CHP'DEN KARSLILARI SEVİNDİREN TEKLİF

Siyaset 16.06.2024 - 23:32, Güncelleme: 16.06.2024 - 23:32
 

CHP'DEN KARSLILARI SEVİNDİREN TEKLİF

KOCAELİ HABERİ
CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Kars'ın 'Gazilik' unvanının geri verilmesi için TBMM'ye kanun teklifi verdi. CHP'den gelen kanun teklifinde "Kars’ın adı 'Gazi Kars' olsun" denildi.. Kurtuluş savaşındaki mücadele ve direnişler nedeniyle Maraş, “Kahraman”; Antep, “Gazi”; Urfa da “Şanlı” unvanlarını aldı. Osmanlı Rus Savaşı’nda elde ettiği zaferler nedeniyle Kars’ın Zafer Madalyası aldığını hatırlatan CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp Meclis Başkanlığı'na, “Kars" ilinin adı "Gazi Kars" olsun” teklifi verdi. Gazete Duvar'ın aktardığına göre; Meclis’te bunun gerekçesini açıklayan Alp, şöyle konuştu: “1855 yılında Kırım Savaşı’nda Ruslar Kars’ı 3 defa kuşattı, Karslılar şehri teslim etmedi, 9 bin kişiyle direndi, 54 bin kişilik Rus ordusunu yendi. Sultan Abdülmecid iltifatname gönderdi, şehre 'Gazi' unvanı verdi. Gazi madalyamızı gösteriyorum, aslı da İstanbul Arkeoloji Müzesi'ndedir. Kars ilinin adının 'Gazi Kars' olarak değiştirilmesi için kanun teklifi verdim. Şehrimin hakkı olan 'Gazili' unvanını geri istiyorum."
KOCAELİ HABERİ

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Kars'ın 'Gazilik' unvanının geri verilmesi için TBMM'ye kanun teklifi verdi. CHP'den gelen kanun teklifinde "Kars’ın adı 'Gazi Kars' olsun" denildi..

Kurtuluş savaşındaki mücadele ve direnişler nedeniyle Maraş, “Kahraman”; Antep, “Gazi”; Urfa da “Şanlı” unvanlarını aldı. Osmanlı Rus Savaşı’nda elde ettiği zaferler nedeniyle Kars’ın Zafer Madalyası aldığını hatırlatan CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp Meclis Başkanlığı'na, “Kars" ilinin adı "Gazi Kars" olsun” teklifi verdi.

Gazete Duvar'ın aktardığına göre; Meclis’te bunun gerekçesini açıklayan Alp, şöyle konuştu:

“1855 yılında Kırım Savaşı’nda Ruslar Kars’ı 3 defa kuşattı, Karslılar şehri teslim etmedi, 9 bin kişiyle direndi, 54 bin kişilik Rus ordusunu yendi. Sultan Abdülmecid iltifatname gönderdi, şehre 'Gazi' unvanı verdi. Gazi madalyamızı gösteriyorum, aslı da İstanbul Arkeoloji Müzesi'ndedir. Kars ilinin adının 'Gazi Kars' olarak değiştirilmesi için kanun teklifi verdim. Şehrimin hakkı olan 'Gazili' unvanını geri istiyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.