Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor. Trafik sigortasında yeni dönem

Güncel 01.10.2024 - 13:09, Güncelleme: 01.10.2024 - 13:16
 

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor. Trafik sigortasında yeni dönem

KOCAELİ HABERİ
Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren trafik sigortasında yeni düzenleme için düğmeye basıldı. Bedeni tazminatlar için yeni bir hazırlık içerisine girildiği belirtildi. Trafik sigortasına yönelik yeni bir düzenleme için kollar sıvandı. Özellikle son zamanlarda sigorta şirketlerinin kestikleri trafik sigortaları üzerinden zarar ettikleri kamuoyunda sık sık gündeme geliyordu. Olası kazalarda yaralanmalar ve ölümler sonucunda ödenen bedeni tazminatlar sigorta şirketlerini zor duruma sokuyordu. Bahsi geçen bedeni tazminatların hasar havuzundan karşılanacağı bir formül üzerinde çalışılıyor. Trafik sigortası priminin bir kısmı bedeni hasarlar için ayrılacak. Peki trafik sigortasında yeni sistem nasıl olacak? Sürücülerin trafik sigortası ödemeleri değişecek mi? 10 bin lira trafik sigortası ödeyen bir sürücü için ayrılacak bedeni hasar tutarı ne olacak? ‘ÇOK BÜYÜK ZARARLA KAPATTILAR’ Milliyette yer alan habere göre, Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyonu Başkanı (TÜKONFED) Turusan Bağcı şu ifadeleri kullandı: “Sigorta şirketleri trafik sigortasında önemli oranlarda zarar ediyorlar. 2024’ün ilk 6 ayını 10 milyar lira gibi çok büyük bir zararla kapattılar. 2024’ün sonu itibarıyla bu zararın 20 milyar lira olması bekleniyor. ‘SERBEST FİYAT İSTİYORLAR’ Çoğu yabancı sigorta şirketi ülkeden çıkmaya başladı. Ne olursa olsun trafik sigortası primleri düşmüyor, devamlı artıyor. Bununla ilgili sigorta şirketleri trafik sigortası tarifesinin serbest bırakılmasını talep ediyor. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) sigorta şirketlerine trafik sigortasında fiyat serbestisi vermek istemiyor. Sigorta şirketlerinin bedeni zararla ilgili şikayet ettikleri bir durum var. Bununla ilgili SDDK bir çözüm önerisi ortaya koydu. Daha önce 2012’de alınan bir kararla trafik sigortasından alınan primin yüzde 10’u sağlık sigortasına aktarılıp sağlık gideri SGK tarafından karşılanıyordu. Benzer bir durum tekrar gündeme geldi.
KOCAELİ HABERİ

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren trafik sigortasında yeni düzenleme için düğmeye basıldı. Bedeni tazminatlar için yeni bir hazırlık içerisine girildiği belirtildi.

Trafik sigortasına yönelik yeni bir düzenleme için kollar sıvandı. Özellikle son zamanlarda sigorta şirketlerinin kestikleri trafik sigortaları üzerinden zarar ettikleri kamuoyunda sık sık gündeme geliyordu. Olası kazalarda yaralanmalar ve ölümler sonucunda ödenen bedeni tazminatlar sigorta şirketlerini zor duruma sokuyordu.

Bahsi geçen bedeni tazminatların hasar havuzundan karşılanacağı bir formül üzerinde çalışılıyor. Trafik sigortası priminin bir kısmı bedeni hasarlar için ayrılacak. Peki trafik sigortasında yeni sistem nasıl olacak? Sürücülerin trafik sigortası ödemeleri değişecek mi? 10 bin lira trafik sigortası ödeyen bir sürücü için ayrılacak bedeni hasar tutarı ne olacak?

‘ÇOK BÜYÜK ZARARLA KAPATTILAR’
Milliyette yer alan habere göre, Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyonu Başkanı (TÜKONFED) Turusan Bağcı şu ifadeleri kullandı: “Sigorta şirketleri trafik sigortasında önemli oranlarda zarar ediyorlar. 2024’ün ilk 6 ayını 10 milyar lira gibi çok büyük bir zararla kapattılar. 2024’ün sonu itibarıyla bu zararın 20 milyar lira olması bekleniyor.

‘SERBEST FİYAT İSTİYORLAR’
Çoğu yabancı sigorta şirketi ülkeden çıkmaya başladı. Ne olursa olsun trafik sigortası primleri düşmüyor, devamlı artıyor. Bununla ilgili sigorta şirketleri trafik sigortası tarifesinin serbest bırakılmasını talep ediyor. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) sigorta şirketlerine trafik sigortasında fiyat serbestisi vermek istemiyor.

Sigorta şirketlerinin bedeni zararla ilgili şikayet ettikleri bir durum var. Bununla ilgili SDDK bir çözüm önerisi ortaya koydu. Daha önce 2012’de alınan bir kararla trafik sigortasından alınan primin yüzde 10’u sağlık sigortasına aktarılıp sağlık gideri SGK tarafından karşılanıyordu. Benzer bir durum tekrar gündeme geldi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.