Sosyal Medya İşten Kaytarmayı Artırıyor

Yaşam 03.01.2025 - 11:13, Güncelleme: 03.01.2025 - 11:13
 

Sosyal Medya İşten Kaytarmayı Artırıyor

KOCAELİ HABERİ
Çalışanlar artık işyerinde sosyal medyada gezinerek daha fazla zaman kaybediyor ve bu durum "sosyal sanal işten kaytarma" olarak adlandırılıyor. Kocaeli Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre çalışanlar iş saatlerinde Facebook, X, WhatsApp ve Instagram gibi platformlarda vakit geçirerek işlerine odaklanamıyor. Bilinçli farkındalığı yüksek olan çalışanlar ise sosyal sanal kaytarmaya başvurmayı gerek görmüyor. Sinem Siklon Kocaeli Üniversitesi tarafından Kocaeli'de bulunan özel bankalarda çalışan 219 banka çalışanı ile yapılan araştırma bilinçli farkındalığı düşük olan çalışanların sosyal sanal kaytarmaya başvurduğunu gösterdi. Kocaeli Üniversitesi Kandıra Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Dr.  Ezgi Fatma Erbaş Kelebek tarafından yapılan “İş Stresinin Sosyal Sanal Kaytarma Rolü Üzerindeki Etkisi” başlıklı araştırması bilinçli farkındalığı düşük olan çalışanların iş saatlerinde Facebook, Twitter, WhatsApp ve Instagram gibi sosyal medya platformlarına girerek birkaç dakikalığına da olsa işten kaytardığını ortaya çıkardı. Çalışanların mesai saatlerinde sosyal medya platformlarında birkaç dakika zaman geçirmesi iş stresi üzerinde olumlu etki bırakıyor.  Öğr. Gör. Dr. Ezgi Fatma Erbaş Kelebek yüksek bilinçli farkındalıktan çok düşük bilinçli farkındalık söz konusu olduğunda iş stresinin sosyal sanal kaytarma üzerindeki etkisinin daha güçlü olduğunu vurguladı. (Bilimin Kamusal İletişimi (bil-ki) TÜBİTAK 1001, proje no:123K063)
KOCAELİ HABERİ

Çalışanlar artık işyerinde sosyal medyada gezinerek daha fazla zaman kaybediyor ve bu durum "sosyal sanal işten kaytarma" olarak adlandırılıyor. Kocaeli Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre çalışanlar iş saatlerinde Facebook, X, WhatsApp ve Instagram gibi platformlarda vakit geçirerek işlerine odaklanamıyor. Bilinçli farkındalığı yüksek olan çalışanlar ise sosyal sanal kaytarmaya başvurmayı gerek görmüyor.

Sinem Siklon

Kocaeli Üniversitesi tarafından Kocaeli'de bulunan özel bankalarda çalışan 219 banka çalışanı ile yapılan araştırma bilinçli farkındalığı düşük olan çalışanların sosyal sanal kaytarmaya başvurduğunu gösterdi.

Kocaeli Üniversitesi Kandıra Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Dr.  Ezgi Fatma Erbaş Kelebek tarafından yapılan “İş Stresinin Sosyal Sanal Kaytarma Rolü Üzerindeki Etkisi” başlıklı araştırması bilinçli farkındalığı düşük olan çalışanların iş saatlerinde Facebook, Twitter, WhatsApp ve Instagram gibi sosyal medya platformlarına girerek birkaç dakikalığına da olsa işten kaytardığını ortaya çıkardı. Çalışanların mesai saatlerinde sosyal medya platformlarında birkaç dakika zaman geçirmesi iş stresi üzerinde olumlu etki bırakıyor. 

Öğr. Gör. Dr. Ezgi Fatma Erbaş Kelebek yüksek bilinçli farkındalıktan çok düşük bilinçli farkındalık söz konusu olduğunda iş stresinin sosyal sanal kaytarma üzerindeki etkisinin daha güçlü olduğunu vurguladı. (Bilimin Kamusal İletişimi (bil-ki) TÜBİTAK 1001, proje no:123K063)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.