NATO'DAN FLAŞ TÜRKİYE AÇIKLAMASI: DESTEK GELDİ

Dünya 12.06.2022 - 17:28, Güncelleme: 12.06.2022 - 17:28
 

NATO'DAN FLAŞ TÜRKİYE AÇIKLAMASI: DESTEK GELDİ

KOCAELİ HABERİ
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine ilişkin "Türkiye'nin güvenlik kaygıları meşru" ifadelerini kullandı. Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö ise Türkiye ile müzakerelerin devam edeceğini belirtti. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine ilişkin "Türkiye'nin güvenlik kaygıları meşru" açıklamasında bulundu. Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılardan sonra İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılma talebine Türkiye'nin karşı çıkmasıyla üç ülke arasında müzakere görüşmeleri başlamıştı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto ile görüşmesinin ardından konuya ilişkin bir açıklamada bulundu. Türkiye'nin güvenlik kaygılarının meşru olduğunu belirten Stoltenberg, "Hiçbir NATO müttefikinin Türkiye’den daha fazla terör saldırısıyla karşılaşmadığını kabul etmeliyiz." dedi.
KOCAELİ HABERİ

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine ilişkin "Türkiye'nin güvenlik kaygıları meşru" ifadelerini kullandı. Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö ise Türkiye ile müzakerelerin devam edeceğini belirtti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine ilişkin "Türkiye'nin güvenlik kaygıları meşru" açıklamasında bulundu.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılardan sonra İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılma talebine Türkiye'nin karşı çıkmasıyla üç ülke arasında müzakere görüşmeleri başlamıştı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto ile görüşmesinin ardından konuya ilişkin bir açıklamada bulundu.

Türkiye'nin güvenlik kaygılarının meşru olduğunu belirten Stoltenberg, "Hiçbir NATO müttefikinin Türkiye’den daha fazla terör saldırısıyla karşılaşmadığını kabul etmeliyiz." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.