CENGİZ YUCAK
Köşe Yazarı
CENGİZ YUCAK
 

DÜŞMANLARINA RAĞMEN İNADINA ATATÜRK VE CUMHURİYETİ

29 Ekim 1923’de büyük Türk Milleti ile birlikte Türkiye Cumhuriyetini kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kurduğu Cumhuriyetin sonsuza kadar yaşaması için geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yetiştiren öğretmenlere seslenen 25 Ağustos 1924 tarihli konuşmasında şöyle diyordu; “Öğretmenler! Cumhuriyet sizden fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmenizi ister.” Çünkü Mustafa Kemal Atatürk çok iyi biliyordu ki; Fikri yani düşüncesi hür olan kişi, insana değer veren rejim olan Cumhuriyeti, insanı insana kul eden monarşik sistemlere doğru geri götürmez.. İrfanı yani bilgisi, kültürü ve gerçekçiliği özgür olan insan, gerici ve yobazların peşine takılarak eski karanlık günlere doğru geri yürümez.. Vicdanı hür insanlar yani maddi veya manevi menfaatler için başkalarına bağlı, bağımlı vicdanlar olmayanlar, ne ülkesine ne de milletine kötülükler yapmazdı.. İşte Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği bu minvalde yetiştirilen nesillerin sayesindedir ki; Cumhuriyet tam 98 yıldır dimdik ayakta.. Hem de içten ve dıştan çökertmek isteyen onca haine ve ahince kalkışmlarıan rağmen.. Mustafa Kemal Atatürk’ün Ordusu bu ülkeyi ve Laik Demokratik Cumhuriyeti, 98 yıldır canı pahasına korumaya çalışırken, beyinlerini ve vicdanlarını başkalarına kiralamış olanların ise ülkesine ve insanlarına nasıl köütülükler yapabildiklerine 15 Temmuz 2016 hain kanlı darbe kalkışmasından görüp anlamadık mı? Kendi Cumhuriyet Meclisini bombalayacak ve kendi halkının üzerine kurşun sıkacak derecede bir gözü dönmüş canavarlığı kim neyle nasıl izah edebilir!? Ya bu hain yaratıkları, bu millete “alnı secdeye değmiş zararsız kişiler” olarak gösterme gafletine düşenlere ne demeli? İşte o kanlı darbe girişimini bastıran da, karanlık zihniyetlerin Türkiye’yi ele geçirmelerine fırsat vermeyen de yine Mustafa Kemal Atatürk’ün Ordusu ve Cumhuriyet bilincini hiçbir zaman kaybetmeyen altın nesliydi.. Mustafa Kemal Atatürk’e kurmuş olduğu bu güçlü Cumhuriyet’ten dolayı tüm Dünya saygı duyup şapka çıkartırken, içlerinde "Mustafa Kemal Atatürk düşmanlığı" taşıyanların vatan ve millet sevgisinden hep şüphe ettim, etmeye de devam edeceğim.. Düşmanlarına rağmen inadına Cumhuriyet ve inadına Atatürk; Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.. Cumhuriyetimiz ilelebet var olsun..  
Ekleme Tarihi: 29 Ekim 2021 - Cuma

DÜŞMANLARINA RAĞMEN İNADINA ATATÜRK VE CUMHURİYETİ

29 Ekim 1923’de büyük Türk Milleti ile birlikte Türkiye Cumhuriyetini kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kurduğu Cumhuriyetin sonsuza kadar yaşaması için geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yetiştiren öğretmenlere seslenen 25 Ağustos 1924 tarihli konuşmasında şöyle diyordu;

“Öğretmenler! Cumhuriyet sizden fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmenizi ister.”

Çünkü Mustafa Kemal Atatürk çok iyi biliyordu ki;
Fikri yani düşüncesi hür olan kişi, insana değer veren rejim olan Cumhuriyeti, insanı insana kul eden monarşik sistemlere doğru geri götürmez..

İrfanı yani bilgisi, kültürü ve gerçekçiliği özgür olan insan, gerici ve yobazların peşine takılarak eski karanlık günlere doğru geri yürümez..

Vicdanı hür insanlar yani maddi veya manevi menfaatler için başkalarına bağlı, bağımlı vicdanlar olmayanlar, ne ülkesine ne de milletine kötülükler yapmazdı..

İşte Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği bu minvalde yetiştirilen nesillerin sayesindedir ki;
Cumhuriyet tam 98 yıldır dimdik ayakta..
Hem de içten ve dıştan çökertmek isteyen onca haine ve ahince kalkışmlarıan rağmen..

Mustafa Kemal Atatürkün Ordusu bu ülkeyi ve Laik Demokratik Cumhuriyeti, 98 yıldır canı pahasına korumaya çalışırken, beyinlerini ve vicdanlarını başkalarına kiralamış olanların ise ülkesine ve insanlarına nasıl köütülükler yapabildiklerine 15 Temmuz 2016 hain kanlı darbe kalkışmasından görüp anlamadık mı?

Kendi Cumhuriyet Meclisini bombalayacak ve kendi halkının üzerine kurşun sıkacak derecede bir gözü dönmüş canavarlığı kim neyle nasıl izah edebilir!?
Ya bu hain yaratıkları, bu millete “alnı secdeye değmiş zararsız kişiler” olarak gösterme gafletine düşenlere ne demeli?

İşte o kanlı darbe girişimini bastıran da, karanlık zihniyetlerin Türkiye’yi ele geçirmelerine fırsat vermeyen de yine Mustafa Kemal Atatürk’ün Ordusu ve Cumhuriyet bilincini hiçbir zaman kaybetmeyen altın nesliydi..

Mustafa Kemal Atatürk’e kurmuş olduğu bu güçlü Cumhuriyet’ten dolayı tüm Dünya saygı duyup şapka çıkartırken, içlerinde "Mustafa Kemal Atatürk düşmanlığı" taşıyanların vatan ve millet sevgisinden hep şüphe ettim, etmeye de devam edeceğim..

Düşmanlarına rağmen inadına Cumhuriyet ve inadına Atatürk;
Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun..
Cumhuriyetimiz ilelebet var olsun..  

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.