KOCAELİ FAHRİ KONSOLOSU TOPALOĞLU BOSNA'DAN PAYLAŞTI

Dünya 13.07.2024 - 06:08, Güncelleme: 13.07.2024 - 06:08
 

KOCAELİ FAHRİ KONSOLOSU TOPALOĞLU BOSNA'DAN PAYLAŞTI

KOCAELİ HABERİ
Bosna Hersek'teki Çayniçe kasabasında cami, 1992 yılında Bosna Savaşı'nda Sırp Ordusu tarafından tahrip edildi. Türkiye tarafından yapılan Sinan Bey Camisi'nin yeniden inşası tamalandı.. TOBB DEİK Türkiye- Bosna Hersek İş Konseyi Başkanı, Bosna Hersek Kocaeli il Fahri Konsolosu ve Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Vakfı vaşkanı Hasan Topaloğlu dün Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile birlikte cuma namazı kıldığı Çayniçe Sinan bey camisinin önünden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi; "Osmanlı’nın 1570 yılında yaptığı, sırpların 1992 yılında tamamen yıktığı Çayniçe Sinan bey camisini yeniden yapmak Türkiye’ye nasip oldu. Cuma mamazı öncesi Adalet Bakanımız Yılmaz Tunç, MHP Genel Başkan yardımcısı Prof. Dr. İlyas Topsakal ve Bosna Devlet yetkilileri ile birlikte açılışını yaptık. Kıyamete kadar içinde namaz kılınması dileğiyle…"
KOCAELİ HABERİ

Bosna Hersek'teki Çayniçe kasabasında cami, 1992 yılında Bosna Savaşı'nda Sırp Ordusu tarafından tahrip edildi. Türkiye tarafından yapılan Sinan Bey Camisi'nin yeniden inşası tamalandı..
TOBB DEİK Türkiye- Bosna Hersek İş Konseyi Başkanı, Bosna Hersek Kocaeli il Fahri Konsolosu ve Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Vakfı vaşkanı Hasan Topaloğlu dün Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile birlikte cuma namazı kıldığı Çayniçe Sinan bey camisinin önünden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi;

"Osmanlı’nın 1570 yılında yaptığı, sırpların 1992 yılında tamamen yıktığı Çayniçe Sinan bey camisini yeniden yapmak Türkiye’ye nasip oldu. Cuma mamazı öncesi Adalet Bakanımız Yılmaz Tunç, MHP Genel Başkan yardımcısı Prof. Dr. İlyas Topsakal ve Bosna Devlet yetkilileri ile birlikte açılışını yaptık. Kıyamete kadar içinde namaz kılınması dileğiyle…"
Bir 12 kişi ve yazı görseli olabilir

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.