KOCAELİ VALİSİ AKTAŞ İLK MESAJINI VERDİ

Güncel 23.07.2024 - 15:21, Güncelleme: 23.07.2024 - 15:21
 

KOCAELİ VALİSİ AKTAŞ İLK MESAJINI VERDİ

KOCAELİ HABERİ
Valiler Kararnamesi ile Çanakkale Valiliğinden,  Kocaeli Valiliği görevine atanan İlhami Aktaş bugün Kocaeli'ye geldi ve Valilik yerleşkesi önünde  gerçekleştirilen karşılama töreni sonrasında yeni görevine başladı.. Kocaeli Valisi İlhami Aktaş makam koltuğuna oturduktan sonra makam odasından ilk fotoğraf karesini medyaya "Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı" ile birlikte servis ettirdi.. Vali Aktaş mesajında şu ifadelere yer verdi; "Bilindiği üzere 24 Temmuz 1908 tarihi basından sansürün kaldırıldığı tarihtir. Bu tarihte gazeteler ilk kez sansürsüz olarak yayınlanmaya başlamıştır. Toplumsal yaşamın en önemli unsurlarından biri olan, daima gelişen ve zenginleşen yapısıyla insanımızın temel ihtiyacı haline gelen basınımız; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi, “Basın Milletimizin müşterek sesidir. Bir milleti irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, hulasa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.” Türk Basınının Ülkemizin birlik ve beraberliğine, devletimizin bekasına, milli iradeye ve demokrasimize kasteden darbe girişimine karşı dik duruş sergileyerek, milletten ve demokrasiden yana kesin bir tutum almaları, halkımızın anında ve doğru bir şekilde bilgilendirilmesini sağlamış olmaları takdire şayandır. Bu duygu ve düşüncelerle; 24 Temmuz Basın Bayramı’nın 112. yıldönümünde, hayatını kaybeden tüm basın mensuplarını rahmetle anıyor, tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını en içten duygularımla kutluyor, sağlık, başarı ve esenlikler diliyorum."   
KOCAELİ HABERİ

Valiler Kararnamesi ile Çanakkale Valiliğinden,  Kocaeli Valiliği görevine atanan İlhami Aktaş bugün Kocaeli'ye geldi ve Valilik yerleşkesi önünde  gerçekleştirilen karşılama töreni sonrasında yeni görevine başladı..

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş makam koltuğuna oturduktan sonra makam odasından ilk fotoğraf karesini medyaya "Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı" ile birlikte servis ettirdi..

Vali Aktaş mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Bilindiği üzere 24 Temmuz 1908 tarihi basından sansürün kaldırıldığı tarihtir. Bu tarihte gazeteler ilk kez sansürsüz olarak yayınlanmaya başlamıştır.

Toplumsal yaşamın en önemli unsurlarından biri olan, daima gelişen ve zenginleşen yapısıyla insanımızın temel ihtiyacı haline gelen basınımız; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi, “Basın Milletimizin müşterek sesidir. Bir milleti irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, hulasa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.”

Türk Basınının Ülkemizin birlik ve beraberliğine, devletimizin bekasına, milli iradeye ve demokrasimize kasteden darbe girişimine karşı dik duruş sergileyerek, milletten ve demokrasiden yana kesin bir tutum almaları, halkımızın anında ve doğru bir şekilde bilgilendirilmesini sağlamış olmaları takdire şayandır.

Bu duygu ve düşüncelerle; 24 Temmuz Basın Bayramı’nın 112. yıldönümünde, hayatını kaybeden tüm basın mensuplarını rahmetle anıyor, tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını en içten duygularımla kutluyor, sağlık, başarı ve esenlikler diliyorum."   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.