İSTANBUL'DA YENİ YASAK: VALİLİK DUYURDU

Gündem 03.07.2022 - 20:17, Güncelleme: 03.07.2022 - 20:17
 

İSTANBUL'DA YENİ YASAK: VALİLİK DUYURDU

KOCAELİ HABERİ
İstanbul Valisi Yerlikaya "Ormanlık alanlara girişlerin 5 Temmuz 2022-31 Temmuz 2022 tarihleri arasında yasaklanması kararı alınmıştır" açıklaması yaptı. İstanbul'da Valilik hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte artan yangın riski sebebiyle ormanlık alanlara giriş yasağı getirdi.   Vali Ali Yerlikaya, yasağın 5 Temmuz 2022-31 Temmuz 2022 tarihleri arasını kapsadığını duyurdu.  Yerlikaya Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ise bazı piknik ve mesire alanları, tabiat parkları, korular, parklar ve ekoturizm alanlarında ateşsiz piknik, spor vb. faaliyetlerin serbest olduğunu açıkladı. Bu alanlarda mangal yapmak, tüp kullanmak ve ateş yakmanın yasak olduğunu ifade eden Vali Yerlikaya, bu alanların listesini de yayınladı. Yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı; İçinde bulunduğumuz yaz mevsimiyle birlikte bölgemizin hava sıcaklıklarında görülen artışlar, ormanlık alanlarda yoğunlaşan insan ve araç hareketliliği ile kasten ya da kusurlu davranışlar neticesinde orman yangınları meydana gelebileceği değerlendirilmektedir. Belirtilen nedenlerle; 6831 sayılı Orman Kanununun 74. maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 9. ve 66. maddeleri uyarınca ormanlık alanlara girişlerin 5 Temmuz 2022-31 Temmuz 2022 tarihleri arasında yasaklanması kararı alınmıştır.
KOCAELİ HABERİ

İstanbul Valisi Yerlikaya "Ormanlık alanlara girişlerin 5 Temmuz 2022-31 Temmuz 2022 tarihleri arasında yasaklanması kararı alınmıştır" açıklaması yaptı.

İstanbul'da Valilik hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte artan yangın riski sebebiyle ormanlık alanlara giriş yasağı getirdi.  

Vali Ali Yerlikaya, yasağın 5 Temmuz 2022-31 Temmuz 2022 tarihleri arasını kapsadığını duyurdu. 

Yerlikaya Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ise bazı piknik ve mesire alanları, tabiat parkları, korular, parklar ve ekoturizm alanlarında ateşsiz piknik, spor vb. faaliyetlerin serbest olduğunu açıkladı. Bu alanlarda mangal yapmak, tüp kullanmak ve ateş yakmanın yasak olduğunu ifade eden Vali Yerlikaya, bu alanların listesini de yayınladı.

Yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

İçinde bulunduğumuz yaz mevsimiyle birlikte bölgemizin hava sıcaklıklarında görülen artışlar, ormanlık alanlarda yoğunlaşan insan ve araç hareketliliği ile kasten ya da kusurlu davranışlar neticesinde orman yangınları meydana gelebileceği değerlendirilmektedir.

Belirtilen nedenlerle; 6831 sayılı Orman Kanununun 74. maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 9. ve 66. maddeleri uyarınca ormanlık alanlara girişlerin 5 Temmuz 2022-31 Temmuz 2022 tarihleri arasında yasaklanması kararı alınmıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.