KOTO’da Yeni Vergi Düzenlemesi Uygulamaları Bilgilendirme Semineri düzenlendi

Ekonomi 23.09.2024 - 16:44, Güncelleme: 23.09.2024 - 16:44
 

KOTO’da Yeni Vergi Düzenlemesi Uygulamaları Bilgilendirme Semineri düzenlendi

KOCAELİ HABERİ
Kocaeli Ticaret Odası, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı’ndaki değişiklikleri kapsayan, Yeni Vergi Düzenlemesi Uygulamaları ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. Kocaeli Defterdarlığı işbirliğinde düzenlenen toplantıya, KOTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Barış ev sahipliği yaparken, Kocaeli Defterdarı Dr. Osman Eşgin, Gelir İdaresi Grup Müdürü Mehmet Zengin, Denetim ve Koordinasyon Müdürü Neşe Turgut, katılımcılara Yeni Vergi Düzenlemesi Uygulamaları hakkında detaylı bilgiler verdi. YÜRÜRLÜĞE GERDİ Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren KOTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Barış, “Bildiğiniz üzere Temmuz ayı içerisinde yeni vergi düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İlk etapta soru işaretleri olan bazı maddeler vardı. Hem yeni düzenlemeler hem de güncel uygulamalar ile sizleri bilgilendirmek istedik. Ayrıca, Enflasyon Muhasebesi ile ilgili de geçtiğimiz hafta içerisinde önemli bir karar alındı. Kocaeli Ticaret Odası olarak bizlerin de takip ettiği bir konunun işveren lehine gerçekleşmesinden memnuniyet duyduk” dedi. VERGİ İSTATİSTİKLERİ Kocaeli Defterdarı Osman Eşgin de, ilimizin güncel vergi istatistiklerini paylaşarak başladığı konuşmasında, “2023 yılı istatistiklerine göre Kocaeli; İstanbul’dan sonra toplanan vergilerin %10,78’ini karşılayan ikinci il konumunda. İlimizin 2023 yılında ödediği vergi 485 milyar 300 milyon TL. Bu rakam, Türkiye’nin genelinde 69 ilin vergi gelirlerinin toplamından fazla bir rakama karşılık gelmektedir. Kocaeli’nin 2023 yılında kişi başına ödediği vergi geliri 230 bin 776 TL’dir. Kocaeli devlete en fazla kazanç sağlayan il konumundadır” dedi. ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER Defterdar Eşgin, 161 sayılı Bazı Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Gelir İdaresi Başkanlığının taşra yapılanmasında önemli değişiklikler yapıldığını vurgulayarak, “1 Eylül 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; Hazine ve Maliye Bakanlığının taşra teşkilatı olan defterdarlıklar kapatılmıştır. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın taşra teşkilatı, her ilde doğrudan merkeze bağlı kurulan defterdarlıklardan oluşacaktır. Vergi Dairesi Başkanlıkları, bulundukları ilin adı ile Başkanlığa bağlı defterdarlık olarak görevlerine devam edeceklerdir. Vergi Dairesi Başkanı kadrosunda bulunanların görevleri başkaca bir işleme gerek kalmaksızın sona erecek ve bu şekilde görevi sona erenler, son görev yaptıkları ilde Başkanlığa bağlı defterdarlıklarda defterdar kadrosuna atanmış sayılacaklardır” diyerek, Kocaeli Defterdarı olarak görevlendirildiğini açıkladı. Toplantının devamında, mükellefleri ilgilendiren düzenlemeler paylaşılarak katılımcıların soruları yanıtlandı. 
KOCAELİ HABERİ

Kocaeli Ticaret Odası, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı’ndaki değişiklikleri kapsayan, Yeni Vergi Düzenlemesi Uygulamaları ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. Kocaeli Defterdarlığı işbirliğinde düzenlenen toplantıya, KOTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Barış ev sahipliği yaparken, Kocaeli Defterdarı Dr. Osman Eşgin, Gelir İdaresi Grup Müdürü Mehmet Zengin, Denetim ve Koordinasyon Müdürü Neşe Turgut, katılımcılara Yeni Vergi Düzenlemesi Uygulamaları hakkında detaylı bilgiler verdi.

YÜRÜRLÜĞE GERDİ
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren KOTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Barış, “Bildiğiniz üzere Temmuz ayı içerisinde yeni vergi düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İlk etapta soru işaretleri olan bazı maddeler vardı. Hem yeni düzenlemeler hem de güncel uygulamalar ile sizleri bilgilendirmek istedik. Ayrıca, Enflasyon Muhasebesi ile ilgili de geçtiğimiz hafta içerisinde önemli bir karar alındı. Kocaeli Ticaret Odası olarak bizlerin de takip ettiği bir konunun işveren lehine gerçekleşmesinden memnuniyet duyduk” dedi.

VERGİ İSTATİSTİKLERİ
Kocaeli Defterdarı Osman Eşgin de, ilimizin güncel vergi istatistiklerini paylaşarak başladığı konuşmasında, “2023 yılı istatistiklerine göre Kocaeli; İstanbul’dan sonra toplanan vergilerin %10,78’ini karşılayan ikinci il konumunda. İlimizin 2023 yılında ödediği vergi 485 milyar 300 milyon TL. Bu rakam, Türkiye’nin genelinde 69 ilin vergi gelirlerinin toplamından fazla bir rakama karşılık gelmektedir. Kocaeli’nin 2023 yılında kişi başına ödediği vergi geliri 230 bin 776 TL’dir. Kocaeli devlete en fazla kazanç sağlayan il konumundadır” dedi.

ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER
Defterdar Eşgin, 161 sayılı Bazı Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Gelir İdaresi Başkanlığının taşra yapılanmasında önemli değişiklikler yapıldığını vurgulayarak, “1 Eylül 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; Hazine ve Maliye Bakanlığının taşra teşkilatı olan defterdarlıklar kapatılmıştır. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın taşra teşkilatı, her ilde doğrudan merkeze bağlı kurulan defterdarlıklardan oluşacaktır. Vergi Dairesi Başkanlıkları, bulundukları ilin adı ile Başkanlığa bağlı defterdarlık olarak görevlerine devam edeceklerdir. Vergi Dairesi Başkanı kadrosunda bulunanların görevleri başkaca bir işleme gerek kalmaksızın sona erecek ve bu şekilde görevi sona erenler, son görev yaptıkları ilde Başkanlığa bağlı defterdarlıklarda defterdar kadrosuna atanmış sayılacaklardır” diyerek, Kocaeli Defterdarı olarak görevlendirildiğini açıkladı. Toplantının devamında, mükellefleri ilgilendiren düzenlemeler paylaşılarak katılımcıların soruları yanıtlandı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.