Körfez'de Arapça tabelalar Türkçe'ye Çevrildi

Siyaset 28.08.2023 - 20:32, Güncelleme: 28.08.2023 - 20:32
 

Körfez'de Arapça tabelalar Türkçe'ye Çevrildi

KOCAELİ HABERİ
İYİ Parti önergesiyle Körfez'de Arapça tabelalar Türkçe'ye Çevrildi İYİ Parti Körfez Belediye Meclis Üyesi Ender Oğuz, meclis toplantısı sırasında verdiği önerge ile İlçedeki Arapça tabelaların kaldırılmasını talep etti. Önerge ile birlikte İlçede bulunan Arapça tabelaların Türkçe’ye çevrilerek standartlar uygun hale getirilmesine karar verildi.  Körfez Belediyesi "… Körfez İlçemiz genelinde yapmış olduğumuz denetimlerde, 8 adet Suriye uyruklu işyeri tabelası (Arapça) yazılım olan işletmeler, mevcut yazıların Türkçe kelimelere çevrildiği ve standartlara uygun hale getirildiği görülmüştür.” diyerek önergeye cevap verdi.  İYİ Parti Körfez Belediye Meclis Üyesi Ender Oğuz, "Binlerce yıllık Türk Yurdumuzun kültürünü değiştirme çabasında olanların her daim karşısında olacağız!" dedi.
KOCAELİ HABERİ

İYİ Parti önergesiyle Körfez'de Arapça tabelalar Türkçe'ye Çevrildi

İYİ Parti Körfez Belediye Meclis Üyesi Ender Oğuz, meclis toplantısı sırasında verdiği önerge ile İlçedeki Arapça tabelaların kaldırılmasını talep etti. Önerge ile birlikte İlçede bulunan Arapça tabelaların Türkçe’ye çevrilerek standartlar uygun hale getirilmesine karar verildi. 

Körfez Belediyesi "… Körfez İlçemiz genelinde yapmış olduğumuz denetimlerde, 8 adet Suriye uyruklu işyeri tabelası (Arapça) yazılım olan işletmeler, mevcut yazıların Türkçe kelimelere çevrildiği ve standartlara uygun hale getirildiği görülmüştür.” diyerek önergeye cevap verdi. 

İYİ Parti Körfez Belediye Meclis Üyesi Ender Oğuz, "Binlerce yıllık Türk Yurdumuzun kültürünü değiştirme çabasında olanların her daim karşısında olacağız!" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.