İŞTE TÜBİTAK'IN YENİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ VE ÖZELLİKLERİ

Bilim-Teknoloji 21.02.2022 - 06:27, Güncelleme: 21.02.2022 - 06:49
 

İŞTE TÜBİTAK'IN YENİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ VE ÖZELLİKLERİ

KOCAELİ HABERİ
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) yeni yönetim kurulu belirlendi. Boğaziçi Rektörü Naci İnci, TÜBİTAK yönetimine girdi: Yeni atanan kurulda Cumhurbaşkanı’nın damadının kardeşi yerini korudu ‘‘Türkiye’nin rekabet gücünü ve refahını artırmak ve sürekli kılmak için toplumun her kesimi ve ilgili kurumlarla işbirliği içinde, ulusal öncelikler doğrultusunda bilim ve teknoloji politikaları hakkında çalışmak, bunları gerçekleştirecek altyapının ve araçların oluşturulmasına katkı sağlamak, araştırma ve geliştirme faaliyetlerini özendirmek, desteklemek’’ amacıyla kurulan TÜBİTAK’ın yasada yedi yönetim kurulu üyesi olmasına rağmen bugün yayınlanan Resmi Gazete’de altı kişinin ataması yapıldı. 2018 yılında başkanlığa atanan Prof. Dr. Hasan Mandal 20 Şubat’ta imzalanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle yeni yönetim kurulunda da aynı görevini sürdürüyor. 2016-2018 yılları arasında Sabancı Üniversitesi Rektör Vekilliği ve Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkan Vekilliği yapan Profesör Mandal aynı zamanda 2018’den bu yana Cumhurbaşkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu’nda başkanvekili olarak görev yapıyor. Başkan - Prof. Dr. Hasan Mandal  Yönetim Kurulu Üyesi - Mehmet İhsan Taşer Yönetim Kurulu Üyesi - Lütfü Haluk Bayraktar Yönetim Kurulu Üyesi - Cemal Şeref Oğuzhan Öztürk Yönetim Kurulu Üyesi - Prof. Dr. Mehmet Naci İnci Yönetim Kurulu Üyesi - Prof. Dr. Mehmet Bulut ESKİ YÖNETİM KURULUNDAN DÖRT ÜYE YENİ YÖNETİMDE DE YER ALIYOR Başer’in dışında bir önceki yönetim kurulundan üç isim yerini koruyor. Bunlar bir dönem Yıldız Holding’de başkan danışmanı olarak çalışan Medyasoft Bilişim Genel Müdürü Mehmet İlhan Taşer, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’ın ağabeyi ve Türk SİHA-İHA’larını üreten kurumlardan Baykar’ın CEO’su Haluk Bayraktar ve 2021 yılında Koç Holding şirketlerinden Arçelik’te genel müdür yardımcısı iken 2020 yılında emekli olan Elektrik Motorları Sanayicileri Derneği (EMOSAD) Başkanı Cemal Şeref Oğuzhan Öztürk. Bu üç yönetim kurulu üyesinin hepsinin akademi değil sanayi kökenli olması da bir başka dikkat çekici unsur. BİLAL ERDOĞAN’IN BAŞKANI OLDUĞU İLİM YAYMA VAKFI’NIN KURUCUSU OLDUĞU ÜNİVERSİTENİN REKTÖRÜ DE YÖNETİMDE Yönetim kurulundaki yeni isimler ise Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Profesör Mehmet Naci İnci ile Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Profesör Mehmet Bulut. Bir önceki yönetim kurulunda Boğaziçi Üniversitesi’nin eski rektörü Mehmet Özkan’ın bulunması son 13 aydır kendi atamalarına karşı ‘‘demokratik ve özerk üniversite’’ talebiyle direniş gösteren Boğaziçi Üniversitesi’nin TÜBİTAK’ta temsiline Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özel bir önem verdiğinin göstergesi niteliğinde. Prof. Metin Orhan’ın yerine ise Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Profesör Mehmet Bulut tercih edilmiş gibi görünüyor. Sabahattin Zaim Vakfı’nın kurucusu olan İlim Yayma Vakfı’nın mütevelli heyeti başkanı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Necmettin Bilal Erdoğan. gercekgundem.com
KOCAELİ HABERİ

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) yeni yönetim kurulu belirlendi.

Boğaziçi Rektörü Naci İnci, TÜBİTAK yönetimine girdi: Yeni atanan kurulda Cumhurbaşkanı’nın damadının kardeşi yerini korudu

‘‘Türkiye’nin rekabet gücünü ve refahını artırmak ve sürekli kılmak için toplumun her kesimi ve ilgili kurumlarla işbirliği içinde, ulusal öncelikler doğrultusunda bilim ve teknoloji politikaları hakkında çalışmak, bunları gerçekleştirecek altyapının ve araçların oluşturulmasına katkı sağlamak, araştırma ve geliştirme faaliyetlerini özendirmek, desteklemek’’ amacıyla kurulan TÜBİTAK’ın yasada yedi yönetim kurulu üyesi olmasına rağmen bugün yayınlanan Resmi Gazete’de altı kişinin ataması yapıldı.

2018 yılında başkanlığa atanan Prof. Dr. Hasan Mandal 20 Şubat’ta imzalanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle yeni yönetim kurulunda da aynı görevini sürdürüyor. 2016-2018 yılları arasında Sabancı Üniversitesi Rektör Vekilliği ve Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkan Vekilliği yapan Profesör Mandal aynı zamanda 2018’den bu yana Cumhurbaşkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu’nda başkanvekili olarak görev yapıyor.

Başkan - Prof. Dr. Hasan Mandal 
Yönetim Kurulu Üyesi - Mehmet İhsan Taşer
Yönetim Kurulu Üyesi - Lütfü Haluk Bayraktar
Yönetim Kurulu Üyesi - Cemal Şeref Oğuzhan Öztürk
Yönetim Kurulu Üyesi - Prof. Dr. Mehmet Naci İnci
Yönetim Kurulu Üyesi - Prof. Dr. Mehmet Bulut

ESKİ YÖNETİM KURULUNDAN DÖRT ÜYE YENİ YÖNETİMDE DE YER ALIYOR

Başer’in dışında bir önceki yönetim kurulundan üç isim yerini koruyor.

Bunlar bir dönem Yıldız Holding’de başkan danışmanı olarak çalışan Medyasoft Bilişim Genel Müdürü Mehmet İlhan Taşer, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’ın ağabeyi ve Türk SİHA-İHA’larını üreten kurumlardan Baykar’ın CEO’su Haluk Bayraktar ve 2021 yılında Koç Holding şirketlerinden Arçelik’te genel müdür yardımcısı iken 2020 yılında emekli olan Elektrik Motorları Sanayicileri Derneği (EMOSAD) Başkanı Cemal Şeref Oğuzhan Öztürk.

Bu üç yönetim kurulu üyesinin hepsinin akademi değil sanayi kökenli olması da bir başka dikkat çekici unsur.

BİLAL ERDOĞAN’IN BAŞKANI OLDUĞU İLİM YAYMA VAKFI’NIN KURUCUSU OLDUĞU ÜNİVERSİTENİN REKTÖRÜ DE YÖNETİMDE

Yönetim kurulundaki yeni isimler ise Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Profesör Mehmet Naci İnci ile Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Profesör Mehmet Bulut.

Bir önceki yönetim kurulunda Boğaziçi Üniversitesi’nin eski rektörü Mehmet Özkan’ın bulunması son 13 aydır kendi atamalarına karşı ‘‘demokratik ve özerk üniversite’’ talebiyle direniş gösteren Boğaziçi Üniversitesi’nin TÜBİTAK’ta temsiline Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özel bir önem verdiğinin göstergesi niteliğinde.

Prof. Metin Orhan’ın yerine ise Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Profesör Mehmet Bulut tercih edilmiş gibi görünüyor. Sabahattin Zaim Vakfı’nın kurucusu olan İlim Yayma Vakfı’nın mütevelli heyeti başkanı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Necmettin Bilal Erdoğan.
gercekgundem.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.