Onlar Maske Kararını Temyize Götürüyorlar

Sağlık 21.04.2022 - 05:02, Güncelleme: 21.04.2022 - 05:02
 

Onlar Maske Kararını Temyize Götürüyorlar

kocaelihaberi
ABD Adalet Bakanlığı Maske Kararını Temyize Götürüyor ABD Adalet Bakanlığı, toplu taşıma mekanları ve uçaklarda maske zorunluluğunu sona erdiren mahkeme kararını temyize götüreceğini açıkladı. Bakanlık sözcüsü, temyiz kararının, Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezleri’nin (CDC) maske uygulamasına hala gerek olduğu şeklindeki değerlendirmesi üzerine alındığı bilgisini verdi. Florida eyaletindeki bir bölge mahkemesi yargıcı geçen Pazartesi günü, uçaklar, trenler ve diğer toplu taşıma mekanlarını kapsayan zorunluluğun yasadışı olduğuna hükmetmişti. Adalet Bakanlığı da, CDC’nin 14 aydır yürürlükte olan uygulamaya hala ihtiyaç duyulduğunu tespit etmesi halinde kararı temyiz edeceğini belirtmişti. CDC bugün yaptığı açıklamada, Adalet Bakanlığı’ndan temyiz adımını atmasını istediğini ve “kapalı ortamdaki toplu taşıma mekanlarında maske zorunluluğunun kamu sağlığı için gerekli olduğunu” kaydetti. Adalet Bakanlığı Sözcüsü Anthony Coley Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, CDC’nin bu değerlendirmesinin ardından, bakanlığın temyiz başvurusunda bulunduğunu bildirdi. Toplu taşımada maske şartı, Biden yönetiminin COVID-19’un yayılmasını önlemeyi amaçlayan kilit uygulamalarından biri konumunda.
kocaelihaberi

ABD Adalet Bakanlığı Maske Kararını Temyize Götürüyor

ABD Adalet Bakanlığı, toplu taşıma mekanları ve uçaklarda maske zorunluluğunu sona erdiren mahkeme kararını temyize götüreceğini açıkladı. Bakanlık sözcüsü, temyiz kararının, Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezleri’nin (CDC) maske uygulamasına hala gerek olduğu şeklindeki değerlendirmesi üzerine alındığı bilgisini verdi.

Florida eyaletindeki bir bölge mahkemesi yargıcı geçen Pazartesi günü, uçaklar, trenler ve diğer toplu taşıma mekanlarını kapsayan zorunluluğun yasadışı olduğuna hükmetmişti. Adalet Bakanlığı da, CDC’nin 14 aydır yürürlükte olan uygulamaya hala ihtiyaç duyulduğunu tespit etmesi halinde kararı temyiz edeceğini belirtmişti.

CDC bugün yaptığı açıklamada, Adalet Bakanlığı’ndan temyiz adımını atmasını istediğini ve “kapalı ortamdaki toplu taşıma mekanlarında maske zorunluluğunun kamu sağlığı için gerekli olduğunu” kaydetti.

Adalet Bakanlığı Sözcüsü Anthony Coley Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, CDC’nin bu değerlendirmesinin ardından, bakanlığın temyiz başvurusunda bulunduğunu bildirdi.

Toplu taşımada maske şartı, Biden yönetiminin COVID-19’un yayılmasını önlemeyi amaçlayan kilit uygulamalarından biri konumunda.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.