CENGİZ YUCAK
Köşe Yazarı
CENGİZ YUCAK
 

O GÖZLERİ TOPRAK DOYURUR MU ACABA

Bu sabah ajaslara düşen haberde şu ifadeler yer alıyordu; "Batı Karadeniz'deki sel felaketinde can kaybı sayısı 40 oldu. AFAD'dan yapılan açıklamada, Sel nedeniyle Kastamonu'da 34, Sinop'ta 6 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 9 vatandaşımızın tedavilerine hastanelerde devam edilmektedir"  17 Ağustos depreminde denize dolgu alanlarının çöküşünden doğanın öcünü aldığını anladığımızı sanmıştım.. Yanılmışım.. Ülkeyi yönetenler o depremimden sonra da hunharca çullanmaya devam ettiler doğanın dokunulmaması gereken alanlarına.. Otel dikmek için orman alanlarını yakmalar HES yapmak için dere yataklarını bozmalar Altın bulmak için dağları tepeleri yıkmalar Ve daha neler neler.. Sonuç? Sonuç belli.. Tıpkı şekil A Marmara Depremi ve şekil B Kastamonu, Sinop ve Bartın sel baskınları ve sele kapılarak yitip giden onlarca insanlarımız!! Niye!? Tıpkı dün olduğu gibi bugün de birilerine rant üretmek için.. Doğa kendisine yapılan kötülüğü affetmiyor.. Doğa öcünü alıyor her zaman ..  Şimdi bugün bizleri kahreden bu sel felaketi görüntüleri yarın yine unutulacak ve Kanal İstanbul tartışmaları başladığında milyonlarca partili insan Kanal İstanbul'un yapımına taraftar olarak buna karşı çıkanları "vatan haini" ve hatta PKK'lı ya da FETÖ'cü ilan edecekler.. Oysa akl-ı selim olan herkes çok iyi biliyor ki; Kanal İstanbul için o bölgenin doğal dengesi bozulursa ,yapılırsa peşisıra heyelanlar, su baskınları ve hatta depremin tetiklenmesi gibi tehdit ve tehlikelerle karşı karşıya kalacağız.. Niçin? O bölgede arsa kapanların yatırımlarının ona yüze ve hatta bine katlanması için.. Eskilerin bir deyimi vardı "gözünü toprak doyursun" diye.. Onların gözünü toprak doyurur mu acep? Doğayla oynamayın.. Onun intikamı çok acı oluyor çok..
Ekleme Tarihi: 14 Ağustos 2021 - Cumartesi

O GÖZLERİ TOPRAK DOYURUR MU ACABA

Bu sabah ajaslara düşen haberde şu ifadeler yer alıyordu;
"Batı Karadeniz'deki sel felaketinde can kaybı sayısı 40 oldu. AFAD'dan yapılan açıklamada, Sel nedeniyle Kastamonu'da 34, Sinop'ta 6 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 9 vatandaşımızın tedavilerine hastanelerde devam edilmektedir" 

17 Ağustos depreminde denize dolgu alanlarının çöküşünden doğanın öcünü aldığını anladığımızı sanmıştım..
Yanılmışım..

Ülkeyi yönetenler o depremimden sonra da hunharca çullanmaya devam ettiler doğanın dokunulmaması gereken alanlarına..
Otel dikmek için orman alanlarını yakmalar
HES yapmak için dere yataklarını bozmalar
Altın bulmak için dağları tepeleri yıkmalar
Ve daha neler neler..

Sonuç?
Sonuç belli..
Tıpkı şekil A Marmara Depremi ve şekil B Kastamonu, Sinop ve Bartın sel baskınları ve sele kapılarak yitip giden onlarca insanlarımız!!

Niye!?
Tıpkı dün olduğu gibi bugün de birilerine rant üretmek için..

Doğa kendisine yapılan kötülüğü affetmiyor..
Doğa öcünü alıyor her zaman .. 

Şimdi bugün bizleri kahreden bu sel felaketi görüntüleri yarın yine unutulacak ve Kanal İstanbul tartışmaları başladığında milyonlarca partili insan Kanal İstanbul'un yapımına taraftar olarak buna karşı çıkanları "vatan haini" ve hatta PKK'lı ya da FETÖ'cü ilan edecekler..

Oysa akl-ı selim olan herkes çok iyi biliyor ki;
Kanal İstanbul için o bölgenin doğal dengesi bozulursa ,yapılırsa peşisıra heyelanlar, su baskınları ve hatta depremin tetiklenmesi gibi tehdit ve tehlikelerle karşı karşıya kalacağız..

Niçin?
O bölgede arsa kapanların yatırımlarının ona yüze ve hatta bine katlanması için..
Eskilerin bir deyimi vardı "gözünü toprak doyursun" diye..
Onların gözünü toprak doyurur mu acep?

Doğayla oynamayın..
Onun intikamı çok acı oluyor çok..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.