AK PARTİ GEBZE’DE BAŞKANLIK YARIŞI KIZIŞIYOR

Siyaset 25.08.2024 - 16:27, Güncelleme: 25.08.2024 - 16:36
 

AK PARTİ GEBZE’DE BAŞKANLIK YARIŞI KIZIŞIYOR

KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak
2024 yılının Ekim ya da Kasım ayında gerçekleştirilmesi beklenen Ak Parti Gebze ilçe kongresinde mevcut ilçe başkanı Recep Kaya’nın tekrar ilçe başkan adayı gösterilmesine kesin gözle bakılıyordu ki; ileç başkanlığı için alternatif isimlerin arayışlarına girildiği öğrenildi.. 14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde Ak Parti Kocaeli milletvekili adayı olmasına yüksek ihtimal verilen Mehmet Ali Okur’un son dakikada listeden çıkarıldığı iddia edilerek, yerine Ak Parti Gebze kontenjanından İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Özdemir’in 7.inci sıra adayı gösterilmesinin faturasının, Okur ve ekibindeki siyaset arkadaşları tarafından ilçe başkanı Recep Kaya’ya kesildiği konuşuluyor.. Yasemin Özdemir’in seçilmesine kesin görülen 7.inci sıra adayı gösterilmesine rağmen seçilememesini Ak Parti Gebze açısından büyük bir başarısızlık gibi gösteren Ak Parti MKYK yedek üyesi  Mehmet Ali Okur ve ekibinin, bunun faturasını da Recep Kaya’ya kestirmek niyetinde oldukları dile getiriliyor.. Öte yandan 31 Mayıs 2024 yerel seçimlerinde Ak partiden Gebze Belediye Meclis üyesi seçilen isimlerden Selamet Güner, Mehmet Dinç, Hasan Özdemir, Mustafa Önal, Selim Malkoç,  Ayhan Yılmaz, Talip Demir ve Fatih işlek’in Gebze Belediye Başkan yardımcılığı görevi arzularının olduğu biliniyordu.. Zinnur Büyükgöz belediye başkan yardımcılıkları konusunda herkesi şaşırtarak, devlet memuru olan kendi bürokratlarını belediye başkan yardımcılığına atarken, Belediye meclis üyeleri arasından ise sadece kendisine yakın bulduğu Ahmet Hüseyinçelebi ve Mahmut Yandık’a belediye başkan yardımcılığı görevi verdi.. Recep Kaya’nın, başkan yardımcılıklarının belirlenmesi aşamasında Zinnur Büyükgöz üzerinde gerekli ve yeterli etkiyi kuramadığı ve kullanabildiği tek kişilik etkiyi ise Mahmut Yandık lehine kullandığını düşünen yukarda saydığım belediye başkan yardımcılığı beklentisi olan bazı isimlerin, Recep Kaya’ya gönül koydukları söyleniyor.. İşte tüm bunlardan yola çıkılarak, önümüzdeki Ak Parti Gebze ileç kongresinde Recep Kaya’nın tekrar ilçe başkanı seçilmesinin önü kesilmek isteniyor.. Recep Kaya’nın önünün kesilmek istenmesinin bir başka nedeni ise ilk genel seçimde Ak Parti Kocaeli milletvekili adayı listesinin en seçilebir sırasında yer alma ihtimali olarak görülüyor.. Ak Parti Kocaeli il başkanı Şahin Talus, Büyükşehir belediye başkanı Tahir Büyükakın ve milletvekillerinin büyük bir bölümünün, Ak Parti Gebze ilçe kongresinde,  Recep Kaya lehine tavır koymaları beklenirken, başta Mehmet Ali Okur ve ekibi olmak üzere diğer kırgın olanların da başka bir ilçe başkan adaylığı konusunda isim arayışına girdikleri dile getiriliyor.. Siyaset kulislerinde,  Recep Kaya’ya karşı ilçe başkan adaylığı için Ak Parti Kocaeli İl Başkan yardımcısı Engin Güzel ve Ak Parti Gebze eski ilçe başkanı Yılmaz Bayram’ın isimleri telaffuz ediliyor..
KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak

2024 yılının Ekim ya da Kasım ayında gerçekleştirilmesi beklenen Ak Parti Gebze ilçe kongresinde mevcut ilçe başkanı Recep Kaya’nın tekrar ilçe başkan adayı gösterilmesine kesin gözle bakılıyordu ki; ileç başkanlığı için alternatif isimlerin arayışlarına girildiği öğrenildi..

14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde Ak Parti Kocaeli milletvekili adayı olmasına yüksek ihtimal verilen Mehmet Ali Okur’un son dakikada listeden çıkarıldığı iddia edilerek, yerine Ak Parti Gebze kontenjanından İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Özdemir’in 7.inci sıra adayı gösterilmesinin faturasının, Okur ve ekibindeki siyaset arkadaşları tarafından ilçe başkanı Recep Kaya’ya kesildiği konuşuluyor..

Yasemin Özdemir’in seçilmesine kesin görülen 7.inci sıra adayı gösterilmesine rağmen seçilememesini Ak Parti Gebze açısından büyük bir başarısızlık gibi gösteren Ak Parti MKYK yedek üyesi  Mehmet Ali Okur ve ekibinin, bunun faturasını da Recep Kaya’ya kestirmek niyetinde oldukları dile getiriliyor..

Öte yandan 31 Mayıs 2024 yerel seçimlerinde Ak partiden Gebze Belediye Meclis üyesi seçilen isimlerden Selamet Güner, Mehmet Dinç, Hasan Özdemir, Mustafa Önal, Selim Malkoç,  Ayhan Yılmaz, Talip Demir ve Fatih işlek’in Gebze Belediye Başkan yardımcılığı görevi arzularının olduğu biliniyordu..

Zinnur Büyükgöz belediye başkan yardımcılıkları konusunda herkesi şaşırtarak, devlet memuru olan kendi bürokratlarını belediye başkan yardımcılığına atarken, Belediye meclis üyeleri arasından ise sadece kendisine yakın bulduğu Ahmet Hüseyinçelebi ve Mahmut Yandık’a belediye başkan yardımcılığı görevi verdi..

Recep Kaya’nın, başkan yardımcılıklarının belirlenmesi aşamasında Zinnur Büyükgöz üzerinde gerekli ve yeterli etkiyi kuramadığı ve kullanabildiği tek kişilik etkiyi ise Mahmut Yandık lehine kullandığını düşünen yukarda saydığım belediye başkan yardımcılığı beklentisi olan bazı isimlerin, Recep Kaya’ya gönül koydukları söyleniyor..

İşte tüm bunlardan yola çıkılarak, önümüzdeki Ak Parti Gebze ileç kongresinde Recep Kaya’nın tekrar ilçe başkanı seçilmesinin önü kesilmek isteniyor..

Recep Kaya’nın önünün kesilmek istenmesinin bir başka nedeni ise ilk genel seçimde Ak Parti Kocaeli milletvekili adayı listesinin en seçilebir sırasında yer alma ihtimali olarak görülüyor..

Ak Parti Kocaeli il başkanı Şahin Talus, Büyükşehir belediye başkanı Tahir Büyükakın ve milletvekillerinin büyük bir bölümünün, Ak Parti Gebze ilçe kongresinde,  Recep Kaya lehine tavır koymaları beklenirken, başta Mehmet Ali Okur ve ekibi olmak üzere diğer kırgın olanların da başka bir ilçe başkan adaylığı konusunda isim arayışına girdikleri dile getiriliyor..

Siyaset kulislerinde,  Recep Kaya’ya karşı ilçe başkan adaylığı için Ak Parti Kocaeli İl Başkan yardımcısı Engin Güzel ve Ak Parti Gebze eski ilçe başkanı Yılmaz Bayram’ın isimleri telaffuz ediliyor..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.