AK PARTİ GEBZE BELEDİYE MECLİS ÜYESİ GÜNER GTO'YA MI TRANSFER OLUYOR?

Siyaset 21.06.2024 - 06:31, Güncelleme: 21.06.2024 - 07:13
 

AK PARTİ GEBZE BELEDİYE MECLİS ÜYESİ GÜNER GTO'YA MI TRANSFER OLUYOR?

KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak
2019 yerel seçimlerinde Ak Partiden Gebze Belediye Başkanı seçilen Zinnur Büyükgöz, Ak Partili meclis üyelerinden Selamet Güner, Mehmet Dinç ve Sedat Çelik'i Gebze Belediye başkan yardımcısı olarak görevlendirmişti.. Bu başkan yardımcılarından Sedat Çelik, 2024 yerel seçimlerinde Ak Parti tarafından tekrar belediye meclis üyesi adayı gösterilmediği için başkan yardımcılığı görevi sona erdi.. Selamet Güner ile Mehmet Dinç ise Ak Partiden ikinci kez belediye meclis üyesi seçilmlerine rağmen, ikinci kez belediye başkanı seçilen Zinnur Büyükgöz kendilerine tekrar belediye başkan yardımcılığı görevi vermedi.. Başkan Zinnur Büyükgöz'ün, Selamet Güner ve Mehmet Dinç'e niçin tekrar belediye başkan yardımcılığı görevi vermediği siyaset kulislerinin en çok merak edilen sorusu ve konusu olmaya devam ediyor.. Öte yandan Selamet Güner için hem siyaset ve hem de ticaret odası kulislerinde ilginç bir iddia daha konuşuluyor. O iddiaya göre geçtiğimiz yıl görevi sonlandırılan Mustafa Yaşar Sekin'in yerine GTO Genel Sekreterliğine Selamet Güner'in getirilmesi düşünülüyormuş.. Bu görevlendirme için GTO kulislerinde yapılan yorumlar ve değerlendirmeler ise "Bu iddia asılsız bir iddia. Geçtiğimiz yılda, 2023 genel seçimleri öncesinde Ak Parti Gebze Belediye Meclis üyeliğinden ve KBB Başkan vekilliği görevinden istifa ederek Kocaeli milletvekili aday adayı olan Yaşar Çakmak'ın aday gösterilmedikten sonra GTO Genel Sekreterliği görevine getirilmek istendiği konuşulmuştu. Lakin böyle bir şey gerçekleşmedi. Çünkü burası siyasi değil, ticari bir kurum" şeklinde.. GTO üyeleri genelde bu görüşteler yani ticaretlerinin geliştirilmesi için kurulmuş ve asli görevi bu olan ticari bir kuruma, siyasetin gölgesinin düşmesini istemiyolar. GTO Başkanı Abdurrahman Aslantaş'tan da beklentileri bu yönde.. Zira GTO Başkanlığından istifa ederek, 2023 genel seçimlerinde CHP Kocaeli Milletvekili seçilen Nail Çiler, hem GTO yönetiminde hem de GTO Meclisinde "karar sayısı üstünlüğü" kendisinde olmasına rağmen GTO Başkanlık görevine, kendisi gibi CHP'li olan yönetim kurulu üyesi arkadaşını seçtirmek yerine, yönetim kurulu üyelerine hiç bir etki yapmadan Abdurrahman Aslantaş'ın yeni GTO başkanı seçilmesinin önünü açmıştı..   Siyaset kulislerinde ise aynı zamanda  elektirik ve sanayi elektiriği sektöründe de aktif bir ticaret faaliyeti içinde olan Selamet Güner'in, yıllardan beri sürdüdüğü aktif siyasetine nokta koyarak, GTO'da böyle bir göreve talip olmak yerine, olası bir erken genel seçimde Ak Parti Gebze Bölgesi milletvekili adayı olması bekleniyor....   
KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak

2019 yerel seçimlerinde Ak Partiden Gebze Belediye Başkanı seçilen Zinnur Büyükgöz, Ak Partili meclis üyelerinden Selamet Güner, Mehmet Dinç ve Sedat Çelik'i Gebze Belediye başkan yardımcısı olarak görevlendirmişti..

Bu başkan yardımcılarından Sedat Çelik, 2024 yerel seçimlerinde Ak Parti tarafından tekrar belediye meclis üyesi adayı gösterilmediği için başkan yardımcılığı görevi sona erdi..

Selamet Güner ile Mehmet Dinç ise Ak Partiden ikinci kez belediye meclis üyesi seçilmlerine rağmen, ikinci kez belediye başkanı seçilen Zinnur Büyükgöz kendilerine tekrar belediye başkan yardımcılığı görevi vermedi..

Başkan Zinnur Büyükgöz'ün, Selamet Güner ve Mehmet Dinç'e niçin tekrar belediye başkan yardımcılığı görevi vermediği siyaset kulislerinin en çok merak edilen sorusu ve konusu olmaya devam ediyor..

Öte yandan Selamet Güner için hem siyaset ve hem de ticaret odası kulislerinde ilginç bir iddia daha konuşuluyor. O iddiaya göre geçtiğimiz yıl görevi sonlandırılan Mustafa Yaşar Sekin'in yerine GTO Genel Sekreterliğine Selamet Güner'in getirilmesi düşünülüyormuş..

Bu görevlendirme için GTO kulislerinde yapılan yorumlar ve değerlendirmeler ise "Bu iddia asılsız bir iddia. Geçtiğimiz yılda, 2023 genel seçimleri öncesinde Ak Parti Gebze Belediye Meclis üyeliğinden ve KBB Başkan vekilliği görevinden istifa ederek Kocaeli milletvekili aday adayı olan Yaşar Çakmak'ın aday gösterilmedikten sonra GTO Genel Sekreterliği görevine getirilmek istendiği konuşulmuştu. Lakin böyle bir şey gerçekleşmedi. Çünkü burası siyasi değil, ticari bir kurum" şeklinde..

GTO üyeleri genelde bu görüşteler yani ticaretlerinin geliştirilmesi için kurulmuş ve asli görevi bu olan ticari bir kuruma, siyasetin gölgesinin düşmesini istemiyolar. GTO Başkanı Abdurrahman Aslantaş'tan da beklentileri bu yönde..

Zira GTO Başkanlığından istifa ederek, 2023 genel seçimlerinde CHP Kocaeli Milletvekili seçilen Nail Çiler, hem GTO yönetiminde hem de GTO Meclisinde "karar sayısı üstünlüğü" kendisinde olmasına rağmen GTO Başkanlık görevine, kendisi gibi CHP'li olan yönetim kurulu üyesi arkadaşını seçtirmek yerine, yönetim kurulu üyelerine hiç bir etki yapmadan Abdurrahman Aslantaş'ın yeni GTO başkanı seçilmesinin önünü açmıştı..  

Siyaset kulislerinde ise aynı zamanda  elektirik ve sanayi elektiriği sektöründe de aktif bir ticaret faaliyeti içinde olan Selamet Güner'in, yıllardan beri sürdüdüğü aktif siyasetine nokta koyarak, GTO'da böyle bir göreve talip olmak yerine, olası bir erken genel seçimde Ak Parti Gebze Bölgesi milletvekili adayı olması bekleniyor....   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.