MİLLETVEKİLİ YILDIZLI TATİLİNİ YARIDA KESTİ ANKARA'YA DÖNÜYOR

Siyaset 15.08.2024 - 10:21, Güncelleme: 15.08.2024 - 10:21
 

MİLLETVEKİLİ YILDIZLI TATİLİNİ YARIDA KESTİ ANKARA'YA DÖNÜYOR

KOCAELİ HABERİ
Türkiye’ye gelen Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, bugün TBMM Genel Kurulu'na hitap edecek, İsrail'in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarında yürüttüğü insanlık dışı saldırılarını anlatacak. Mahmut Abbası’ın TBMM’de ki konuşmasını dinlemke için bütün milletvekilleri tatillerini yarıda keserek Ankara’ya hareket ettiler. CHP Kocaeli milletvekili Harun Özgür Yıldızlı’da ailesi ile birlikte çıkmış olduğu Fethiye tatilini yarıda kesere Ankara’ya dönen isimlerden birisi.. Ankara’ya dönüş yolunda gazetemize açıklamalarda bulunan milletvekili Yıldızlı “Filistin Davası ta başından beri bizim yanlarında olduğumuz haklı bir davadır. 1960’lra ve 70’lerde Deniz Gezmiş başta olmak üzere çok sayıda devrimci bizzat Filistin’e giderek onların bu haklı davalarıan destek vermişlerdi. Şimdi bizler de onların yanındayız. Bugün Filistin Devlet Başkanı sayın Mahmut Abbas’ı dinleyeceğiz ve yapabileceğimiz her türlü yardımlarmızlarla da yanlarında olacağız” dedi.. Milletvekili Yıldızlı yarında Ankara’da olacakları ve haksız hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutulan milletvekilleri Can Atalay için Mecliste toplanacaklarını dile getirdi.. TBMM’de Can  Anayasa Mahkemesinin Can Atalay kararı sonrasında harekete geçen bazı muhalefet partileri,  TBMM Genel Kurulunun 16 Ağustos'ta olağanüstü toplanması talebiyle hazırlanan ortak başvuru dilekçesini Meclis Başkanlığına sunmuşlardı.. Meclis Başkanlığına sunulan çağrı metninde, CHP, DEM Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Demokrat Parti, TİP ve EMEP'in temsilcilerinin genel başkan, grup başkanvekili ve milletvekillerinin imzaları bulunurken, dilekçede imzası bulunmayan İYİ Parti ise 16 Ağustos 2024 tarihinde yapılacak toplantıya katılacağını açıklamıştı..
KOCAELİ HABERİ

Türkiye’ye gelen Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, bugün TBMM Genel Kurulu'na hitap edecek, İsrail'in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarında yürüttüğü insanlık dışı saldırılarını anlatacak.

Mahmut Abbası’ın TBMM’de ki konuşmasını dinlemke için bütün milletvekilleri tatillerini yarıda keserek Ankara’ya hareket ettiler. CHP Kocaeli milletvekili Harun Özgür Yıldızlı’da ailesi ile birlikte çıkmış olduğu Fethiye tatilini yarıda kesere Ankara’ya dönen isimlerden birisi..

Ankara’ya dönüş yolunda gazetemize açıklamalarda bulunan milletvekili Yıldızlı “Filistin Davası ta başından beri bizim yanlarında olduğumuz haklı bir davadır. 1960’lra ve 70’lerde Deniz Gezmiş başta olmak üzere çok sayıda devrimci bizzat Filistin’e giderek onların bu haklı davalarıan destek vermişlerdi. Şimdi bizler de onların yanındayız. Bugün Filistin Devlet Başkanı sayın Mahmut Abbas’ı dinleyeceğiz ve yapabileceğimiz her türlü yardımlarmızlarla da yanlarında olacağız” dedi..

Milletvekili Yıldızlı yarında Ankara’da olacakları ve haksız hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutulan milletvekilleri Can Atalay için Mecliste toplanacaklarını dile getirdi..

TBMM’de Can  Anayasa Mahkemesinin Can Atalay kararı sonrasında harekete geçen bazı muhalefet partileri,  TBMM Genel Kurulunun 16 Ağustos'ta olağanüstü toplanması talebiyle hazırlanan ortak başvuru dilekçesini Meclis Başkanlığına sunmuşlardı..

Meclis Başkanlığına sunulan çağrı metninde, CHP, DEM Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Demokrat Parti, TİP ve EMEP'in temsilcilerinin genel başkan, grup başkanvekili ve milletvekillerinin imzaları bulunurken, dilekçede imzası bulunmayan İYİ Parti ise 16 Ağustos 2024 tarihinde yapılacak toplantıya katılacağını açıklamıştı..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.