelin" yaratma sözünden dönen yaratıcısından intikam almaya karar verir ve onu öldürür.. Lakin yaratıcısının ölümünden sonra yaptıklarından pişmanlık duyar ve kenidisini de yok etmeye karar verir ve Kuzey Kutbu'nda sislerin arasında ortadan kaybolur.  Evet wikipedi'de yer alan bilgilere göre Frankenstein'ın canavarının en kısa öyküsü bu.. Peki şimdi niye taşıdım bu bilgiye bugün bu köşeye? İnsanlar ve toplumlar bazen kendi elleri ve kendi istekleri ile kendilerini yok edebilecek canavarları yaratabiliyorlar da ondan taşıdım..
Ekleme Tarihi: 24 Kasım 2021 - Çarşamba

Frankenstein'ın canavarı

Frankenstein'ın canavarı, Mary Shelley'nin Frankenstein ya da Modern Prometheus romanında ortaya çıkan yapay insan karakteridir..

Cenevreli tıp öğrencisi Dr. Victor Frankenstein tarafından, çeşitli cesetlerden toplanmış parçalardan bir araya getirilerek ve dikilerek, Ingolstadt'ta oluşturulmuştur. Daha sonraları yaratıcısının adıyla "Frankenstein" olarak bilinir olmuştur.

Çirkin görünüşüne rağmen aslında iyi kalpli olmasına da rağmen yalnızlığa itilmiş ve terk edilmiştir. Yüreği katılaşıp zalimleşen Canavar, kendisinden korkup onu terk eden ve ona yaşam arkadaşı bir "gelin" yaratma sözünden dönen yaratıcısından intikam almaya karar verir ve onu öldürür..

Lakin yaratıcısının ölümünden sonra yaptıklarından pişmanlık duyar ve kenidisini de yok etmeye karar verir ve Kuzey Kutbu'nda sislerin arasında ortadan kaybolur. 

Evet wikipedi'de yer alan bilgilere göre Frankenstein'ın canavarının en kısa öyküsü bu..

Peki şimdi niye taşıdım bu bilgiye bugün bu köşeye?

İnsanlar ve toplumlar bazen kendi elleri ve kendi istekleri ile kendilerini yok edebilecek canavarları yaratabiliyorlar da ondan taşıdım..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.