KOCAELİ'DE ÇOCUKLAR İÇİN BİLGİSAYAR TABANLI KODLAMA

Röpotajlar 04.11.2020 - 14:34, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

KOCAELİ'DE ÇOCUKLAR İÇİN BİLGİSAYAR TABANLI KODLAMA

Başkan Büyükakın, “Çocuklarımız afacanlıklarını kodlamada gösterecekler” Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, okul öncesi (4-6 yaş) çocukların problem çözme, algılama, analiz etme, el becerilerini kullanma ve kendilerini ifade etmeye yönelik atölye çalışmalarına destek vermek için çalıştıklarını dile getirdi. Kocaeli Bilim Merkezi’nde sekizer öğrencinin katılım sağlayacağı bir ya da iki saatlik uygulamalı çalışmalardan oluşacak Afacanlar Atölyesi’nden bahseden Başkan Büyükakın, “Meraklı Afacanlar Atölyesi projesini hayata geçirdiğimiz dersliklerde çocuklarımıza için özel masalar, sandalyeler, dolaplar, kitaplık ve bilimsel materyaller yer alacaktır.  Çocuklarımızın gelişimini ve geleceğe donanımlı hazırlanması için elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz. İnanıyorum ki çocuklarımız afacanlıklarını kodlama gösterecekler” dedi. BİLGİSAYAR TABANLI KODLAMA 4-6 yaş arası çocukların katılabileceği atölye içeriğinde Bee bot, Cubetto, Mtiny robot, Albert robot, Silverlit robot ile robotik kodlama ve bilgisayar tabanlı kodlama eğitimleri yapılacağını da açıklayan Başkan Büyükakın, “Okul öncesi yaş grubuna hitap eden bu robotlar ile bilgisayar programlarında kullanılan soyut kodlar, butonlar kullanılarak somutlaştırılması sağlanıyor. Çocuklarımızla oyun destekli algoritma oluşturma, sıralama yapma, hata ayıklama konuları bilgisayar tabanlı kodlama uygulamalarında incelenecek” ifadelerini sarf etti. BİLİM ATÖLYELERİ Ayrıca bilim etkinlikleri ile farklı bilim dalları (Fen–Matematik) ve bilimsel bakışla tanışma, bilimsel düşünme temeli edinme ve zeka oyunları ile genişletilmiş bir atölye programı yapılacak. Bu etkinliklerle okul öncesi yaş gruplarına bilimi sevdirmek, merak duygusunu uyandırmak ve öğrenmeyi teşvik etmek amaçlanıyor. Haftalık Bilim Atölyeleri başlığı altında yer alacak olan atölye çalışmaları, 8 er öğrencinin katılım sağlayacağı 1 ya da 2 saatlik uygulamalı çalışmalardan oluşacak. Programlar www.kocaelibilimmerkezi.com internet sitesinden Salı günleri yayınlanacak ve online olarak kayıt gerçekleştirilebilecek.

Başkan Büyükakın, “Çocuklarımız afacanlıklarını kodlamada gösterecekler”

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, okul öncesi (4-6 yaş) çocukların problem çözme, algılama, analiz etme, el becerilerini kullanma ve kendilerini ifade etmeye yönelik atölye çalışmalarına destek vermek için çalıştıklarını dile getirdi. Kocaeli Bilim Merkezi’nde sekizer öğrencinin katılım sağlayacağı bir ya da iki saatlik uygulamalı çalışmalardan oluşacak Afacanlar Atölyesi’nden bahseden Başkan Büyükakın, “Meraklı Afacanlar Atölyesi projesini hayata geçirdiğimiz dersliklerde çocuklarımıza için özel masalar, sandalyeler, dolaplar, kitaplık ve bilimsel materyaller yer alacaktır.  Çocuklarımızın gelişimini ve geleceğe donanımlı hazırlanması için elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz. İnanıyorum ki çocuklarımız afacanlıklarını kodlama gösterecekler” dedi.

BİLGİSAYAR TABANLI KODLAMA
4-6 yaş arası çocukların katılabileceği atölye içeriğinde Bee bot, Cubetto, Mtiny robot, Albert robot, Silverlit robot ile robotik kodlama ve bilgisayar tabanlı kodlama eğitimleri yapılacağını da açıklayan Başkan Büyükakın, “Okul öncesi yaş grubuna hitap eden bu robotlar ile bilgisayar programlarında kullanılan soyut kodlar, butonlar kullanılarak somutlaştırılması sağlanıyor. Çocuklarımızla oyun destekli algoritma oluşturma, sıralama yapma, hata ayıklama konuları bilgisayar tabanlı kodlama uygulamalarında incelenecek” ifadelerini sarf etti.

BİLİM ATÖLYELERİ
Ayrıca bilim etkinlikleri ile farklı bilim dalları (Fen–Matematik) ve bilimsel bakışla tanışma, bilimsel düşünme temeli edinme ve zeka oyunları ile genişletilmiş bir atölye programı yapılacak. Bu etkinliklerle okul öncesi yaş gruplarına bilimi sevdirmek, merak duygusunu uyandırmak ve öğrenmeyi teşvik etmek amaçlanıyor. Haftalık Bilim Atölyeleri başlığı altında yer alacak olan atölye çalışmaları, 8 er öğrencinin katılım sağlayacağı 1 ya da 2 saatlik uygulamalı çalışmalardan oluşacak. Programlar www.kocaelibilimmerkezi.com internet sitesinden Salı günleri yayınlanacak ve online olarak kayıt gerçekleştirilebilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.