TAHİR BÜYÜKAKIN NİYE SİYASET YAPIYOR?

Siyaset 22.09.2024 - 11:51, Güncelleme: 22.09.2024 - 12:11
 

TAHİR BÜYÜKAKIN NİYE SİYASET YAPIYOR?

KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak
Kocaeli’nin yerel hizmetlerinden sorumlu Büyükşehir Belediye başkanı Tahir Büyükakın’ın sık sık siyaset alanına da girerek, CHP’nin yerel siyasetçilerinin yanı sıra CHP genel başkanı Özgür Özel ve hatta olası Cumhurbaşkanı adayları Ekrem İmamoğlu’na da laf attığına çokca tanık olundu.. Başkan Büyükakın’ın bu siyasi çıkışları üzerine geçtiğimiz günlerde “Cengiz bey, Tahir Büyükakın niye siyasete bu kadar müdahil oluyor” şeklinde bir soru ile karşılaştım; -Olabilir sonuçta o da siyasetçi.. -Ama Tahir bey Kocaeli’nin belediye hizmetlerinden sorumlu olan belediye başkanı. Ona partisinden dolayı oy verenler olduğu gibi şahsına olan güven ve kentin en büyük belediyesini en iyi şekilde yöneteceğine inandıklarından dolayı başka partililerden de oy verenler çok oldu. Bu şekilde siyasi çıkışları ile onları hayıflandırmış olmaz mı? -Olur tabi ki ama demek ki siyaseten bu çıkışları yapmaya mecbur kalmış..      Bu kısa sohbetten sonra bu kez ben kendi kendime sordum “Başkan Büyükakın bu siyasi çıkışları yapmaya niçin mecbur kalmış olabilir” diye.. Cevabı belli; O siyasi çıkış yapması gereken siyasetçiler, çıkışmayınca ya da çıkışamayınca, Tahir Büyükakın çıkışmak zorunda kalmıştır.. Demek ki, siyaset boşluk kaldırmıyormuş. Yani Ak Parti Kocaeli kurmayları suskun kalınca birileri konuşmak zorunda kalıyor.. Şimdi isimlendirerek, Ak Parti içinde yeni bir polemik oluşturmak niyetinde olmadığım için genel bir tespiti ortaya koyuyorum.. Geçtiğimiz yıl il Başkanlığına atanan Şahin Talus’u daha yeni yeni siyasi çıkışlar yapmaya başlamasından dolayı ayrı tutalım. Ak Parti Kocaeli Milletvekillerinin, ilçe başkanlarının ve de ilçe belediye başkanlarının hangi siyasi çıkışlarına ve hangi yeni ve farklı siyaseti ürettiklerine tanık olduk? Yaptıkları tek şey Ak Parti Genel Merkezinin ve Kabine toplantılarndan sonra Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının yaptığı açıklamaları, sosyal medya sayfalarından RT yapmak yani paylaşmak.. Siyaset yapmak ayrı bir şeydir, siyaset üreterek siyasi çıkışlarda bulunmak ayrı bir şeydir.. İkincisi ayrı bir özellik ve ayrı bir yetenek ister.. Peki Tahir Büyükakın bunu nasıl beceriyor? Eeeee hocasına bir bakmak lazım.. Ne de olsa 15 yıl boyunca Kocaeli Büyükşehire başkanlık etmiş olan İbrahim Karaosmanoğlu’nun en yakınındaki isim idi.. Hiç unutmam; Ak Partinin dışarıdaki iktidar ortağı olarak görülen FETÖ’nün en güçlü olduğu ve Ergenekon, Balyoz kumpasları ile Atatürkçülere savaş açtığı dönemde, İbrahim Karaosmanoğlu Atatürkçü Düşünce Derneği İzmit şubesini ziyaret ederek, ADD’ye üyelik başvuru formunu imzalamıştı.. Siyaset üretmek ve siyasi öngörü işte böyle bir şey..        Siyaset yapmak sadece hane ve iş yeri ziyaretlerinde çay kahve içip, fotoğraf çektirmekten ibaret değildir..
KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak

Kocaeli’nin yerel hizmetlerinden sorumlu Büyükşehir Belediye başkanı Tahir Büyükakın’ın sık sık siyaset alanına da girerek, CHP’nin yerel siyasetçilerinin yanı sıra CHP genel başkanı Özgür Özel ve hatta olası Cumhurbaşkanı adayları Ekrem İmamoğlu’na da laf attığına çokca tanık olundu..

Başkan Büyükakın’ın bu siyasi çıkışları üzerine geçtiğimiz günlerde “Cengiz bey, Tahir Büyükakın niye siyasete bu kadar müdahil oluyor” şeklinde bir soru ile karşılaştım;

-Olabilir sonuçta o da siyasetçi..
-Ama Tahir bey Kocaeli’nin belediye hizmetlerinden sorumlu olan belediye başkanı. Ona partisinden dolayı oy verenler olduğu gibi şahsına olan güven ve kentin en büyük belediyesini en iyi şekilde yöneteceğine inandıklarından dolayı başka partililerden de oy verenler çok oldu. Bu şekilde siyasi çıkışları ile onları hayıflandırmış olmaz mı?
-Olur tabi ki ama demek ki siyaseten bu çıkışları yapmaya mecbur kalmış..     

Bu kısa sohbetten sonra bu kez ben kendi kendime sordum “Başkan Büyükakın bu siyasi çıkışları yapmaya niçin mecbur kalmış olabilir” diye..
Cevabı belli;
O siyasi çıkış yapması gereken siyasetçiler, çıkışmayınca ya da çıkışamayınca, Tahir Büyükakın çıkışmak zorunda kalmıştır..
Demek ki, siyaset boşluk kaldırmıyormuş. Yani Ak Parti Kocaeli kurmayları suskun kalınca birileri konuşmak zorunda kalıyor..

Şimdi isimlendirerek, Ak Parti içinde yeni bir polemik oluşturmak niyetinde olmadığım için genel bir tespiti ortaya koyuyorum..
Geçtiğimiz yıl il Başkanlığına atanan Şahin Talus’u daha yeni yeni siyasi çıkışlar yapmaya başlamasından dolayı ayrı tutalım. Ak Parti Kocaeli Milletvekillerinin, ilçe başkanlarının ve de ilçe belediye başkanlarının hangi siyasi çıkışlarına ve hangi yeni ve farklı siyaseti ürettiklerine tanık olduk?

Yaptıkları tek şey Ak Parti Genel Merkezinin ve Kabine toplantılarndan sonra Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının yaptığı açıklamaları, sosyal medya sayfalarından RT yapmak yani paylaşmak..

Siyaset yapmak ayrı bir şeydir, siyaset üreterek siyasi çıkışlarda bulunmak ayrı bir şeydir..
İkincisi ayrı bir özellik ve ayrı bir yetenek ister..

Peki Tahir Büyükakın bunu nasıl beceriyor?
Eeeee hocasına bir bakmak lazım..
Ne de olsa 15 yıl boyunca Kocaeli Büyükşehire başkanlık etmiş olan İbrahim Karaosmanoğlu’nun en yakınındaki isim idi..

Hiç unutmam; Ak Partinin dışarıdaki iktidar ortağı olarak görülen FETÖ’nün en güçlü olduğu ve Ergenekon, Balyoz kumpasları ile Atatürkçülere savaş açtığı dönemde, İbrahim Karaosmanoğlu Atatürkçü Düşünce Derneği İzmit şubesini ziyaret ederek, ADD’ye üyelik başvuru formunu imzalamıştı..
Siyaset üretmek ve siyasi öngörü işte böyle bir şey..       
Siyaset yapmak sadece hane ve iş yeri ziyaretlerinde çay kahve içip, fotoğraf çektirmekten ibaret değildir..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.