DÜNYADA ŞEKER FİYATLARI HIZLA YÜKSELİYOR

Dünya 23.06.2024 - 03:52, Güncelleme: 23.06.2024 - 03:57
 

DÜNYADA ŞEKER FİYATLARI HIZLA YÜKSELİYOR

KOCAELİ HABERİ
Asya ve Afrika'da şeker fiyatları hızlı yükseliyor Afrika'da %103 artış gösterdi. Nijerya'da şeker fiyatı, 2024 yılının ilk çeyreğinde yıllık bazda yüzde 103 artarak metrik ton başına 16,76 milyon N'ye yükseldi. RusenPress'in X sosyal medya sayfasından yayınladğı haber göre şeker tüketimi açısından, NSDC araştırması kişisel şeker alımının yüzde 20'den az olduğunu, alkolsüz içecekler, yiyecek ve içecek sektörü, fırıncılık ve şekerleme ve ilaç endüstrisinin endüstriyel tüketiminin ise en büyük olduğunu gösteriyor. Hindistan'da ise zayıf Muson yağmurları nedeniyle şeker fiyatlarında yükseliş kaydediliyor. Geçtiğimiz Perşembe günü şeker fiyatları, Hindistan'dan şeker ihracatının azalacağı yönündeki endişeler nedeniyle son 1 ayın en yüksek seviyesine çıktı. Tayland'da rekor sıcaklıklar ülkenin şeker kamışı mahsullerine zarar verebilecek, şeker fiyatlarında yükselişe işaret ediyor. 6 Mayıs'ta Tayland Meteoroloji Departmanı, Tayland'ın 77 ilinden üç düzineden fazlasının Nisan ayında rekor yüksek sıcaklıklar kaydettiğini ve yeni yüksek sıcaklıkların 1958'e kadar uzanan rekorlar kırdığını söyledi. Tayland'daki şeker fabrikaları, bu yıl ezilmiş kamıştan en az 13 yıldaki en düşük verimi bildiriyor. Uluslararası Şeker Örgütü (ISO), 28 Şubat'ta 2023/24 küresel şeker açığı tahminini, Kasım ayı tahmini olan -335.000 MT'den -689.000 MT'ye yükseltti.
KOCAELİ HABERİ

Asya ve Afrika'da şeker fiyatları hızlı yükseliyor Afrika'da %103 artış gösterdi. Nijerya'da şeker fiyatı, 2024 yılının ilk çeyreğinde yıllık bazda yüzde 103 artarak metrik ton başına 16,76 milyon N'ye yükseldi.

RusenPress'in X sosyal medya sayfasından yayınladğı haber göre şeker tüketimi açısından, NSDC araştırması kişisel şeker alımının yüzde 20'den az olduğunu, alkolsüz içecekler, yiyecek ve içecek sektörü, fırıncılık ve şekerleme ve ilaç endüstrisinin endüstriyel tüketiminin ise en büyük olduğunu gösteriyor.

Hindistan'da ise zayıf Muson yağmurları nedeniyle şeker fiyatlarında yükseliş kaydediliyor. Geçtiğimiz Perşembe günü şeker fiyatları, Hindistan'dan şeker ihracatının azalacağı yönündeki endişeler nedeniyle son 1 ayın en yüksek seviyesine çıktı.

Tayland'da rekor sıcaklıklar ülkenin şeker kamışı mahsullerine zarar verebilecek, şeker fiyatlarında yükselişe işaret ediyor. 6 Mayıs'ta Tayland Meteoroloji Departmanı, Tayland'ın 77 ilinden üç düzineden fazlasının Nisan ayında rekor yüksek sıcaklıklar kaydettiğini ve yeni yüksek sıcaklıkların 1958'e kadar uzanan rekorlar kırdığını söyledi. Tayland'daki şeker fabrikaları, bu yıl ezilmiş kamıştan en az 13 yıldaki en düşük verimi bildiriyor.

Uluslararası Şeker Örgütü (ISO), 28 Şubat'ta 2023/24 küresel şeker açığı tahminini, Kasım ayı tahmini olan -335.000 MT'den -689.000 MT'ye yükseltti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.