Kılıçdaroğlu'nun mesajı, CHP'de fırtınaları tetikledi!

Siyaset 18.08.2024 - 13:16, Güncelleme: 18.08.2024 - 13:16
 

Kılıçdaroğlu'nun mesajı, CHP'de fırtınaları tetikledi!

KOCAELİ HABERİ
Halk TV yazarı ve programcısı Ayşenur Arslan, bugünkü köşesinde, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun son dönemde yaşanan iç çatışmalara ve CHP içindeki fırtınalara nasıl sebep olduğunu anlattı. Arslan, Kılıçdaroğlu'nun Fatih Altaylı ile polemiği ve Mustafa Özyürek'in eleştirel mesajı üzerinden CHP'deki mevcut durumu değerlendirdi. Özyürek'in, Kılıçdaroğlu'nun partiyi "elinde viski kadehiyle partime yön veren alçakların elinden aldım ve halkın partisi yaptım" ifadesine sert tepki gösterdiğini belirtti. Arslan, Türkiye'nin içinde bulunduğu siyasi ve ekonomik krizlere değinerek, Kılıçdaroğlu'nun bu kriz döneminde CHP'yi daha da yıpratmaması gerektiğini savundu. "Ben bu partiyi senin gibi elinde viski kadehiyle partime yön veren alçakların elinden aldım ve halkın partisi yaptım" ve "İstemem ama istenirse hayır demem" ifadelerini kullanarak, Kılıçdaroğlu'nun parti içindeki olası bir liderlik krizine işaret etti. "Kılıçdaroğlu son zamanlarda yine sahnede. Yine tartışılıyor. Son vaka, Fatih Altaylı ile girdiği polemik. Ve zehir zemberek mesajı Ancak mesaj, asıl CHP içinde fırtına kopartmış. 1984 yılından bu yana tanıdığım ve siyasi mücadelesine yakından tanık olduğum Mustafa Özyürek bir not gönderdi. Daha doğrusu Kılıçdaroğlu’na gönderdiği mesajı paylaştı. Bilmeyenler için kısaca hatırlatayım; Özyürek CHP’nin eski grup başkanvekili ve parti sözcüsüydü. Artık o sorumluluk mevkiinde değil. Ama partisinden kopmuş da değil. Şimdi de CHP’li eski vekillerin sözcüsü gibi. İşte öyle bir yerden seslenmiş Kılıçdaroğlu’na. Onun mesajına ve özellikle şu cümlesine itiraz (hatta isyan) etmiş: “Ben bu partiyi senin gibi elinde viski kadehiyle partime yön veren alçakların elinden aldım ve halkın partisi yaptım.” CHP’lileri ilgilendiren ne var bu cümlede, diyeceksiniz. Doğrusu ben de öyle düşünmüştüm. KK’nın mesajı Fatih Altaylı’ya değil miydi! Ne var ki Özyürek o cümleyi -belki de parti içi kodları bildiği için- bambaşka biçimde yorumluyor: “Kılıçdaroğlu yazısında ‘elinden aldım’ ifadesini kullanıyor. Parti, ‘önceki genel başkandan ve yöneticilerden’ devralınır. Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığından önce kurultaydan seçilerek CHP’de görev yapan yöneticiler olarak özür dilemesini bekliyoruz..." Ayşenur Arslan'ın, "KK’nın Mesajı CHP’yi Nasıl Karıştırdı?" başlıklı yazısını okumak için tıklayın.
KOCAELİ HABERİ

Halk TV yazarı ve programcısı Ayşenur Arslan, bugünkü köşesinde, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun son dönemde yaşanan iç çatışmalara ve CHP içindeki fırtınalara nasıl sebep olduğunu anlattı. Arslan, Kılıçdaroğlu'nun Fatih Altaylı ile polemiği ve Mustafa Özyürek'in eleştirel mesajı üzerinden CHP'deki mevcut durumu değerlendirdi. Özyürek'in, Kılıçdaroğlu'nun partiyi "elinde viski kadehiyle partime yön veren alçakların elinden aldım ve halkın partisi yaptım" ifadesine sert tepki gösterdiğini belirtti.

Arslan, Türkiye'nin içinde bulunduğu siyasi ve ekonomik krizlere değinerek, Kılıçdaroğlu'nun bu kriz döneminde CHP'yi daha da yıpratmaması gerektiğini savundu. "Ben bu partiyi senin gibi elinde viski kadehiyle partime yön veren alçakların elinden aldım ve halkın partisi yaptım" ve "İstemem ama istenirse hayır demem" ifadelerini kullanarak, Kılıçdaroğlu'nun parti içindeki olası bir liderlik krizine işaret etti.

"Kılıçdaroğlu son zamanlarda yine sahnede. Yine tartışılıyor.
Son vaka, Fatih Altaylı ile girdiği polemik. Ve zehir zemberek mesajı
Ancak mesaj, asıl CHP içinde fırtına kopartmış.
1984 yılından bu yana tanıdığım ve siyasi mücadelesine yakından tanık olduğum Mustafa Özyürek bir not gönderdi. Daha doğrusu Kılıçdaroğlu’na gönderdiği mesajı paylaştı.
Bilmeyenler için kısaca hatırlatayım; Özyürek CHP’nin eski grup başkanvekili ve parti sözcüsüydü. Artık o sorumluluk mevkiinde değil. Ama partisinden kopmuş da değil.
Şimdi de CHP’li eski vekillerin sözcüsü gibi.
İşte öyle bir yerden seslenmiş Kılıçdaroğlu’na.
Onun mesajına ve özellikle şu cümlesine itiraz (hatta isyan) etmiş:
“Ben bu partiyi senin gibi elinde viski kadehiyle partime yön veren alçakların elinden aldım ve halkın partisi yaptım.”

CHP’lileri ilgilendiren ne var bu cümlede, diyeceksiniz. Doğrusu ben de öyle düşünmüştüm. KK’nın mesajı Fatih Altaylı’ya değil miydi! Ne var ki Özyürek o cümleyi -belki de parti içi kodları bildiği için- bambaşka biçimde yorumluyor:
“Kılıçdaroğlu yazısında ‘elinden aldım’ ifadesini kullanıyor. Parti, ‘önceki genel başkandan ve yöneticilerden’ devralınır. Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığından önce kurultaydan seçilerek CHP’de görev yapan yöneticiler olarak özür dilemesini bekliyoruz..."

Ayşenur Arslan'ın, "KK’nın Mesajı CHP’yi Nasıl Karıştırdı?" başlıklı yazısını okumak için tıklayın.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.