CENGİZ YUCAK
Köşe Yazarı
CENGİZ YUCAK
 

BİR BELEDİYE BAŞKANININ BASIN KURMAYLARI GÖREVİNİ YAPMAZSA!?

10 Ağustos 2024 tarihinde GEBZE'NİN BU İKİ ÜNLÜSÜ KOCAELİ'DE NİÇİN YOKTU? manşeti ile yayınladığımız haberde şu ifadelere yer vermiştik; AK Parti Kocaeli İl Başkanlığının düzenlediği 108.Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısı, bugün İzmit'e gelen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un yansıra çok sayıda Ak Parti teşkilat mensuplarının katılımlarıyla büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleştirildi.. AK Parti Kocaeli İl Başkanlığının düzenlediği 108.Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısına Ak Parti Kocaeli milletvekilleri, Büyükşehir ve ilçe belediye başkanları ile il ve ilçe başkanları ile yönetim kurulu üyeleri katılım sağlarken, Gebze'nin iki ünlü siyasetçisi olan Ak Parti eski milletvekili, MKYK yedek üyesi ve TÜBİTAK MARTEK Genel Müdürü Mehmet Ali Okur ile Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün bu önemşli toplantıya katılmamaları dikkatlerden kaçmadı.. Gözler Gebze'nin bu iki ünlü siyasetçisini aradı.. Lakin ikisi de yoktu.. Üstelik sosyal medya sayfalarında da bu toplantı ile ilgili hiç bir paylaşım yoktu? Neden katılmadılar ve neden paylaşmadılar ki ki acep? Bakalım Ak Parti Kocaeli'nin yeni siyasi patronları Tahir Büyükkın ile il başkanı Şahin Talus'un bu katılmamazlığa tepkileri nasıl olacak? BÜYÜKGÖZ'ÜN BASIN KURMAYLARI GÖREVİNİ YAPMAZSA!? Yukardaki haberimizi okuduktan sonra beni bizzat arayan bir okurumuz "Cengiz bey Zinnur başkan Umre ziyareti için Arabistan'da. İsterseniz haberinizde düzeltme yapabilirsiniz" dedi.. -Düzeltme yapmam.. -Niçin? -Bu haberdeki düzeltme için bizi sizden önce Gebze Belediyesinin basın biriminin araması gerekmez miydi? Bir belediye başkanı uzun süreli şehir dışına çıkmışsa ve onun yerine de vekaleten birisi belediye başkan vekili olarak görevlendirilmişse, Belediye Basın Müdürlüğü, bunu yazılı olarak medyaya servis ederek, kamuoyuna duyurmak durumundadır. Ha Umre ziyaretini gizli tutmak istiyorlarsa eğer 'Başkanımız şu kadar süre şehir dışında olacak' şeklindeki kısa bir bilgilendirmesi bile yeterli. Zinnur Büyükgöz'ün yeni basın kurmayları olan basından sorumlu belediye başkan yardımcısı Mücahit Birben ile Basın Müdürü Burhanettin Demirci bu kural ve kaideyi bilmiyorlarsa veya bilip de önemsemiyorlarsa, başkanlarının hakkında çıkan bu tür kulis haberlerine de katlanacaklar.  -Çok haklısınız Cengiz bey, açıklamanız için teşekkürler.. -Bilgilendirmeniz için asıl ben size teşekkür ederim..    Eskiden belediye başkanları kent dışına çıktığı zaman, yerine vekalet eden belediye başkanının "başkanlık makam koltuğu"nda fotoğrafı çekilir ve ismi ile birlikte basına servis edilirdi. Şimdi ki belediye başkanları, "aman kamuoyunda isimleri meşhur olup yarın karşıma aday olarak çıkarlar" endişesi ile bu geleneği devam ettirmekten bile korkar oldular.. 
Ekleme Tarihi: 12 Ağustos 2024 - Pazartesi

BİR BELEDİYE BAŞKANININ BASIN KURMAYLARI GÖREVİNİ YAPMAZSA!?

10 Ağustos 2024 tarihinde GEBZE'NİN BU İKİ ÜNLÜSÜ KOCAELİ'DE NİÇİN YOKTU? manşeti ile yayınladığımız haberde şu ifadelere yer vermiştik;
AK Parti Kocaeli İl Başkanlığının düzenlediği 108.Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısı, bugün İzmit'e gelen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un yansıra çok sayıda Ak Parti teşkilat mensuplarının katılımlarıyla büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleştirildi..

AK Parti Kocaeli İl Başkanlığının düzenlediği 108.Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısına Ak Parti Kocaeli milletvekilleri, Büyükşehir ve ilçe belediye başkanları ile il ve ilçe başkanları ile yönetim kurulu üyeleri katılım sağlarken, Gebze'nin iki ünlü siyasetçisi olan Ak Parti eski milletvekili, MKYK yedek üyesi ve TÜBİTAK MARTEK Genel Müdürü Mehmet Ali Okur ile Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün bu önemşli toplantıya katılmamaları dikkatlerden kaçmadı..

Gözler Gebze'nin bu iki ünlü siyasetçisini aradı..
Lakin ikisi de yoktu..
Üstelik sosyal medya sayfalarında da bu toplantı ile ilgili hiç bir paylaşım yoktu?
Neden katılmadılar ve neden paylaşmadılar ki ki acep?
Bakalım Ak Parti Kocaeli'nin yeni siyasi patronları Tahir Büyükkın ile il başkanı Şahin Talus'un bu katılmamazlığa tepkileri nasıl olacak?

BÜYÜKGÖZ'ÜN BASIN KURMAYLARI GÖREVİNİ YAPMAZSA!?
Yukardaki haberimizi okuduktan sonra beni bizzat arayan bir okurumuz "Cengiz bey Zinnur başkan Umre ziyareti için Arabistan'da. İsterseniz haberinizde düzeltme yapabilirsiniz" dedi..
-Düzeltme yapmam..
-Niçin?
-Bu haberdeki düzeltme için bizi sizden önce Gebze Belediyesinin basın biriminin araması gerekmez miydi? Bir belediye başkanı uzun süreli şehir dışına çıkmışsa ve onun yerine de vekaleten birisi belediye başkan vekili olarak görevlendirilmişse, Belediye Basın Müdürlüğü, bunu yazılı olarak medyaya servis ederek, kamuoyuna duyurmak durumundadır. Ha Umre ziyaretini gizli tutmak istiyorlarsa eğer 'Başkanımız şu kadar süre şehir dışında olacak' şeklindeki kısa bir bilgilendirmesi bile yeterli. Zinnur Büyükgöz'ün yeni basın kurmayları olan basından sorumlu belediye başkan yardımcısı Mücahit Birben ile Basın Müdürü Burhanettin Demirci bu kural ve kaideyi bilmiyorlarsa veya bilip de önemsemiyorlarsa, başkanlarının hakkında çıkan bu tür kulis haberlerine de katlanacaklar. 
-Çok haklısınız Cengiz bey, açıklamanız için teşekkürler..
-Bilgilendirmeniz için asıl ben size teşekkür ederim..   

Eskiden belediye başkanları kent dışına çıktığı zaman, yerine vekalet eden belediye başkanının "başkanlık makam koltuğu"nda fotoğrafı çekilir ve ismi ile birlikte basına servis edilirdi. Şimdi ki belediye başkanları, "aman kamuoyunda isimleri meşhur olup yarın karşıma aday olarak çıkarlar" endişesi ile bu geleneği devam ettirmekten bile korkar oldular.. 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.