Temmuz'da Zamlanacak! Yeni En Düşük Emekli Maaşı Ortaya Çıktı

Ekonomi 24.04.2024 - 23:11, Güncelleme: 24.04.2024 - 23:11
 

Temmuz'da Zamlanacak! Yeni En Düşük Emekli Maaşı Ortaya Çıktı

KOCAELİ HABERİ
Enflasyon karşısında emekliyi büyük bir yoksulluğa terk eden AKP hükümeti, Temmuz ayında maaşlara yansıtılacak enflasyon farkını tartışmaya başladı. Yandaş kanallarda aktarılan bilgilere göre en düşük emekli maaşına Temmuz ayında ne kadar zam yapılacağı yavaş yavaş netlik kazanırken, zam tutarları hakkında yeni detaylar ortaya çıktı. 28 Şubat 2023 tarihinde Meclis'ten geçen EYT düzenlemesiyle birlikte 2 milyon 250 bin vatandaş için emeklilik kapısı açılırken, Türkiye'deki toplam emekli sayısı 16 milyonun üzerine çıkmıştı. Emekli sayısındaki artışı, seyyanen zam yapılamamasına gerekçe olarak gösteren AKP hükümeti, en düşük emekli maaşına Temmuz'da yapılacak düzenleme için harekete geçti. İktidara yakınlığı ile bilinen A Para kanalında yer alan habere göre, yaklaşık 6 milyonun üzerindeki emekliyi ilgilendiren "taban emekli aylığı" hakkında yapılan taslak çalışmanın detayları ortaya çıktı. EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR ZAMLANACAK? Yasal düzenleme ile en düşük emekli maaşı yılın ilk ayında 10 bin TL'ye yükselirken, Temmuz ayında da en düşük emekli maaşı alanlara zam yapılacağı netlik kazanmış durumda. Geçtiğimiz yıl ek zamda emeklilere yüzde 25 zam yapılırken, artış tutarı yalnızca kök maaşlara yansıtılmış ve bu nedenle en düşük emekli maaşı alan milyonlarca insanın eline geçen parada hiçbir artış yaşanmamıştı. Bu yıl verilecek enflasyon farkında ise söz konusu artış en düşük emekli maaşı için de geçerli olacak. TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon farkının maaşlara aktarılacağı öğrenilirken, en düşük emekli maaşının yüzde 25'lik artışla 12 bin 500 liraya yükselmesi yüksek ihtimal gözükmekte.
KOCAELİ HABERİ

Enflasyon karşısında emekliyi büyük bir yoksulluğa terk eden AKP hükümeti, Temmuz ayında maaşlara yansıtılacak enflasyon farkını tartışmaya başladı. Yandaş kanallarda aktarılan bilgilere göre en düşük emekli maaşına Temmuz ayında ne kadar zam yapılacağı yavaş yavaş netlik kazanırken, zam tutarları hakkında yeni detaylar ortaya çıktı.

28 Şubat 2023 tarihinde Meclis'ten geçen EYT düzenlemesiyle birlikte 2 milyon 250 bin vatandaş için emeklilik kapısı açılırken, Türkiye'deki toplam emekli sayısı 16 milyonun üzerine çıkmıştı. Emekli sayısındaki artışı, seyyanen zam yapılamamasına gerekçe olarak gösteren AKP hükümeti, en düşük emekli maaşına Temmuz'da yapılacak düzenleme için harekete geçti.

İktidara yakınlığı ile bilinen A Para kanalında yer alan habere göre, yaklaşık 6 milyonun üzerindeki emekliyi ilgilendiren "taban emekli aylığı" hakkında yapılan taslak çalışmanın detayları ortaya çıktı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR ZAMLANACAK?
Yasal düzenleme ile en düşük emekli maaşı yılın ilk ayında 10 bin TL'ye yükselirken, Temmuz ayında da en düşük emekli maaşı alanlara zam yapılacağı netlik kazanmış durumda. Geçtiğimiz yıl ek zamda emeklilere yüzde 25 zam yapılırken, artış tutarı yalnızca kök maaşlara yansıtılmış ve bu nedenle en düşük emekli maaşı alan milyonlarca insanın eline geçen parada hiçbir artış yaşanmamıştı.

Bu yıl verilecek enflasyon farkında ise söz konusu artış en düşük emekli maaşı için de geçerli olacak. TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon farkının maaşlara aktarılacağı öğrenilirken, en düşük emekli maaşının yüzde 25'lik artışla 12 bin 500 liraya yükselmesi yüksek ihtimal gözükmekte.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Fakir
(25.04.2024 01:22 - #1243)
Milletvekiline 43 bin emekliye 2 bin besyuz adalete bak
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.