Türkiye Kamu Sen Kocaeli'den maaş zammı açıklaması

Ekonomi 30.06.2022 - 21:17, Güncelleme: 30.06.2022 - 21:17
 

Türkiye Kamu Sen Kocaeli'den maaş zammı açıklaması

kocaeli haberi
Türkiye Kamu Sen Kocaeli İl Temsilcisi Yaşar Şanlı'dan memur maaşlarına yapılacak olan zamla ilgili açıklama geldi.. İşte o açıklama; KAMU ÇALIŞANLARI ADINA yapılması gereken herşeyi sendikamız yapıyor. İki gündür TBMM yoğun mesai harcayarak 3600 konusunda önemli kazanımlar elde eden Kamu Sen oldu. Mangalda kül bırakmayanlardan eser yoktu. Kadere terk etmeden mücadele eden, "Asla Yalnız YÜRÜMEYECEKSİN" sözünün gereğini herdaim yerine getiren sendikamız var olsun. Ayrıca; Memur ve memur emeklisine Temmuz ayında yapılacak zam yüzde 40 olur ve vergi dilimleri güncellenmez ise memur yılın ikinci altı ayında ortalama 11 bin lira daha fazla vergi ödeyecek  Dolayısıyla 6 ay için toplam ortalama 18 bin lira zam alan memur vergi diliminden dolayı 7 bin lira zam almış olacak ve bu da  aylık yüzde 15 zamma tekabül eder.  Bu arada zam dediğimize de bakmayın yetkili etkisizlerin, insanların hayallerini koltuklara pazarlayan sen takılı ama MALUM olanlar yüzünden enflasyon farkı alıyoruz sadece. Bu durumu kırmanın yeğane yolu SEYYANEN ZAM + ENFLASYON FARKININ HERAY MAAŞLARA YANSITILMASI + VERGİ DİLİMLERİNİN DÜZENLENMESİ +REFAH PAYI formülümüzün  derhal yürürlüğe geçmesidir. Ekonomik koşulların sabit bir maaşla geçinen emek insanlarını derinden sarstığı bu günlerde formülümüzün bir an evvel uygulanması zaruri değil hayatidir. Özellikle enerji, yakıt ve gıda giderlerindeki büyük artışların daha da devam edeceğini düşünürsek durumun çok daha ağırlaşacağını öngörmek çokta zor olmasa gerek. Bizde bu DURUMA karşılık diyoruz ki;  Ülke ekonomisinin, yerli üretimin, işsizliğin tek çaresi çalışanların alım gücünün artırılmasıdır. Emeği ile geçinen MEMUR, EMEKLİ ve İŞÇİlerin enflasyon ve birincil tüketim malzemeleri karşısında bugünkü perişan durumdan kurtulmaları için atılması gereken adım budur. TOPLUMCULUK ilkemizden  güç alarak birkez daha net bir şekilde ifade ediyoruz.  Şunuda artık net bir şekilde ifade etmeliyim ki; Enflasyon açıklanınca aslında olan Temmuzda alacağımız zam değil, o aya kadar ve o ay cebimizden ne kadar çıktığı, alım gücümüzün ne kadar düştüğüdür. Heryerde dönen sayılar ve kavram kargaşaları gerçekliği örtmez.
kocaeli haberi

Türkiye Kamu Sen Kocaeli İl Temsilcisi Yaşar Şanlı'dan memur maaşlarına yapılacak olan zamla ilgili açıklama geldi..

İşte o açıklama;

KAMU ÇALIŞANLARI ADINA yapılması gereken herşeyi sendikamız yapıyor. İki gündür TBMM yoğun mesai harcayarak 3600 konusunda önemli kazanımlar elde eden Kamu Sen oldu. Mangalda kül bırakmayanlardan eser yoktu. Kadere terk etmeden mücadele eden, "Asla Yalnız YÜRÜMEYECEKSİN" sözünün gereğini herdaim yerine getiren sendikamız var olsun.
Ayrıca;
Memur ve memur emeklisine Temmuz ayında yapılacak zam yüzde 40 olur ve vergi dilimleri güncellenmez ise memur yılın ikinci altı ayında ortalama 11 bin lira daha fazla vergi ödeyecek
 Dolayısıyla 6 ay için toplam ortalama 18 bin lira zam alan memur vergi diliminden dolayı 7 bin lira zam almış olacak ve bu da  aylık yüzde 15 zamma tekabül eder. 
Bu arada zam dediğimize de bakmayın yetkili etkisizlerin, insanların hayallerini koltuklara pazarlayan sen takılı ama MALUM olanlar yüzünden enflasyon farkı alıyoruz sadece.
Bu durumu kırmanın yeğane yolu
SEYYANEN ZAM + ENFLASYON FARKININ HERAY MAAŞLARA YANSITILMASI + VERGİ DİLİMLERİNİN DÜZENLENMESİ +REFAH PAYI formülümüzün  derhal yürürlüğe geçmesidir.
Ekonomik koşulların sabit bir maaşla geçinen emek insanlarını derinden sarstığı bu günlerde formülümüzün bir an evvel uygulanması zaruri değil hayatidir.
Özellikle enerji, yakıt ve gıda giderlerindeki büyük artışların daha da devam edeceğini düşünürsek durumun çok daha ağırlaşacağını öngörmek çokta zor olmasa gerek.
Bizde bu DURUMA karşılık diyoruz ki; 
Ülke ekonomisinin, yerli üretimin, işsizliğin tek çaresi çalışanların alım gücünün artırılmasıdır.
Emeği ile geçinen MEMUR, EMEKLİ ve İŞÇİlerin enflasyon ve birincil tüketim malzemeleri karşısında bugünkü perişan durumdan kurtulmaları için atılması gereken adım budur. TOPLUMCULUK ilkemizden  güç alarak birkez daha net bir şekilde ifade ediyoruz.
 Şunuda artık net bir şekilde ifade etmeliyim ki;
Enflasyon açıklanınca aslında olan Temmuzda alacağımız zam değil, o aya kadar ve o ay cebimizden ne kadar çıktığı, alım gücümüzün ne kadar düştüğüdür. Heryerde dönen sayılar ve kavram kargaşaları gerçekliği örtmez.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.