NATO'DAN SON DAKİKA TÜRKİYE AÇIKLAMASI

Dünya 01.06.2022 - 19:35, Güncelleme: 01.06.2022 - 19:47
 

NATO'DAN SON DAKİKA TÜRKİYE AÇIKLAMASI

KOCAELİ HABERİ
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliği konusunda Türkiye’nin kaygılarının giderilmesi için üç ülkenin yetkilileriyle Brüksel’de görüşeceğini açıkladı NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile düzenlediği ortak basın toplantısında, NATO üyeliği konusunda Türkiye’nin kaygılarının giderilmesi amacıyla Finlandiya, İsveç ve Türkiye’nin yetkilileriyle Brüksel’de görüşeceğini açıkladı. Türkiye'nin önemli bir NATO ortağı olduğunu ve tüm NATO üyelerinin Türkiye'nin PKK tehdidi dahil kaygılarını görüşmek üzere masaya oturmaya hazır olduğunu söyleyen Stoltenberg, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya ve İsveç liderleriyle yakın temas halindeyim" dedi. ABD Dışişleri Bakanı Blinken ise, ABD savaş uçaklarının Türkiye'ye potansiyel satışının Erdoğan'ın Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılmasıyla ilgili endişelerinden "ayrı" olduğunu söyledi. Blinken, Türkiye'yi olası bir Suriye operasyonunun 'bölgesel istikrarı baltalayacağı' konusunda uyarırken, Türkiye'nin mevcut itirazlarına rağmen Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya kabulüne tamamen güvendiğini ifade etti.
KOCAELİ HABERİ

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliği konusunda Türkiye’nin kaygılarının giderilmesi için üç ülkenin yetkilileriyle Brüksel’de görüşeceğini açıkladı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile düzenlediği ortak basın toplantısında, NATO üyeliği konusunda Türkiye’nin kaygılarının giderilmesi amacıyla Finlandiya, İsveç ve Türkiye’nin yetkilileriyle Brüksel’de görüşeceğini açıkladı.

Türkiye'nin önemli bir NATO ortağı olduğunu ve tüm NATO üyelerinin Türkiye'nin PKK tehdidi dahil kaygılarını görüşmek üzere masaya oturmaya hazır olduğunu söyleyen Stoltenberg, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya ve İsveç liderleriyle yakın temas halindeyim" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken ise, ABD savaş uçaklarının Türkiye'ye potansiyel satışının Erdoğan'ın Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılmasıyla ilgili endişelerinden "ayrı" olduğunu söyledi.

Blinken, Türkiye'yi olası bir Suriye operasyonunun 'bölgesel istikrarı baltalayacağı' konusunda uyarırken, Türkiye'nin mevcut itirazlarına rağmen Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya kabulüne tamamen güvendiğini ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.