SON DAKİKA: ANKARA'YA GELİYORLAR

Dünya 16.05.2022 - 19:31, Güncelleme: 16.05.2022 - 19:31
 

SON DAKİKA: ANKARA'YA GELİYORLAR

KOCAELİ HABERİ
Finlandiya ve İsveç dışişleri bakanları resmi temaslarda bulunmak üzere önümüzdeki günlerde Ankara'ya geleceklerini açıkladı NATO üyesi olmak isteyen iki İskandinavya ülkesi, Finlandiya ve İsveç'in dışişleri bakanları; Türkiye'nin üye olmalarına soğuk baktığını açıklamasının ardından Ankara'yı ziyaret edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülkenin NATO sürecine ilişkin "Biz şu anda İsveç ve Finlandiya ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz ama olumlu bir düşünce içerisinde değiliz. Çünkü daha önce Yunanistan ile ilgili NATO konusunda bir yanlış yaptılar bizden önceki yönetimler ve Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı NATO'yu da arkasına alarak takındığı tavrı biliyorsunuz. Bu konuda ikinci bir yanlışı Türkiye olarak işlemek istemiyoruz. Kaldı ki İskandinav ülkeleri ne yazık ki terör örgütlerinin adeta misafirhanesi gibi. PKK'sı, DHKPC'si İsveç'te, Hollanda'da yuvalanmış durumdalar. Ve oraların hatta daha da ileri gidiyorum parlamentolarında da yer alıyorlar. Bu noktada bizim olumlu bakmamız mümkün değil" ifadelerini kullanmıştı. Reuters'a konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın ise, Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyeliğine kapıyı kapatmadığını ancak ulusal güvenlik endişelerinin ciddiye alınmasını gerektiğini söylemişti. Rusya da İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılmasının sonuçları olacağını ve gerilimi artıracağını açıklamıştı. NATO'ya bir ülkenin kabulü için tüm üye ülkelerin onayı gerekiyor.
KOCAELİ HABERİ

Finlandiya ve İsveç dışişleri bakanları resmi temaslarda bulunmak üzere önümüzdeki günlerde Ankara'ya geleceklerini açıkladı

NATO üyesi olmak isteyen iki İskandinavya ülkesi, Finlandiya ve İsveç'in dışişleri bakanları; Türkiye'nin üye olmalarına soğuk baktığını açıklamasının ardından Ankara'yı ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülkenin NATO sürecine ilişkin "Biz şu anda İsveç ve Finlandiya ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz ama olumlu bir düşünce içerisinde değiliz. Çünkü daha önce Yunanistan ile ilgili NATO konusunda bir yanlış yaptılar bizden önceki yönetimler ve Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı NATO'yu da arkasına alarak takındığı tavrı biliyorsunuz. Bu konuda ikinci bir yanlışı Türkiye olarak işlemek istemiyoruz. Kaldı ki İskandinav ülkeleri ne yazık ki terör örgütlerinin adeta misafirhanesi gibi. PKK'sı, DHKPC'si İsveç'te, Hollanda'da yuvalanmış durumdalar. Ve oraların hatta daha da ileri gidiyorum parlamentolarında da yer alıyorlar. Bu noktada bizim olumlu bakmamız mümkün değil" ifadelerini kullanmıştı.

Reuters'a konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın ise, Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyeliğine kapıyı kapatmadığını ancak ulusal güvenlik endişelerinin ciddiye alınmasını gerektiğini söylemişti.

Rusya da İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılmasının sonuçları olacağını ve gerilimi artıracağını açıklamıştı.

NATO'ya bir ülkenin kabulü için tüm üye ülkelerin onayı gerekiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.